Hamownię mam w planach - muszę jeszcze skołować i założyć dolot powietrza (powinien mieć wpływ na moc) i pozbyć się przedmuchów z kolektora 1-4.
Printable View
Hamownię mam w planach - muszę jeszcze skołować i założyć dolot powietrza (powinien mieć wpływ na moc) i pozbyć się przedmuchów z kolektora 1-4.
No i właśnie, czy ktoś ewentualnie potencjalnie miałby takowy kolektor? Wolałbym nie rozwiercać głowicy, żeby go przymocować porządnie, a w tej chwili śrubka kręci się w gwincie i nie wiem, czy da się temat bezinwazyjnie załatwić.
Wczoraj dotarł do mnie dolot i wąż chłodnicy z Afry - mam nadzieję, że na zlot FI auto będzie już smigać, jak należy... Aktualnie rozgrzebany jest cały układ hamulcowy - będą nowe tarcze i klocki przód/tył, zaciski w regeneracji, powymieniane wężyki, zalany porządny płyn hamulcowy, więc powinna wreszcie jakoś hamować. Marcin daje radę :).
Kolektor wydechowy powinien być na szpilkach a nie na śrubach i tak czy siak musisz poprawić gwint w głowicy bo w kolektorze przecież nie ma żadnego gwintu.
A, no to bombka... OK, no to kolektor niepotrzebny :).
Jakby co to mam trochę szpilek, na 99% w 155 są takie same.
OK, będę pamiętać :).
Kolektor jest pęknięty... Jak spawanie nie wyjdzie, to będę musiał gdzieś poszukać :(.