To praktycznie rzecz biorąc to samo - podzielona wartośc większa przez mniejszą.Cytat:
Napisał 75andrew155
Printable View
To praktycznie rzecz biorąc to samo - podzielona wartośc większa przez mniejszą.Cytat:
Napisał 75andrew155
No tak :oops: , dzięki za wyjaśnienie choć te oznaczenia które ja znam są bardziej zrozumiałe i dające lepszy obrazCytat:
Napisał bimski
Też tego nie rozumiałem niedawno :-) A co do zrozumiałości, to myślę że to kwestia przyzwyczajenia:)Cytat:
Napisał 75andrew155
Wracając do tematu - z czego wynika chęc przekładania skrzyni?
Dzięki wszystkim za wyjaśnienie. Chciałem wrzucic skrzynie z turbo do v6 bo miałem zamiar kupic v6. Mój silnik 1.8 turbo jest w nie najlepszym stanie ale zawieszenie i przełożenie napędu jest idealne, buda też zdrowiutka. Tamta którą oglądałem silniczek pracował po prostu pięknie i do tego ten dźwięk ale reszta to w kiepskim stanie. Gdyby spód auta był trochę lepszy to bym ją pewnie wziął ale dałem sobie spokój. Najchetniej kupiłbym silnik 1.8 turbo ale to mało realne.
A co jest nie tak z silniczkiem?
Pęknięty blok :(
To kup blok od zwykłej 1.8 i przełóż natryski olejowe tłoków . a masz fotki swojej 75?
Pozostaje jeszcze kwestia czemu pękł, praktycznie na całej długości pod głowicą. Fotki porobię jutro i pokaże jak wygląda ten blok. Po stronie intercoolera długie peknięcie.
Może zespawac go? Mam taką możliwośc tylko nie wiem czy jest sens.
Z tego pekniecia poszła woda ?
Jak wstawic zdjęcia na stronę? ile może maksymalnie zajmowac takie zdjęcie?