Dzięki za odp.
Pozdrawiam.
- Rafał
Printable View
Sickboy jaki przebieg ma Twoje turbo?
Najlepiej kupić nową turbinę żadne turbo po regeneracji niestety nie wytrzymuje tyle co nowe. Pozdrawiam
Ja regenerowalem sobie sam. Bardzo prosta sprawa koszt 100zl zestaw naprawczy do GARRETTA i 100zl wywazanie. Poskladalem i jestem zadowolony moja miala luzy i puszczala olej. 150kkm miala. Wirnik korpus i kolo kompresji bylo ok. Pozdrawiam.
Ja tez sobie sam zregenerowałem,ukrecił mi sie wałek w 2,4,czyli całe bebechy mam nowe,-koszt częsci jakieś 250 zł.-pracuje jak nalezy.Mity o naprawach domowych turbiny proponuje wmieść pod dywan,-jak sie chce to wszystko sie da.
Rafal rozkraczyla sie calkiem??Ostatnio strasznie Ci gwizdala
Dzwoniłem do Turbo-Tec i teraz ceny mają od 1200zł do 2000zł. Zakładając najdroższą opcję trzeba się poważnie zastanowić czy jednak nie kupić nowej. Pytałem gościa jaka jest różnica w żywotności między regenerowaną a nową. Podobno nie ma żadnej bo regenerację wykonują na oryginalnych częściach producenta, mają te same maszyny i znają fabryczne parametry turbosprężarek więc każda jaką zrobią spełnia wymogi fabryczne. Dlatego dają 2 lata gwarancji i nie ma warunku że trzeba montować u nich żeby ją mieć.
Narazie próbuje skontaktować się z cinkiem, ale coś nie odbiera. Jeżeli jest w stanie załatwić trochę taniej nową niż cena rynkowa to biorę nową.
1.9 jakiej firmy ma turbo ???
Bo przy 2.4 chyba sprawa wyglada troche inaczej.Do 2.4 200km montowano KKK i tam mozna bylo dostac oryginalny zestaw naprawczy.Po Fl 210km laduja Garetta i tu prawdopodobnie brak jest oryginalnych zestawow naprawczych.Mozna fundnac sobie tylko nowa turbine,badz szukac zamiennikow