Pozostanę przy brzydkim 156SW ;]Cytat:
Napisał obserwator737
Printable View
Pozostanę przy brzydkim 156SW ;]Cytat:
Napisał obserwator737
FAJNE !! ale nie lampy! Tylko ten dyskretny daszek na tylnej klapie z tej fotki:
http://img339.imageshack.us/my.php?i...eltaa37ms8.jpg
Szkoda że w PL nigdzie nie można czegoś takiego dostać, tylko same jakieś duże jak du** Jennifer Lopez spoilery, do przerabiania aut w samoloty czy pługi śnieżne
No te światła z tyłu bym zmienił w Autodelcie. Reszta optyki jest koniecznością- wszak to ma 3.7 litra i minimum ze 320KM.
Cytat:
Napisał norbiwolow
No gdyby takie były to już bym takie miał :mrgreen: :mrgreen: póki co - nic po za oryginałem nie wchodzi w grę, lexusy to kojarzą mi się za bardzo z kierowcami w poliestrze za sterami golfa 2
Nie wiem jak tam w okolicach Siemianowic. Ale dresy już wysiadają z dwójek tak naprawdę i przesiadają się do trójek. Teraz dwójek tjunowanych jest mało, a na allegro jest ich mniej jak 156ek.Cytat:
kojarzą mi się za bardzo z kierowcami w poliestrze za sterami golfa 2
Lexus look jak dla mnie mają zostac tam skąd ich nazwa- czyli w Lexusie.
Nawet sam Lexus dobrze o tym wie że lampy tego typu były modne ładnych pare lat temu, dlatego też sami pomysłodawcy odeszli już od tego trendu:)Cytat:
Napisał fiergloo
lexy nie nigdy w zyciu bym nie zalozyl lexow
Ja ewentualnie pokusilbym sie o lapmy diodowe. No, ale poki co chyba takich w ofercie nie ma??
Pozdrawiam.
- Rafal
Tak wygląda moja w srebrze
fajorskie te lampy
też takie chcę
No niestety do GT nie widziałem. Ale wierze że jak by były to na pewno byś je kupił ;]
Zacznij od tego: Asanti szczyt luksusu MBZ CLS Grill kit (550858407) - motoAllegro
rownie sliczne.
Tak, ja wiem Marcin, co to jest. I mimo to mi sie nie podoba.... pasuje rownie idealnie, jak lexy do GT, wiec moze sie skusisz :)
lampy[/QUOTE]
Lampki te ...to org.wyrób Alfy...wiem bo mam takie:)...ostatnio jedna demontowałem i gdy zobaczyłem numerki to byłem w szoku:)
Pewnie beda w eperze(lub katalogu z dodatkami)
a tak wygladaja na SW:)
klapa jest nie zamknieta i dlatego takie szparki
No te lampy to wygladaja.
jest też wersja z białymi? ciekawe jak to wygląda cenowo? cena w cartec.pl zaporowa
mi się generalnie podobają, ale te ciemne jednak ciekawsze...
...co do przeróbek alfy...hmmm każdy ma swoją wizje i nie ma co się spierać...o gustach gentelmeni nie dyskutują :)
kaiowas, czy to są takie lampy tylne w Twojej alfie jakie są dostępne na cartec.pl? a jeśli nie to jakie i gdzie można je kupić? są super
jakoś wcześniej przeoczyłem ten post - takie dodatki do Mercedesa są dla mnie w kiepskim stylu , wszystko mi jedno jakie auto - 2CV , Alfa czy Mercedes - nie lubię takiego lansu i tyle
...a w niektórych MB nawet fabryczne pakiety AMG mnie rażą ...więc "asanti szczyt luksusu" tym bardziej :)
Dziwnie wyglądają? mnie sie widzi ,że dużo lepiej niż te z IN.PRO, bardziej elegancko, jeszce tylko kierunki takie gładkie i gitara. widziałem takie fajne kierunki na ebay.de ale nie wiem czy sie zdecydować i czy sie opłaca zamawiac
---------- Post dodany o godzinie 15:23 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:56 ----------
http://cgi.ebay.de/Alfa-Romeo-156-KL...d=p3286.c0.m14
Kierunki są ładne, ale te całkiem czarne lampy wyglądają, jak pomalowane lakierem, a nie jak ciemne tworzywo. In.pro ma profesjonalnie zrobione i dobre jakościowo lampy, które świecą, jak Pan Bóg przykazał, a nie jak cała rzesza tuningowych wynalazków. Nie jest możliwe, żeby całkiem czarny reflektor dawał dobre światło, więc lepiej się zastanowić nad wyborem.
Jasne tylko skąd wziąc ze lampy z IN.PRO?? przeszukałem dziś wszystko i nic:-(
Tak, jak wcześniej już pisałem trzeba polować na Ebay.de lub włoskim odpowiedniku. Kilka razy je tam widziałem, ale niestety jest ich coraz mniej, bo wyszły z produkcji.
http://egaraz.com/offer,list1,24996,...ent=24996_6531 a co powiecie na to? tylko gdzie kupić do tego pomarańczowe żarówki?
W sklepie z częściami samochodowymi, albo tutaj: http://www.wojnarowscy.com.pl/
i nie kupuj pomarańczowej, ale taką ze srebrną bańką, która świeci na pomarańczowo.
Pozdrawiam.
- Rafał
Dzięki, tak zrobię. lampy na cartec nieaktualne.już takich nie sprzedają. zostają czarne lexy więc. wszystkie wyglądają tak samo a ceny od 289 do 409. o co tu chodzi? i o dziwo Sonar najtańsze na allegro. a właśnie Sonar jest na tym zdjęciu tuningowanej GTA
hm a na youtube widziałem jak ktoś pomalował lampy tylne czy jest do tego jakiś specjalny spray??
aby np tak wyglądały..
hm na allegro nie mogę znaleźć tych na 2fotce
Tak, to są specjalne farby w sprayu do malowania reflektorów. Jeśli się zdecydujesz polecam spray motip. Pytanie tylko czy Ci się to podoba, ale to kwestia gustu oczywiście.
Pozdrawiam.
- Rafał
no podoba;] , ale nie aż tak jak te na drugiej fotce ,tylko to malowanie w miare tanio zrobię:) tylko jaki kolor trzeba kupić bo nie wiem co i jak:P
Jeśli chodzi Wam o te przyciemnione standardowe lampy to robi się to albo farbą, albo folią. Niemniej moim zdaniem Golf jak najbardziej, jak go ktoś strzeli w tył to nie szkoda ale mi by było Alfy szkoda... Pomyśl jak ograniczasz widoczność takim zabiegiem. Ja wiem jak bo widzę czasami przed sobą takich ludzi z przyciemnianymi światłami. We mgle nie masz szans.. stratują Cie. I niech mi nikt nie wmawia że są specyfiki przez które światło widać idealnie - gówno prawda, cokolwiek ściemniające lampy utrudnia przejście światła a przez to widoczność tegoż przez tych z tyłu.
We mgle to przeciwmgłowe jakoś się przebiją, bo to mocne żarówki, ale wku*%^ Mnie jak jedzie taki przede mną w dzień, bo nie widać zbyt dobrze kierunkowskazów.
Zresztą jak by doszło do jakiejś obcierki czy to w mieście włączając się do ruchu, czy na trasie zmieniając pas, lub np sygnalizujesz zamiar zmiany pasa a cwaniak za tobą zaczyna po tym cię wyprzedzać itp. Itd., sytuacji może być wiele - to za pewne nawet, jeżeli winowajcą nie był byś Ty, to padłoby na ciebie - bo winowajca broniłby się tym, że nie widział twoich zamiarów- i zapewne by wygrał
tez fakt, macie rację to nie będę ich unowocześniał.
więc jak dostać te co na drugiej fotce przedstawiłem ???
Oto moje lampki :) nie wiem czy ktoś owe posiada, wiem ze się podobają niektórym
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...009/11/307.jpg
a mozesz jeszcze zrobic fote z wlaczonymi swiatlami i np.na awaryjnych??
najlepiej tak pod wieczor jak sie sciemnia ale nie w nocy
bo jestem ciekaw jak widac takie lampy
U mnie jest tak. Wg mnie fajnie się komponuje z czarnym kolorem nadwozia;)
Koszt - spray Motip za 11 zł czarny ;)
I człowiek się wkur.... potem że nie widać ani kierunków ani stopu.. już o pozycjach w nocy nie wspomnę :/. Nie wmawiajcie że nie zmniejsza widoczności świateł bo zmniejsza! i to w bardzo dużym stopniu. Za to powinny dowody lecieć.
A co do świateł "na drugiej fotce" to większość Ci powie że to wieś tuning, ale Twoja Alfa Twój gust.. chociaż ja bym się bardzo nie uGolfowywał..