nie bluznij :twisted: :mrgreen:Cytat:
Napisał ESC
Printable View
nie bluznij :twisted: :mrgreen:Cytat:
Napisał ESC
No BMW takie troche przypalowe mi sie wydaje, a polo to za male :| . Ale o spalanie mi glownie chodzi, ale o wyglad tez :mrgreen: . Raczej nie wyobrazam siebie w czyms typy Polo> Ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. :roll:
Jak chcesz BMW które mało pali to 2.8. Znajomy miał 1.8 w E30 i E36 i paliły może 1-2 litrów na mieście /100km mniej niż moje 3.0, a 2.8 przy jeździe jak to nazywam sprawnej zjadło mi w mieście 12 litrów i to w siódemce. Więc argument ekonomiczny przy BMW jest wg mnie nie trafiony.Cytat:
Napisał ESC
Jeśli aż tak bardzo liczysz się z kosztami benzynowymi i zawsze liczysz co do ml spalone paliwo to nie wiem czy dasz radę z Alfą. Po za tym za 13 klocków dostaniesz jakieś zajeżdzone 156- jak już tak bardzo chcesz Alfę to rozglądaj się moze za 155- moim zdaniem od BMW E36 ładniejsza.
Chyba zle zrozumiales lub sam za malo napisalem fiergloo, :D Po pierwsze mowa jest o dieslach. Seria 3 (a o serii 3 napisalem) e36 wypuscila 3 diesle. 1.8 i 2x2.5. Pomijam 2.5 ale 1.8 tds to nie smok. W miescie zamyka sie w 7. Alfa 156 1.9 JTD z tego co mi wiadomo tez nie pochlania duzych ilosci. Nie jest to polo czy ibiza ktore sie zamykaja nawet w 5,5 ale nie ma dozej roznicy:D
Aaaa i wcale nie licze do ml bezyny. Diesel jest na pewno bardziej ekonomiczny, nawet nieco wieksze jednostki niz benzyniaki. Dlatego postanowilem zmienic. Powoli zaczyna mnie dobijac moje 1.4 fordowski ktore nawet 11 l Pb potrafi wchlonac
A to Ty w diesle uderzasz. Jeśli nie jesteś zdecydowany to najlepiej weź to co jest w najlepszym stanie jak najbliżej Twojego miejsca zamieszkania. Bo można mówic o typowych bolączkach modeli ale wszystko zależy od egzemplarza i jak on był eksploatowany.Cytat:
Chyba zle zrozumiales lub sam za malo napisalem fiergloo, :D Po pierwsze mowa jest o dieslach. Seria 3 (a o serii 3 napisalem) e36 wypuscila 3 diesle. 1.8 i 2x2.5. Pomijam 2.5 ale 1.8 tds to nie smok. W miescie zamyka sie w 7. Alfa 156 1.9 JTD z tego co mi wiadomo tez nie pochlania duzych ilosci. Nie jest to polo czy ibiza ktore sie zamykaja nawet w 5,5 ale nie ma dozej roznicy:D
No wiec wlasnie. Nie mam zamiaru robic hektarow tylko po to zeby jakiegos zloma sobie obejrzec. Nie mozna tez uogolniac bo tak jak mowisz to zalezy od egzemplarza :D
Kup Bravę JTD - super autko, ładny wygląd w środku i z zewnątrz , tanie zawieszenie, świetne blachy , w tej kwocie kupisz coś z końca produkcji- czyli auto dopracowane, naprawdę polecam.Cytat:
Napisał ESC
Miałem Bravę Steel z 2001, co prawda 1.2 16v ale nic złego na nią nie powiem, tylko benzyna , oleje , filtry, szczęki tył i klocki + tarcze przód -- 2 lata 40tys km. A później zgłupiałem i kupiłem 156 i skończyła się niezawodność i spokój. Jednak te gł..ki z Arese nie umieją składać samochodów.
No a widzisz sedicivalv0le, niby Fiat nie za dobra opinie ma :D I tak samo niby Ford g..no wort a fiat jego brat. Z tym ze Moze i ford g..no wort ale jezdzisz jak lord. (o fiacie dalej nie znam :D )Sam mam forda i jest naprawde super, zero problemow, no tylko ze te tankowania mnie dobijaja :roll: Zobaczymy, jestem wdzieczny za wasze opinie :D Moze a nawet na pewno to nie ten temat ani moze i nie te forum, ale coz.... :)
Fiat jest bardziej dopracowany niż alfa - z autopsji
No to musiales dobrze trafic. Z reguly gdzie dwoch polakow tam trzy opinie :mrgreen: Nieiwem, zastanowie sie rowniez nad fiatem :D