Samochód mega, mam nadzieje ze ujrzę go z bliska na jakimś zlocie AH w Krakowie :)
mam jedno pytanko, gdzie dorwałeś te dodatkowe zegary w środku samochodu z zielonym podświetleniem, allegro?
Printable View
Samochód mega, mam nadzieje ze ujrzę go z bliska na jakimś zlocie AH w Krakowie :)
mam jedno pytanko, gdzie dorwałeś te dodatkowe zegary w środku samochodu z zielonym podświetleniem, allegro?
Mam nadzieję, że felgi dobrze służą :)
Uwielbiam takie projekty, szkoda, że na naszym forum jest tego tak mało.
Życzę powodzenia w dalszych modach, i mam nadzieję, że się kiedyś spotkamy na jakimś torze.
P.s. wątek może powinien być w "Nasze Belle"?
No śliczna jest!
Nawet te O.Z. mi nie przeszkadzają :P
w standardowym miescu, nie za fortunnym, za prawym halogenem.... docelowo chcę miec FMIC'a typu downflow aby maksymalnie ograniczyc długość orurowania
- - - Updated - - -
Autogauge -> mają taką serię z zielonym podswietleniem, i choć Autogauge mają rożne opinie wybrałem je ze względu na cenę... i zielone podświetlenie :), ramka w miejscu nawiewu zaprojektowana w autocadzie, wycięta laerowo, przygotowana i pomalowana na czarno tak aby licowała się z tapicerką, na pierwszej stronie ze zdjęciami wyszło chyba najlepsze zdjęcie, po wklepaniu nazwy firmy w google z łatwością znajdziesz dystrybutora na PL, jakoś kryptoreklamy robic nie chcę...
- - - Updated - - -
Wręcz rewelacyjnie :) pozdrawiam
- - - Updated - - -
Dzieki :)
zbieram szczękę z ziemi :O
piątkowy update
głowica złożona uzbrojona, szpilki wkręcone, wałeczki performansowe załozone.... na razie głowica nie założona na blok bo trzeba wyregulować zawory płytkami... bo tak po prostu wygodniej... i tu niestety pojawia się bloker, płytki trzeba dorobić :)
cdn....
Gratuluje zakupu, świetna fura i jeszcze lepsze mody.
bo oryginalnie są śruby, ale jek chcesz dmuchnąć mocniej to stosujesz wzmocnione śruby, lub szpilki -> w tym przypadku ARP, uszczelka też nie jest oryginalna tylko metalowa Cometic
płytki dorobic normalnie, idziesz do szlifierza, podajesz wymiary i Ci dorabiają płytki na wymiar (średnica/grubość)
a tłoki... są kute tak jak i korby.., wosenera, ale nie takie co mozna sobie do integralki kupic w sklepie :D, tylko takie robione na specjalne zamówienie :D
"Cr 8:1
Moly Anti scuff coating on skirt.
Pin offset 1mm.
4032 alloy.
Fully rounded transitional area from squish band to bowl.
Smaller valve cut outs than other Wossner pistons."
Załącznik 121174
znajdziesz je na deltaparts :)
kółka rozrządu też będą regulowane
Załącznik 121171
piękna ta 155-tka zawsze mi się podobały i chyba zacznę się za taką rozglądać myślę o 2,5 v6 nawet jedną namierzyłem w holandi ,tylko ma trochę km nastukane mam pytanie czy przebieg 320 tyś zakładając że auto jest dobrze eksploatowane i serwisowane jest problemem bo z tego co czytałem to dość żywotne silniki
jest i głowica... przymiarka kółek rozrządu
koła pasowe poszły do śrutowania... były brzydkie :)
Ślinka leci:) Też muszę porządek z kołami zrobić,bo ruda czepiła się ich niemiłosiernie.
jak sie wie ze sie je wymieni na regulowane to sie o stare nie dba :], a fakt jest taki ze na zdjeciu wyszly kijowo a w rzeczywistosci sa calkiem niezłe.
w
Wojciechu powiem Ci szczerze,że myślałem że lepiej wyjdzie po piaskowaniu i proszku.Taki efekt a nawet lepszy to ja robię flexem i hammeraitem :) a dlatego,że nie widać porów po rdzy gdzie szlifierką to wygładzam.W każdym razie każdy robi to co lubi;)
Tak, masz rację, jedyne co przemawia za tym rozwiązaniem to to że szlifierką nie przejdziesz na drugą stronę, a i ja z czasem stoję słabo :), a trochę to pordzewiałe już było (glównie osłony)
Fakt.Flexem nie dojdzie w każde miejsce,ale od czego jest papier ścierny i paluchy:D Mi też czasu brakuje,ale jakoś staram się to w miarę szybko ogarnąć.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag.../2014/01/1.jpg
Fajne masz prześwity w tylnym kole :D
Prawie myślałem że to AR 75 z transaxle i tarczami przy skrzyni :)
Btw, z przodu zaciski od 166?
Tak, ze 166, tarcze z fiata coupe 20v, na tył niestety nic jeszcze niw wymysliłem, i nie znalezłem też żadnych konkretnych informacji czy cos komus sie udało, jakiegos gotowego rozwiązania... nic :(
Łukasz "w miarę szybko" to u mnie jest już drugi rok jak składałem cześci a teraz wszystko do kupy :) więc wole przyspieszyć i pierdoły czy co sie da zlecić komuś :D
W kolejce czeka wyczyszczenie całej skrzyni, bo będzie rozbierana/rewidowana/wzmacniana plus zakladane będą inne koła 5-tego biegu... i najprawdopodobniej przyjedzie maszynka z suchym lodem, 30 minut czyszczenia i gotowe :D
BTW szukam dobrego tapicera w KRK lub bliskich okolicach, ktoś coś zna/poleci ?
W
A co miałby zrobić? :) Bo w Krakowie to jest paru średnich tapicerów, pod Krakowem jeden bardzo dobry, oraz absolutnie zaje..sty w Bielsku (ale i najdroższy).Cytat:
BTW szukam dobrego tapicera w KRK lub bliskich okolicach, ktoś coś zna/poleci ?
Nie musi być w samym krakowie
mam oryginalne komplet foteli recaro ze 155, w stanie ok, ale chcę je mieć tip top, czyli półskóry i alcnatara w środku, z zachowaniem wyszytego napisu recaro na przednich fotelach.
takie jak na fotce:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=123204&stc=1
no i trzeba je odnowic (z tylna kanapą i podsufitką) wg mojego widzimisię :)
w sumie miałem pisac nawet do Ciebie, myślałem że tu nie zaglądasz :D
w
Na razie są w stanie jak poniżej...
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=123385&stc=1
A tymczasem silnikowo mały progress :)
Aż miło popatrzeć i pozazdrościć troszku:) Na mnie ten mały progress rzecz jasna robi duże wrażenie:P
Wojtek doszły mnie słuchy,że problem jest z uszczelnieniem podstawy filtra oleju do bloku.Lubi sobie podciekać.Pakowałeś tam tylko uszczelkę czy dawałeś jeszcze jakiś kit?
Panowie wiem że to nie w temacie, ale kiedyś ktoś na forum robił przekładkę silnika i napędu z Delty Integrale do 155 . Czy ta 155 jezdzi??
Tego nie wiem, ale wiem że jeździ 155 z 8VT Dedry Integrale.
zwykłą uszczelkę z zestawu, mam nadzieje ze nic nie bedzie ciekło :)
przynjamniej teraz nie cieknie (na obecnym silniku)
za to spod dekla cieknie non stop, wymieniłem już 3 uszczelki, i wytrzymują średnio kilka godzin pracy :)... uparlem sie że bez kitu będzie ale chyba sie poddam... i bedzie w sylikonem jednak
w
Może przez to że jest pomalowana w barwy Węgier;)
mowa o tej w "starym" pierwszym silniku :P
W
a sprawdzałeś czy dekiel nie jest podgięty?