-
szyby powinny być z tego samego roku. U mnie też nie są niedawno zauważyłem... xD Stawiam, że cieknie od strony słupka. Taki jasnowidz ze mnie :D
Na poważnie w Saxo miałem mikroskopijną dziurkę od strony słupka właśnie, a w środku był basen. I nie było widać by to tędy ciekło. Wszystko wskazywało, że to gdzieś od strony podszybia. A tu psikus.
-
wczoraj znow stala na deszczu i o dziwo sucho :eek: pewnie nie zdazyla nabrac wody :D . Jak tylko bede miał więcej czasu to walcze dalej z tematem . Nie poddam sie tak łatwo , a tak a propo czy na tych plastikach od podszybia powinna sie znajdowac jeszcze uszczelka ? . Ostatnio widziałem w 156 fl , że jest takowa a u mnie nie ma.
-
Sprawdził bym czy za plastikowym nadkolem w miejscu tych gumek nie skorodowało i jakaś dziura się nie zrobiła
-
a pewnie , że jest dziura ... zaklejona matą szklaną szczelnie póki co :D. Ale zjawisko pojawia się gdy auto stoi na deszczu , więc odrzucam tą kwestie .
-
Nie wiem czy to jakiś zbieg okoliczności ale pare miesiecy temu przetkałem odpływy wody w progach . Było tam pełno błota i syfu , lałem wode dotad aż leciała z każdej dziurki i od tamtej pory ani razu nie zebrała mi się woda pod dywanikiem , a Alfa zaliczyła kilka solidnych ulew pod chmurką, więc może jest to rozwiązanie problemu ...
-
Hej, a mógłbyś jakieś zdjęcie poglądowe pokazać gdzie są te odpływy z progów ?
-
ja w swojej po remoncie progów wywierciłem kilka otworów małym wiertłem i po każdym deszczu wylatywała tamtędy woda
-
Zdjęcie mile widziane. Dla potomnych.
-
W tych plastikowych listwach sa takie male dziurki widoczne od spodu. U mnie bylo tam pelno piachu i kamykow, najwiecej w okolicach kola tylnego. Rozkleilem kawalek tej listwy i wygrzebywalem piach:-D a pozniej wyplukiwalem reszte mocnym strumieniem wody poki ze wszystkich dziurek nie leciala czysta woda. Ale czy to bylo rozwiazanie problem emu wody pod dywanem kierowcy? Nie wiem moze to jakis zbieg okolicznosci. A fotki w wolnejchwili jakies ogarne
-
2 załącznik(i)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=142129&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=142130&stc=1
Dodano po 3 minutes:
Pod tą listwą która wcześniej rozkleiłem było pełno piachu i kamyków (warto tam zajrzeć jak ktoś ma sportpack). Teraz Alfa uziemiona na 24 zanim się listwa profesjonalnie przyklei :D