Ja wymieniłem gałkę (razem z całym ics). Problem musi być gdzieś poza ICS i DSP, ale za cholerę nie mogę wymyśleć gdzie. Zamienię głośniki, ale nie jestem przekonany, czy to cos da :)
Printable View
Ja wymieniłem gałkę (razem z całym ics). Problem musi być gdzieś poza ICS i DSP, ale za cholerę nie mogę wymyśleć gdzie. Zamienię głośniki, ale nie jestem przekonany, czy to cos da :)
Jeszcze tak mi się przypomniało że jak gałka nie reagowała to nie działały przyciski od wyboru zaprogramowanych stacji radiowych, ani te od zmiany między radiem płytą a kasetą tak jakby ICS się zawieszał. Natomiast te pod wyświetlaczem działały normalnie( trip, klima, telefon itd.)
Wymieniłeś całego ICS`a (z wyświetlaczem) czy tylko te klocki z tyłu?
Jeden klocek bo w swoim miałem telefon i chciałem go zostawić a ten drugi ICS był bez telefonu.
Ja wymieniłem dwa segmenty z tyłu, ale także zostawiłem wyświetlacz z przyciskami (wymieniłem tylko sam potencjometr głośności).
Może tutaj tkwi problem? Mam w szufladach ze dwa inne panale to spróbuje jutro wymienić.
Cześć Iwok :)
Takie zachowanie jak opisujesz (zanika kanał, jak podgłośnisz to wraca) wygląda na zwykły zimny lut lub uszkodzony kabel. Zdarza mi się to w domowym audio (mam do przejrzenia kolumnę..) i zdarza mi się to również w Alfie. Na pierwszy ogień idą kabelki, aczkolwiek nie mam teraz czasu się w to bawić, ale na 70% obstawiałbym właśnie kable - albo gdzieś w miejscu lutowania, albo są po prostu gdzieś przerwane/przełamane i ledwo łączą. Zaliczę większą dziurę - dźwięk ginie (albo wraca). Przynajmniej tak jest u mnie. Problem występuje tylko na małych głośnościach, czyli jak jest mocny sygnał to się "przebija" zawsze ;)
Problem w tym, że nie wiadomo dokładnie które kable. Jeżeli piszesz że znika ci cała strona, to odpowiedź wydaję się prosta - coś się dzieje na kablu z ICS do DSP - bo tam leci kanał lewy + prawy, z których DSP robi 10 głośników. Jeżeli znika dźwięk tylko w jednym głośniku, to raczej jest to kabel z DSP do głośnika.
Czołem.
Możliwe, że to kable. Z drugiej strony to nie tłumaczy problemu zawieszania mozliwości podgłaśniania zciszania radia.
Tak, ale to akurat może być zupełnie inny problem, np. potencjometr w ICS (to tłumaczy dlaczego działa ci z kiery). Jak się dwie usterki nałożą jednocześnie to ciężko wykumać, dlatego proponuję analitycznie podejść - każdy problem rozpatrzyć osobno ;)
Osobiście sprawdziłbym bym ten kabel/wtyczki z ICS do DSP.