właśnie z napinaczem jest problem bo nigdzie nie ma:( i jest niedostępny:( a o rolkę jeszcze nie pytałem
Printable View
właśnie z napinaczem jest problem bo nigdzie nie ma:( i jest niedostępny:( a o rolkę jeszcze nie pytałem
Jeżeli chodzi o napinacz. Można zakupić w Hart za mniej więcej 350-600. Najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć. Z tego co mi się wydaję to mają siedzibę w Radomiu, ale nie jestem pewien, mogę ci załatwić i wysłać pocztą.
jutro jadę oglądać z mechanikiem:) czy jest mechaniczny czy hydrauliczny tego nie wiem 94 rok to chyba hydrauliczny z tego co pisali a czy da się przerobić też nie wiem mechanik oceni a najlepiej jakby był ktoś kto już zrobił taki zabieg. Jeżeli się zdecyduję na ta 3.0 pod młotek pójdzie moja którą śmigam od 2005.
Niestety silnik okazał się totalną klapą (panewki):(
ja mam przerobione przez pawlaolszewskiego na mechaniczny. smiga az milo. hudrauliczny kupilem ostatni w europie za jedyne 900 zl po czym alfe rozbilem i z przebiegiem 5000 km poszedl do kolegi
z tego co wiem polega na zaslepieniu kanalu olejowego co wiaze sie z kosztem sruby. zamiast napinania paska cisnieniem oleju w magistrali napina go sprezyna