u mnie tez ostatnio 400-500km ale tylko po miescie jak latałem po trasie to koło 900km
Printable View
u mnie tez ostatnio 400-500km ale tylko po miescie jak latałem po trasie to koło 900km
A powiedzcie mi proszę jak to jest z wypalaniem w Q-Tronicu? Bo ja sobie nie mogę zrobić 4 bieg i 3000rpm:-) i nigdy nie wiem czy wypalanie jest skuteczne (poza wskazaniami turbo i chwilowego spalania). Pzdr.
No niby tak ale nie po to jest automat. Zresztą nie znalazłem w instrukcji opisu jak wypalać DPF w automacie. Chodzi mi o to czy np. w automacie wypala gorzej niż w manualu czy nie (w mniejszym zakresie i robi to częściej?)?
Ja wypalałem różnie swój DPF, raz 2000 obrotów, raz 3000... szczerze mówiąc różnicy w czasie nie zauważyłem, jedynie odbiło się to na spalaniu średnim :)
czy ktos moze napisac dla zielonych z czym sie to je DPF , jak zobaczyc ze sie zaczol wypalc czy programowy wypalanie jest skuteczne / bezpieczne ?
z gory za siebie i innych dziekuje
*spalanie chwilowe duuzo ponad normy
*po odpuszczeniu gazu na biegu blyskawiczne opadanie wskazwoki cisnienia doladowania na 0
*potrafi pojawic sie specyficzny zapach
*potrafi delikatnie telepac na jalowym (u mnie tak jest, i jeszcze w jednym znanym mi egzemplarzu tak jest - nie bede generalizowal ze u wszystkich)
*moze byc bardziej mulowaty niz kiedy nie wypala (u mnie tak jest)
no to nie trybie już wcale, przy takim używaniu jak moje, tj. dużo miasta, powinien się minimum 2 razy wypalić, a tu ani smrodu, ani spalania, ani wskazówki.
Ja mam qtronica daje na ręczną zmianę 2500 obrotów i dzida. Mój ma jeszcze podwyższone obroty na jałowym podczas wypalania.