-
1 załącznik(i)
Dzięki Panowie za odpowiedzi Otwarłem to cudo ale tam sa tylko dwa oringi i kawałek filcu co filtruje powietrze. Jak w ogóle poznac ze to jest uszkodzone żaden błąd się nie wyswetla ..Załącznik 96579
A zaworek odmy to mam na 100 uszkodzony puszcza powietrze w obydwie strony, próbowałem to kupić ale nie znajdują chcą nr części.
-
nie wiem po co to otwierałeś, w FESie masz test tego urządzenia, wsadzasz łapę od spodu i patrzysz czy siłownik się rusza, sprawdź też czy to czym porusza siłownik da się ruszyć ręką na zgaszonym silniku, jak nie masz zapieczony VIS
-
Jeśli masz linkę od gazu to może ona zaciera się w pancerzu??
-
No i sprawdź, co jest z zaworkiem zwrotnym. W jego wnętrzu jest plastikowy grzybek i sprężynka. Jeśli grzybek jest uszkodzony lub go nie ma, to silnik będzie zasysał zbyt dużo powietrza dodatkowego i obroty będą za duźe. Tam jest też uszczelka, przy jej braku silnik będzie zasysał lewe powietrze. Przy demontażu zaworka uważaj, bo sprężynka z grzybkiem lubią wyskoczyć w powietrze i potem będzie trudno znaleźć.
-
VIS działa nie jest zapieczony, a odmy jeszcze nie rozebrałem choć na pewno jest uszkodzona, zauważyłem ze na zimny silniku jest lepiej nawet jak sie przełączy na lpg to nie jest zle ale jak sie rozgrzeje to juz gorzej, mam tez rozklekotany wariator ( ma on luz na zębach dość spory wiem bo sam zakładałem rozrząd) co za tym idzie zawory ssące otwierają się pewnie z pewnym opóźnieniem, może to ma znaczenie co do schodzenia z obrotów ?