Cały czas tak samo, na starcie może głośniej *2/3sek ale po chwili już cały czas tak samo..
Printable View
Cały czas tak samo, na starcie może głośniej *2/3sek ale po chwili już cały czas tak samo..
Najpierw należy zmierzyć luzy zaworowe szczelinomierzem. Zawór ssący 0,25 - 0,35 a wydechowy 0,30 - 0,40. Jeśli luz jest za mały należy wymienić płytkę na cieńciejszą lub jak w moim przypadku zeszlifować na magnesówce. Ja sobie zrobiłem dźwignię do wyjęcia płytek. Większy luz jest mniej szkodliwy jak mniejszy ponieważ cierpi wałek rozrządu.
ok, przyda mi się to bardzo jakby ktoś miał dokładniejszą instrukcje regulacji to byłbym wdzięczny, nie tyle że nie wie mój mechanik ale chciałbym pogłębić więdze na ten temat i w przyszłości może i kazdemu z nas się przyda..
Takich rzeczy lepiej nie opisywać dokładnie i nie z tego powodu ze komuś bronię ale w klekocie jest to dość kłopotliwe i można sobie niepotrzebnie narobić dodatkowych kłopotów. W starych benzyniakach było o wiele prościej bo regulowało się pokręcając śrubką to i tak zdarzali się tacy zdolni że autko i tak musiało jechać do mechanika.
Darek68
Za mały luz zaworowy powoduje uchodzenie kompresji przez nieszczelne gniazdo i powoduje wypalanie gniazda i zaworu.
Tak zgadza się, że gniazda i zawory się wypalają.
koszt regulacji zaworów to 150zł plus plytki i uszczelka, cena 700zł to przesada.
pzd.
dzięki wielkie, teraz wiem jak gadać z mechaniorem ale nadal uważam że może warto by było na przyszłość dodać taki poradnik lub coś w tym stylu,żeby unikać takich sytuacji bo np gdyby nie wasze sugestie stałbym się ofiarą kolejnej naciąganej historyjki
czy jest gdzieś określone co ile km należy przeprowadzać regulacje zaworów.
Ja mam płytki gdyby ktoś potrzebował , cena około 5zł /szt
W starszych silnikach z takimi samymi płytkami i popychaczami sprawdzenie luzu zalecano co 50 tyś km (jeśli dobrze pamiętam :))