-
Weź poprawkę na to, że zabić da się każdy amortyzator. Jeśli Twoja okolica to same dziury to każdy twardy amortyzator szybko umrze.
U mnie B6 siedzi od roku czasu i brak jakichkolwiek problemów. Kolega ma w e30 B4 i brak problemów...
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
-
B6-B8 można zawsze zregenerować, to jest ich niewątpliwy plus.
U mnie wylał jeden i to w zimę (może niska temperatura, jakaś dziura i mega ciężki przód zrobiły swoje)
Tak jak pisałem na aktualnych zrobiłem już 18kkm i jest OK.
Jak Qki pomimo, że padł jeden, to jednak kupiłem drugi komplet .
-
Możliwość regeneracji to niewątpliwy plus, tylko że teraz mamy 2 komplety i możemy sobie zamiennie regenerować i jeździć :P.
Z tego co czytałem - szukając o gwarancjach Bilsteina - ta marka nie uznaje swojego błędu. Jeśli amor padł w okresie gwarancyjnym = wina użytkownika.
Nie mówię że w moim przypadku była na 100% wina Bilsteina - głowy za swój samochód, za swoją jazdę, nie dam, choć wydaje mi się że nie robiłem niczego ponad program. Koła mam 18" więc też nie jeżdżę jak wariat, na dziurawej/krzywej drodze się po prostu wlekę. Poduszki, widełki amortyzatora również w porządku.
Na którymś forum pisał ktoś że "Bilstein wyrobił sobie opinię amortyzatorów niezniszczalnych właśnie przez nieuznawanie gwarancji, bo jak by uznawali to by wyszło że są wadliwe.." - po moich przygodach, myślę że coś w tym jest.
Także wszystko było by fajnie - bo amortyzatory naprawdę super pracują, ciężki przód tłumią bez problemu - jak by nie ta gwarancja, którą sobie można podetrzeć, i wytrzymałość, której po prostu nie ma - może "tylko" w ciężkich silnikach? Ale skoro to seria "sport" to mało które auto "sport" ma silnik 1.6.
-
A ustawa niezgodności nie obejmuje części samochodowych? :D Do sprzedawcy kierować uszkodzony amor.
-
Jedynym powodem uszkodzeń amorków wg. Billsteina jest złe użytkowanie albo wadliwy montaż :D
-
Na ustawę jest zawsze szansa, że sprzedawca nie odpowie w ciągu 14dni, a wtedy rozwiązaniem jest nasze żądanie w piśmie.
-
Próbowałem, od razu odesłali do Bilsteina, i od nich odpowiedź w ciągu 14 dni, tak jak Coxu napisał..
-
Dobrze że ich nie kupiłem 600 - 700zł za amorki i takie kwiatki
-
Odpowiedź powinna być od sprzedawcy w tym przypadku, a nie od B. Także myślę że miałbyś szansę wtedy uzyskać nowe.
-
Jak chcesz sportowy zawias to moze KONI str.t??
Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2