Ja u siebie też za rok chyba zacznę myśleć o 3.0 :)
Printable View
Ja u siebie też za rok chyba zacznę myśleć o 3.0 :)
... albo o 3.2 :)
Slavol z całym respektem ale za ..uja ci to nie wystarczy a jeżeli twierdzisz ze wystarczy to napisz mi łaskawie co za te pieniądze chcesz kupić żeby w alfie zagościł kompresor ;)
Proszę bardzo.
Śrubowy eaton (mercedes, jaguar) używka, od 600-2000 zł, intercoler + rurki, kolanka, złączki 600 zł, zawór bypass- groszowe sprawy. Mocowanie, rolka, pasek 300-400 zł. Sonda szerokopasmowa (niekoniecznie) być może wtryski, pompa powinna dać radę - 1500zł. Strojenie i być może jakiś komputerek 1000-1500zł. Własna robota i tyle.
Mocno się w temat angażuje ostatnio i wierz mi że temat dogłębnie jest przemyślany, wyleci klima oczywiście, akumulator do bagażnika, dojdzie szpera, może przekładki pod głowicę. W praniu się pewnie jeszcze okaże gdzie da się zaoszczędzić, gdzie dołożyć, trzeba jeszcze parę rozmów telefonicznych wykonać ale zarys tak wygląda.
Ja to widzę troche inaczej ale nie wtrącam sie tylko po całej robocie jak juz to wszystko zliczysz to daj znać ile wyszło a wyjdzie sporo wiecej ;)
Swap na 2.0 V6 TB to trochę ślepa uliczka nie przetarty szlak do dalszych modyfikacji chyba że postawisz na stand alone jakiś do ogarniania i będziesz jednym z pierwszych którzy to w Polsce robią - ale to worek pieniędzy i to spory no chyba że nauczysz sie ogarniać strojenie. 2.5 -->3.0 to tak po taniości najlepsza opcja na te 2xx koni potem już jest pod górkę. Co do swapu na 20VT miodu też nie ma :D nadal się borykam z paroma problemami do rozwiązania ale wszystko powoli się jakoś ogarnia :D i zachowam klimę (jak ją wkońcu złożę xD). Co do samego stwierdzenia że turbo będzie lepiej zapierd**** to kwestia odczuć bo turbo nie ciągnie równo tylko kopie w plecy w momencie wchodzenia w nadciśnienie stąd subiektywnie lepszy ciąg. Wszystko zależy od tego jakie masz zaplecze warsztatowe, jeśli sam bez pomocy fachowców to nie pchaj się w silnik którego w danej karoserii nie było bo to milion rzeczy do przemyślenia wydumania i zbudowania.