tylko w przedziale który podałem . Potem auto przcuje normalnie.. oczywiście jak na diesla.
Printable View
tylko w przedziale który podałem . Potem auto przcuje normalnie.. oczywiście jak na diesla.
Mam maly problem bo moja alfa przy predkosci 110-120 dostaje duzych drgan myslalem ze to opony i poszlem je wywazyc ale nie pomoglo. CO moze byc skutkien tego zachowania?
Jeszcze jedno.. Do tych wibracji i drgań. Ostatnio zauważyłem,ze przy delikatnym puszczaniu sprzegła na pierwszym biegu (tylko) szarpie autem. Bardziej wibruje? Coś w tym stylu w każdym bądź razie. Dodaje,ze odpada koło dwumasowe bo wymieniłem na NOWE 2000 km temu.
sprawdz przegub wewnetrzny jeden lub drugi znajduje sie przy silniku i czesto jest to mylace i szuka sie przyczyny w silniku ale to tylko jezeli drgania wystepuja podczas jazdy jezeli na biegu jalowym to nie.
wspomniane zostaly poduszki, powinienes to sprawdzic przed.
pozdro
Cytat:
Napisał robert domanski
Pytanie ,jak sprawdzic poduszki?
Cytat:
Napisał robert domanski
Pytanie ,jak sprawdzic poduszki?
poduszki mozna sprawdzic najlepiej w warsztacie. znajomy niby sprawdza poduszki ruszajac silnikiem za pomoca jakiejs 'brechy' i jak stuka to poduchy walniete ale dla mnie to nie jast miarodajne badanie poduszek, ale szczerze mowiac to nie wiem jak sie je sprawdza w serwisie
ale objawy poduszek to drgania podczas ruszania , chamowania silnikiem lub podczas gaszenia silnika lub odpalania
W mojej z silnikiem 2,5 sprzęgło w taki sposób dawało znać o konieczności wymiany, a w szwagrowej z silnikiem 2,4 JTD którą dzisiaj odebrałem od mechanika również problem znikł po wymianie sprzęgła , a początkowo obstawialiśmy koło dwumasowe. Objaw identyczny w obydwóch przypadkach szarpanie i wibracje przy ruszaniu.Cytat:
Napisał arczimi
Cytat:
Napisał Superjahu007
Sprzęgło KOMPLETNE wymienione razem z kołem dwumasowym 1500 km temu.