Musisz w eperze popatrzeć od czego podpasuje.
Printable View
Musisz w eperze popatrzeć od czego podpasuje.
Witam, mam trochę inny problem z hamulcem. Ogólnie podczas jazdy wszystko jest w porządku, samochód hamuje a hamulec ani nie wpada w podłogę ani nie jest twardy. Problem pojawia się gdy samochód stoi dłuższy czas wtedy pedał hamulca samoczynnie twardnieje i nie mogę go wcisnąć. Jak odpalę samochód to hamulec przy naciśnięciu odrazu schodzi niżej czyli prawidłowo. Czy problem może tkwić w nieszczelnym wężu od podciśnienia od vacuum pompy? Dodam, że hamulec nie twardnieje odrazu po wyłączniu silnika tylko po ok godzinie.
Wg mnie nie masz się czym martwić. To normalne.
wg mnie to nie jest normalne żeby pedał hamulca robił się twardy jak skała i nie szło go wcisnąć, żeby podczas odpalania samochodu przytrzymać go na hamulcu nożnym.
U mnie będzie twardy jak skala jak depne parę razy na zgaszonym. Gdy stoi pedal jest normalny.
u mnie właśnie się robi twardy jak skała tak jak bym na zgaszonym silniku kilka razy nacisnął pedał hamulca i do tego nie hamuje bo samochód podczas odpalania się stacza i tylko pozostaje zaciągnąć ręczny. Tak jakby gdzieś po niedługim czasie tracił ciśnienie. Tam jest jakiś zaworek zwrotny?
Zaworek zwrotny powinien być na wejściu do serwa(plastik z bocznym wyjściem -wchodzi do serwa a do niego wąz z podciśnieniem)
Kup używane serwo, dostać sam zaworek to niemożliwość. Serwo zazwyczaj kupisz z pompą hamulcową w komplecie.