działa bez zarzutu
Printable View
działa bez zarzutu
ale co przerebiałes wkoncu???
musiałbym ci zdjęcie zrobić najlepiej, ale jeden wężyk trzeba przedłużyć chyba od nagrzewnicy o ile dobrze pamiętam bo się za bardzo zagina
i w sumie to wszystko
a jaka srednica i długosc musze mechanika na mówic jesli cena na połowe praktycznie nawe ostatno oglądałem termostat z vectry C
nie pamiętam już robiłem to dawno musiałbym zajrzeć pod maskę, ewentualnie jutro zerknę i zrobię ci zdjęcia
byłbym wdzieczny ,skoro i tak padają szybko te termostaty to poco przepłacac
Dostane łopatę roku za odkop ale stoje przed tym samym problemem po zakupie. Czy ktos moglby opisać w jaki sposób i co potrzeba do przeróbki termostatu ze 159? Prosze o wskazówki listę gratów. I średnice węży.
Zobacz sobie w katalogu behra na rysunki techniczne. Różnica jest jednego wężyka chyba o 2 mm. Dotyczy 16V.
Nadymione z komórki.
A za ile masz ten termostat Behra do 159 ?
U siebie masz czujnik na 2 czy na 4 piny ?
Cenowo pewnie 120-150zł (czy behra to jeszcze nie wiem w poniedziałek będę wiedział) a co do czujnika ile pinów ma to sprawdzę dzisiaj o bardziej ludzkich godzinach :)
Sprawdziłem, są dwa kabelki do czujnika :D
Czy to normalne żeby przy temperaturach zewnętrznych rzędu 3-4 stopni na plusie, autko po osiągnięciu 90 stopni, po 5-10 minutach wyłączeniu silnika pokazywał niecałe 70 stopni? zauważyłem, że na postoju nie ma bata, aby wskazówka wskoczyła na 90 stopni nawet po odpalonym przez godzinie aucie. W innych autach nie mialem z tym problemow. Wina termostatu czy to norma?
u mnie po wymianie termostatu jest 90 (komp 88) i nie ma znaczenia czy jadę w mieście czy gonię autostradą, wskazówka nie drgnie
Po postoju wiadomo, że wskazówka spadnie. Za to podczas jazdy ma dojść do 90 stopni i tak trzymać.
Czegoś zabrakło w tym temacie:
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...jtd_ts_v_.html
Po co zakładasz nowy??????
W którym miejscu założyłem nowy temat?