-
No właśnie skad te 10 k? ASO daje wysokie rabaty na ww. wadliwe części ( w zasadzie to ,,gest handlowy " FAP) ale tylko gdy auto było zakupione w polskiej sieci dystrybucji ,więc z ,, krajowy od pierwszego właściciela '' w tym przypadku będzie rozsądnym wyborem.
-
PROSZĘ O PISANIE PREFIKSU W TEMATACH
-
Z tego co czytałem to czasami potrafi piszczeć uszczelka szyby przedniej ale u mnie na razie tego nie zaobserwowałem. Grzechem głównym tego auta (AR 159 1.9 JTDM) jest właśnie kolektor ssący. Problem ten oprócz właścicieli Opla Vectry spotkał też właścicieli Fiata, o ile się nie mylę, Cromy.
-
Mnie przedwczoraj przestało działać gniazdko zapalniczki, domyślam się że to pewnie bezpiecznik, ale może ktoś z was miał coś podobnego w 159 i to nie był bezpiecznik.
pzdr
-
Moja wyjechała z salonu z niedziałającą zapalniczką ,a że ja niepalący dowiedziałem się o tym po roku gdy wybierałem się na kilka dni w Tatry i szwagier próbował podłaczyć CB :lol: .Zgłosiłem przy najbliższym przeglądzie ,zrobili ale co było przyczyna nie powiedzieli.
-
A ja znowu bardzo używam tego gniazdka do różnych urządzeń, ale już udało mi się naprawić usterkę (spalony bezpiecznik- tak jak przypuszczałem).
pzdr
-
Mialem wibracje i grzechot ze skrzyni biegów na trójce, wymieniono mechanizm zmiany biegów jest OK. Smoczyca ma 48k przebiegu po 12-mcach. Wlasciwie wszystko co niedomaga w Alfie jest niemieckiej produkcji, kolektory Opla, skrzynia biegów, elektronika Bosch, jakies nieporozumienie chyba albo sabotage. :twisted:
-
Alfa Romeo 159
Witam serdecznie,jestem nowym forumowiczem i wielbicielem alfy.
Niestety nie posiadam belli,lecz bardzo mam wielka ochote kupic Alfe romeo 159,jednakże mam mieszane uczucia.. co mozecie powiedziec na jej temat , czy jest wadliwa jezeli tak to co pada najczesciej ? sa rozne informacje ..wiec czlowiek moze byc rozkojarzony.. a chcialbym by autko bylo "bezawaryjne"
oraz kolejne pytanie.. czy istnieje mechanik na pomorzu ktory reperuje alfy?:help:
-
http://www.forum.alfaholicy.org/mito..._brera_spider/
W tym dziale dowiesz się dużo na jej temat .
Bezawaryjnych samochodów już się nie produkuje niestety :mad:,
to sie po prostu nie opłaca producentom ;)
-
Camper, kolego.... proszę, zapoznaj się najpierw z opiniami na temat nowych modeli AR.... Ani na temat metrosexa Mito ani na temat ultra męskiej 159 nikt już nie używa pojęcia "awaryjna"....
A jak sie zapoznasz, pędź do salonu, zakup 159 TBi i napisz nam jak się powozi.
---------- Post dodany o godzinie 19:23 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:21 ----------
jeszcze nie kupił a już chce "reperować".......