-
Powiem tak...
Na zimnym nic daje. Chodziła tak samo jak z wpiętą wtyczką.Czyli strzelała, dławiła się. I to mnie zmyliło.
Potem jak złapała temperaturę chodziła już dobrze...Ale dziś po resecie z podłączona od 3000rpm rozpedzała sie strasznie słabo. Po odpieciu auto zachowywało sie jak rakieta...
Wiec w ASO stwierdzili, ze to raczej przepływomierz.
Na samym początku na examinerze mówili,że coś pokazuje rożne wartości.
Trochę zamotana sytuacja, ale miejmy nadzieje, że to to :)
Ja w poniedziałek jadę po nową przepływkę. Jak dla mnie wszystko wskazuje,że to ona. ...Adaptacje mi robili w ASO na samym paliwie i tez ciulowo jezdziła.
-
A masz jakiś swój program np FES lub Alfadiag??
Jak parametry adaptacyjne TRA, FRA, multiplication factor row 1?? Jaką przepustowość ma MAF na wolnych a jaką przy odcięciu??
-
A więc wczoraj wymieniłem przepływomierz i jest na razie ok. Alfa odzyskała moc, a nawet śmiem twierdzić, że trochę przybyło.
Podłączyłem kompa i dalej jest błąd 1172 FRA,czy coś takiego. Ale auto śmiga ok. Jedynie troche falują obroty przy hamowaniu i wrzucaniu na luz.
Ale to tak max 700-1200rpm. Zafaluje raz,czy dwa i jest ok.
Podłączyłem się kabelkiem od gazu i mapy benzyny i gazu wyglądają ok.
Myślę, czy może po wymianie nie zrobic reseta parametrow adaptacyjnych...
Chociaz pytalem w ASO i mowili, że nie bedzie trzeba.
-
Jak masz błąd FRA to sam nie zniknie więc kasowanie i ponowna adaptacja będą wskazane. W końcu masz nowy czujnik przepływu więc komp też musi się nauczyć nowego organu :)
-
-
Cytat:
Napisał
Morbob
Może lambda.
Watpie.Lambde mi sprawdzali gazownicy.Jak ustawiali lpg.I ostatnio w ASO na Examinerze i tez dobrze pokazywala
Wczesciej byly dwa bledy 1172 i 1173...
Dzis zrobie reset parametrow i zobacze co z tego wyjdzie.
Zalozylem nowe swiece i przewody i tak samo faluja..
Troche dziwne,bo przed wymiana przeplywki bylo ok...
- - - Updated - - -
A wiec chcialem zrobic reset parametrow, ale w mojej biednej wersji MES nie dalo rady.
Był dzisiaj błąd FRA i o dziwo sondy lambdy(P0170).Lambde wymienialem jakies dwa lata temu na oryginal bosch. Ale skasowalem zrobilem z 10km i żaden bląd już sie nie pojawil...A auto pracowalo tam samo, nie mając blędu...
-
U mnie też pokazywało, że jest ok, a nie było :D w 1.8 ... wymieniłem i auto ożyło :D
-
Ja też wymieniem przepływomierz na nowy. I auto jest żwawsze. Ale tak jak napisałem pojawiło się falowanie przy hamowaniu, dojeżdżaniu do skrzyżowania, itp...