Wlasnie sprawdzilem u siebie i tez mam 130. Moze cos z tym programem jest nie tak. W papierach mam 140.
Printable View
Wlasnie sprawdzilem u siebie i tez mam 130. Moze cos z tym programem jest nie tak. W papierach mam 140.
Cześć, odświeżę temat.
Jak sprawdzić, ile mam koni w AR 1,8mpi?
Ktoś mógłby poinstruować? Samochód z Holandii, ale nie wiem gdzie wcześniej jeździł...
Hamownia, numer vin ew. dowod rejestracyjny.
ale co wam daje te 10 KM? czujecie to pod butem?
a jak sie ma sprawa z momentem obrotowym? to ma chyba kluczowe znaczenie?
Wg mnie trudno to ocenić, ale po wymianie cewki i świec auto jest żywsze, jakby mniej nerwowe przy małych obrotach na zimnym silniku(to akurat wymiana przymusowa bo nastąpiła awaria cewki) więc pewnie te 10km byłoby zauważalne. W tym aucie nie czuje np zmian powietrza, ale jak jadę leciwą 20letnią astra z silnikiem diesla isuzu to jest to mocno zauważalne, albo np jakość paliwa.
Przypuszczam, że mam te 140, tak mam w dowodzie...Po prostu natknąłem się na ten temat i jakoś mnie to zaciekawiło, zawsze myślałem że tego typu akcje w stylu ograniczania mocy dotyczy diesla a nad benzyną jakoś nigdy nie myślałem w tych kategoriach.
Wg mnie moment 175nm jak się jedzie w 1-2 osób i wkręci na obroty to jest całkiem dobry jak na taką masę, jeśli cięższe auto to już gorzej.
A jest tu ktoś na forum co może po nr vin podać jakieś dane o aucie, typu wyposażenie, lub właśnie ta moc itd?
Wklep tu swój VIN to uzyskasz trochę informacji http://eper.fiatklubpolska.pl/
Weź jednak pod uwagę, że czasem "zawartość" VIN-u w ePerze mija się z prawdą.
No i właśnie zasiało się ziarno niepewności bo tutaj pokazuje, że mam 130km;)
Te zdławienie występuje pewnie tylko w dowodzie rejestracyjnym, a tak to wszystko jest to samo. Np: moja w dowodzie ma 115km ( z rynku belgijskiego) a wypluła 128 w serii.
Też sądzę, że aby się dowiedzieć ile jest dokładnie koni to tylko hamownia, w końcu z czasem i tak konie wybiegają spod maski;) Jeśli o mnie chodzi to odpuszczam temat.