Albo coś źle napisałeś albo coś jest nie halo , JTD nie ma prawa tyle oleju zeżrc, one nie piją oleju!
Printable View
moze z tym 5k przesadziłem:P, powiedzmy 1l na 7k wchodzi. Jest tam jakiś wyciek, stosunkowo niewielki, plam raczej nie zostawiam na ulicy. Ma też swój przebieg, kopcenia nie ma to na razie się tym nie martwię, aczkolwiek jak znajdę chwilę czasu to przejrzę dokładnie, chociaż wydaje mi się że uszczelka głowicy minimalnie puszcza.
Wiesz z regoly niskei przebiegi w polsce to bujda ale zdarzaja sie i to nie jeden na milion... Moj znajomy ostatnio kupil volvo s40 2006 rok z przebiegiem 50 tys. Przebieg 100% pewny, sam odkupil samochod na aukcji windykacyjnej we wloszech. Samochod stal nieuzywany przez 3 lata. Ja osobiscie bym nie chcial wozu ktory tyle czasu stal ale przebieg ma raczej realny. Zdarza sie.
Ja nie powiedziałem że wierzę xD Coś miał kręcone przy liczniku najprawdopodobniej, pewnie o jakieś 100 tyś, ale wszystko działa, nie mam z nią żadnych większych problemów. Jestem z niej na prawdę zadowolony:) i śmiało mogę polecić Belle z takim silniczkiem. W ciągu roku 25 tys km zrobiłem:)
Są chyba takie unikaty, że mało przejechały, więc dobrze jak na taki się trafi. Są też odwrotnie. Ostatnio byłem u mechanika, opowiadał mi o 1.9 JTD 156, która przyjechała do serwisu i miała na liczniku 130,000 km, ale była zmeczona, poobijana i nie do wiary że tylko tyle przejechała. Okazało się że to już poszło liczyć drugi raz, czyli ponad milion. No i silnik ten tez nie brał oleju ... Nie wiem czy to prawda, czy bajka ...