Probowales wstawić dodatkowy filtr?
Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 4
Printable View
Probowales wstawić dodatkowy filtr?
Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 4
Zależy o jakich zakłóceniach mowa - czy pochodzących od zasilania, czy "wchodzących" przez antenę. W pierwszym przypadku pomóc może wpięcie się z zasilaniem w inne miejsce (nawet bezpośrednio z akumulatora) + poprawne filtry ANL w CB.
W drugim temat mocno bardziej skomplikowany.
Witam
Przesyłam linka do filmu z moim problemem dotyczącym CB radia i alfy 159 1.9 JTDm
http://www.youtube.com/watch?v=GvO6Uq261bw
Czekam na uwagi i odpowiedzi.
Jak masz podłączone CB do zasilania? Zapalniczka, aku?
A znowu mój kolega miał dokładnie ten sam problem w Audi A4 i po podpięciu zasilania bezpośrednio z aku problem ustąpił, dlatego pytam o sposób zasilania.
Mea culpa ;) Przyznam się bez bicia, że nie doczekałem do końca, bo... zasięg mi na to nie pozwolił.
A co do samego problemu, to również podobny przerabiał mój kuzyn po zamianie Megane 1,5dCi na 1,9dCi - Uniden 520 w pierwszym chodził jak złoto, w drugim dokładnie tak samo szumiał - powodem wg. wielu osób na forach są inne wtryski. Podmienił Unidena na któregoś Presidenta (modelu nie pamiętam) i ustało.
Także, jeśli masz możliwość - spróbuj z innym (lepszym) radiem.
Co do podmiany radia. Byłam już u nie jednego fachmana od CB i podkładałem różne radyjka i efekt jest ten sam. Dzięki za zainteresowanie tematem tak w ogóle. Może jeszcze jakieś pomysły??