Szukaj zadbanej Belki w JTD-ku a nie pożałujesz ja miałęm 4x 156 w tym jedną w benzin i to auto jak dla mnie nie dość,ze swoje wypić potrafi to "nie jedzie" A jak znajdziesz JTD-ka a zwłaszcza 115-konnego to będziesz zadowolony.
Printable View
Szukaj zadbanej Belki w JTD-ku a nie pożałujesz ja miałęm 4x 156 w tym jedną w benzin i to auto jak dla mnie nie dość,ze swoje wypić potrafi to "nie jedzie" A jak znajdziesz JTD-ka a zwłaszcza 115-konnego to będziesz zadowolony.
EDIT.
Pomyliłem tematy, przepraszam.
Skoro tak mówisz, przeglądalem te Lancie jakos mi nie podchodzą a z dieslami miałem kontakt tylko raz doświadczenie takie sobie Golf IV z 1,9 sdi pod maską to nie najlepsza reklama diesli ale mam nadzieje ze moja Bella będzie po tym względem lepsza, a co do benzyniaków dzisiaj jade obejrzec jeden cud techniki 2,5 benzyna z 98 roku za 2500 zł nie tyle żeby ją kupić co zobaczyć co z nia jest nie tak że tylko tyle kosztuje podobno jeździ i nie rdzewieje, jako że mampo drodze to poświęce jej tych kilka minut i przy okazji zobacze jak moja Bella wyglądac nie powinna
A moze to sam motor jest w tej cenie?
- - - Updated - - -
Czy źle...nie wiem. Lubie po prostu jak auto jadąc z kompletem pasażerów nie wygląda jak startujący samolot. A niestety w aucie 10-13 letnim sprężyny już swoje wycierpiały. Dlatego zrobiłem, wymiana jest i prosta i tania.
Nie całe auto w skrócie niby nie ma tak źle klimatyzacja działa silnik odpalił (po 3 przekreceniu kluczyka) auto porusza sie o własnych siłach i w sumie na tym zalety sie kończą zawieszenie istna porażka no i to znakowanie terenu ale jak za te pieniadze to lepsze to niż pozarte przez rdze Tico
A co do sprężyn wiadoma sprawa ja to odebrałem jako wymiane sprężyn raz do roku przed każdym większym wyjazdem stąd moje pytanie i przerażenie
Lancia Kappa Coupe albo Alfa Gtv/GT - później nie będziesz już mógł sobie na taką pozwolić.
Na dach.
A gdzie myślałeś?
Jak wyżej. Na tylną klapę się też chyba da. No bo hak holowniczy w takim aucie raczej bez sensu. Poza tym do GT chyba wejdzie rower do środka po demontażu kół bez problemu.
Posłuchaj 33-letniego pryka... Gdybym onegdaj zamiast 147 kupił Gtv albo GT z V6, to miałbym zaliczone coupe Alfy z Busso. A tak, teraz mam dziecko i coupe za szybko nie kupię (może na emeryturze), a i 75 w V6 trochę drogo wychodzą. Kupując wtedy "mało rozsądne" auto upiekłbym 2 pieczenie na jednym ogniu, a patrząc z perspektywy czasu 5-drzwiowy praktyczny hatchback nie był mi do szczęścia potrzebny. Kupując Gtv Spider masz jeszcze odhaczony kabriolet, czyli w sumie 3 w jednym :D.
W tej chwili, patrząc na ceny, to albo 164 V6 (duże, wygodne auto ze świetnym silnikiem za śmieszne pieniądze), albo Gtv V6 - też małe pieniądze za kawał auta (uwaga na mały bagażnik). Kappa to takie moje marzenie motoryzacyjne - duże, wygodne auto, które robi robotę na ulicy.
gtv v6 TB mam i polecam - małe, ciasne, zgrabne, w miarę mocne sportowe wozidło ;)