No nie... Zdejmować głowice, żeby zawory oglądać? A pomiar ciśnienia? Później szczelność? Zaprowadź do innego mechanika.
Printable View
No nie... Zdejmować głowice, żeby zawory oglądać? A pomiar ciśnienia? Później szczelność? Zaprowadź do innego mechanika.
WITAM!Zanim zdejmiesz glowice tak jak już pisalem zmierz ciśnienie sprężania!!!Prawidlowa wartoścć wykluczy uszkodzenie zaworów!!!!!!
Ok tak zrobię.
Napisz jak było żeby inni też wiedzieli :)
Witam a więc tak auto sprawne i ładnie śmiga odebrałem 13 sierpnia taki chyba urodzinowy prezent ;) po tak długim czasie oczekiwania mechanik stwierdził że to wina pompy CR tak więc zakupiłem drugą i odpaliła :) i mam pytanko wdł mnie trochę głupie bo chyba się domyślam co to ale upewnić się muszę, co to jest i do czego służy ten trójnik? a i jeszcze czy ta śrubka na boku to regulacja jakaś? bo jak odebrałem od mechanika to sączyło się paliwo przez tą śrubkę bo była prawię wykręcona. Załącznik 106711
Nikt nie wie? chociaż napiszcie od czego ta śrubka i czy powinna być tak wkręcona.
Jak byś sprawdził po przewodach paliwowych dokąd biegną to byś zobaczył, że tam łączą się wszystkie przewody zwrotne z paliwem. Z układu przy silniku zbiegają się do tego trójnika i podłączony jest on do zbiornika paliwa jako powrót. Do czego śrubka jest nie jestem wstanie ci powiedzieć. U mnie ta śruba nie przecieka.
No to się domyślałem co to może być, a śrubka przeciekała bo była prawie wykręcona.
ta czesc to kolektor paliwa, zaslepka powinna byc wkrecona, nie ma tam zadnej regilacji
pzd.
I o to mi chodziło dzięki ;)