Zobaczymy co Andrzej powie ale ja tez uwazam ze powinna ona tam byc zwazywszy ze wraz z osiaganiem temp.plynu chlodzacego rosnie tez temp.oleju i musi on byc chlodzony.Nadmieniam ze olej tez chlodzi silnik.
Printable View
Zobaczymy co Andrzej powie ale ja tez uwazam ze powinna ona tam byc zwazywszy ze wraz z osiaganiem temp.plynu chlodzacego rosnie tez temp.oleju i musi on byc chlodzony.Nadmieniam ze olej tez chlodzi silnik.
widzisz ja też mam prowiozrkę zrobioną gdzie ktoś zamkną ten obieg jakimś nędznym wężykiem a mimo to wtrakcie jazdy olej sie nie grzeje . Ale ja wychodzę z takiego założenia jeśli to tam było to musisz po coś być i spełniać jakąś rolę ...Cytat:
Napisał Lukasz A.
a jak zaczniesz ja tak konkretnie piecowac to zobaczysz jak skoczy temperatura olejuCytat:
Napisał wysiolbn
A co ja mam na to powiedzieć . To jest najszybsza droga do zatarcia silnika przy ostrym traktowaniu silnika bez chłodnicy oleju i tyle. Przy podstawie filtra oleju jest zawór termiczny który otwiera przy rozgrzanym oleju duży obieg na chłodnicę oleju jeśli takiej chłodnicy nie ma to skutki są do przewidzenia .Cytat:
Napisał wysiolbn