Ten facet co mi podałeś nie zajmuje się Alfami ;//
Printable View
Ten facet co mi podałeś nie zajmuje się Alfami ;//
prawdopodobnie spalil Ci sie bezpiecznik 10 A pod deską rozdzielczą nr - o ile dobrze pamietam 17. to on jest odpowiedzialny wlasnie za tych pare rzeczy ktore Ci wysiadly. mialem to samo. niestety u mnie okazalo sie ze wylala nagrzewnica, doszlo do zwarcia i dlatego wywalilo bezpiecznik. po wlozeniu samego bezpiecznika kokpit stanał caly w dymie i speleniu uleglo iles tam przekazników... rozkreć doł konsoli od strony pasazera i sprawdz czy nie jest wszystko pozalewane..jesli nie, to sprawdz bezpiecznik.
zaden zbieg okoliczności. wszystko to jest podpięte pod jeden bezpiecznik. przejrzyj sobie schemat...Cytat:
Napisał blackalfa166
Kolego Schirru mógłbyś mi przesłać skan schematu instalacji od Alfy z którego korzystasz??
korzystam tylko z tego co jest w ksiązce obslugi i mialem na mysli schemat bezpieczników... podejrzewam ze nie tego szukasz??
nie chciałem schemat instalacji elektrycznej, bezpieczniki wszystkie dobre rozkręciłem tę konsole i niewidać żeby tam cos sie działo może masz jeszcze jakies pomysły??
na pewno masz bezpiczniki OK??? w takim razie musial spalic Ci sie przekaznik... niestety nie wiem ktory to fizycznie i gdzie dokladnie sie znajduje. moj mechanik, gdy u mnie wylala nagrzewnica, pokazal mi wlasnie ten przekaznik caly w srodku wypalony...
A mechanik nie mówił Ci gdzie znalazł ten przekaźnik?
dokladnie nie wiem - na pewno znajduja sie one pod konsolą od storny pasazera. gdzies na forum widzialem czyjesc zdjecie rozkreconej tej czesci wnętrza. pamietam ze w tamtym przypadku również nagrzewnica byla powodem usterki.
W moim przypadku komunikat "Momentary connection to air conditioner faulty" pojawił się w wyniku tego:
http://img511.imageshack.us/img511/6...1475ww5.th.jpg http://img301.imageshack.us/img301/1...1488sc6.th.jpg
Towarzyszył temu smród w kabinie i pełne zadymienie :) Przyczyną mogłybyć pozostałości po cieknącej nagrzewnicy, która już została wymieniona.
Czy wiecie może gdzie mógłbym znależć taki przekaźnik i podstawke(kostke) do niego??
Dodano
Niestety przekaxnik dostępny jedynie w ASO. Koszt ok 100zł.