najpierw np wd40 od strony torxa i przycisku w celu oczyszczenia a nastepnie po 2 dniach silikon w sprayu w te same miejsca i problem z głowy ,u mnie ta metoda działa już ponad 2 lata
Printable View
najpierw np wd40 od strony torxa i przycisku w celu oczyszczenia a nastepnie po 2 dniach silikon w sprayu w te same miejsca i problem z głowy ,u mnie ta metoda działa już ponad 2 lata
Posmarowałem kiedys wd 40 i narobiłem sobie tym sposobem biedy bo wyzarło mi lakier pod klamką.Dajcie sobie na luz ze smarami silikonami,sprayami typu wd 40 bo juz to wszystko testowałem i jest do kitu.Zastosowałem grafit w proszku i prblemy sie skonczyły.
własciwie to jest taki rodzaj smaru w postaci drobnego proszku.Meczyłem sie z tymi klamkami ze dwa lata,od kilku miesiecy mam spokoj a klamki chodza jak nowe.
Oj tam oj tam
Skoro na forum do czyszczenia stykow elektrycznych tez polecaja wd to co tam :p
ja rownierz popsikałem tylko wd40 i problemu niemam :)
o ile wd40 jako smarowanie jakieś tam jeszcze się może sprawdzać bo ma tam jakiś olej w sobie o tyle o czym pisałem już jako środek do czyszczenia styków połączeń elektrycznych raczej słabo się nadaje
więc ja osobiście nic nie mam do stosowania go w tych guzikach klamek itp
Ja raz do roku przed zimą zalewam olejem wazelinowym do maszyn do szycia i nie mam żadnych problemów z klamkami, a jak wiadomo najczęściej zdarzają się one w zimie. Olej wazelinowy jak wiadomo bardzo ładnie smaruje i zabezpiecza przed wodą, która przez nasze cudne klamki pięknie wcieka do środka i w zimie potrafi zamarzać.
napisał malin2k5 -Może to nie było WD 40....
A tak w ogóle to kto używa penetratora do smarowania? :sarcastic: Wiem są tacy niestety
nastepnie napisałes;"WD 40" - środek ogólnego stosowania :D
Zdecyduj sie czy penetrator czy ogólnego stosowania? wd40 zapewnia smarowanie i ochronę przed wilgocią tylko o tym nie wiesz niestety.