-
plug and play nie będzie. Wsadzić to można wszystko tylko z jaką rzeźbą się to wiąże? Plug and play tak by nie zmieniać osprzętu itp. będzie pasowała cała gama ts'ów praktycznie nie zależnie od daty produkcji. Jts to inna bajka tam jest już wtrysk bezpośredni, pompa paliwa inna pewnie i sam bak może się róźnić, chociażby w miejscu mocowania pompy itp,, itd...
-
Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem używanego silnika AR32301 czyli identycznego jak miałem :) Podobno nawet ciśnienie w cylindrach było mierzone... Około 15.5 Czwarty cylinder 14.5... Sprzedawca twierdzi że to nie jest tak najgorzej i że pierścieni jeszcze wymieniać nie trzeba.
Taka szczelność po 150 tys. to norma? :/
Posiadam starą głowicę w którą uderzył czwarty tłok zostawiając ślad, a na zaworach jest 3mm sadzy, ale mechanik mówi, że na siłę można ją jakoś tam wyremontować i będzie dobra... Wałki rozrządu ponoć zużyte (mechanik: bo są czarne, a powinny być bardziej wytarte). Nawet gdybym wiedział jak to zmierzyć nie mam urządzeń pomiarowych.
Do bloku silnika jeszcze nie zaglądałem, ale podejrzewam że on też jest do niczego skoro czwartym tłokiem można po przyciśnięciu poruszać w dwie strony około 1mm. Może wał korbowy się nie wygiął :)
Jest sens to trzymać dla siebie jako części zamienne?
Da się takie części sprzedać jako części samochodowe, a nie jako złom?
Oddam w dobre ręce po lekko zawyżonej cenie złomu. Chce ktoś kupić?
Jest jeszcze pokrywa zaworów, ale ta jest podobno w dobrym stanie i nie wiem czy jest sens się jej pozbywać...
I NEED MONEY!