Jazda z dziurą w dolocie autem z turbina, zawsze niesie ryzyko uszkodzenia turbiny - pracuje ona non stop na maksymalnej wydajności.
Printable View
Jazda z dziurą w dolocie autem z turbina, zawsze niesie ryzyko uszkodzenia turbiny - pracuje ona non stop na maksymalnej wydajności.
Mam dokładnie te same objawy 1.4 multiair /;
zgłosiłem przy okazji serwisu nic nie znaleźli ale mam średnie zaufanie do ASO
przy okazji dzisiejszego przyglądania się turbinie i okolicy :) zauważyłem opaski jak by ułamane ?!? załączam fotke czy tak to ma wyglądać ?
większa wersja zdjecia:
snag.gy/VkrBGo.jpg
niestety jestem zbyt świeży żeby dodać bezpośrednio zdjęcie czy link /;
jeśli ktokolwiek może pomóc z góry dzięki ;)
Faktyczne ta górna wygląda dziwnie. Sprawdż to śrubokrętem.
Obie te obejmy są jakby na 2/3 obwodu za to ślad jest jakby kiedyś były na całości /;
i nie wiem czy to ktoś je przekręcił w inne położenie w serwisie czy obie ułamały się w identyczny sposób...
btw. średnio znam się na mechanice do czego służy ten wąż leci on do turbiny :) ?
:top:
Witam, przepraszam za odkopanie tematu, ale wczoraj wystąpiły w mojej Julce identyczne objawy, a że problem został już poruszony to nie chcę zakładać nowego tematu. Objawy to Szarpanie i powtarzalny dźwięk cykającego powietrza od strony pasażera przy ostrym przyspieszaniu. Czy któraś z osób którym się to przytrafiło jest w stanie napisać jaka była konkretna przyczyna ?
Ja mam ten sam problem. Ktoś już rozwikłał zagadke?
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka