czyli jak ten do chłodnicy na początku będzie ciepły to ok ale nie może szybko sie nagrzewać może na środku złapie miedzy chłodnicą a termostatem
Printable View
czyli jak ten do chłodnicy na początku będzie ciepły to ok ale nie może szybko sie nagrzewać może na środku złapie miedzy chłodnicą a termostatem
ja u siebie wymieniłem miesiąc temu termo bo nie przekraczal 70 stopni teraz mam tak rozgrzeje sie do 90 i otwiera sie termostat i spada tak do 85 i to juz temperatura robocza u mnie nie rośnie nie spada
w sumie to powinno wystarczyć złapac wąż miedzy termo a chłodnicą jak ciepły to git
to który ten wąż u dołu u chłodnicy po lewo czy po prawo u góry?
ten idący od termostatu :)
górny, gruby
u mnie termostat otwiera się przy ok. 85 stopniach,według wskazań na komputerze więc wygląda ,że jest dobry??
jest ok
miałem zepsuty czujnik temperatury w termostacie bo pokazywał około 10 do 15 stopni mniej na wskaźniku niż na FESie, ostatnio kupiłem nowy firmy Vernet i zaczęło pokazywać przy normalnej jeździe około 110 stopni a w korku przekraczało 130 oczywiście na wskaźniku, myślałem że dostanę zawału, a okazało się że nowy czujnik też jest zepsuty:(, oddałem na reklamacje
Bond 007 10 stopnie różnicy jest normalne bo to nie czujnika wina a wskaźnika w kabinie. A z tymi chińskimi tak jest że pokazują 130 do tego wentylatora nie załączają , sąsiad ostatnio taki kupił.Ja wymieniłem termostat i jest ok był nie domknięty:)
Mam 156 z 2005r, czy ktos zna się na termostatach? u mnie termostat wskazuje troche ponad 50 stopni. zapewne padł. szukałem na allegro czy macie jakies propozycje co do rodzaju- firmy odnośnie nowego termostatu?