Też mam 2002 i regulację lędźwi elektryczną
Printable View
Też mam 2002 i regulację lędźwi elektryczną
Witam, jak też na jesieni zmieniłem fotele na skórkę wentylowaną z grzaniem i elektryką łącznie z lędźwiami. A te lędźwie to przez przypadek odkryłem, nawet nie wiedziałem, że jest taka regulacja, w poprzednich też elektrycznych tego nie miałem. Powiem Wam, że skórka MOMO fajna sprawa. Jedyne co mnie zastanawiało to jeden kabelek który mi został od fotela i nie mogłem go nigdzie podłączyć w samochodzie, ale wszytko i bez tego kabelka działa, także nie wiem od czego on jest. Swoją drogą zostały mi zwykłe (nie welur )fotele i kanapa oraz boczki skórzane, także jakby ktoś chciał to pisać na PW, oddam za symboliczne piwko :)
Marek ja u siebie mam wszystko ori, wszystko działa i też mi zwisa spod fotela jeden kabel. Jak będę miał chwile czasu to muszę zdjąć tył i zlokalizować co to jest.
Ja tym kablem podłącze nadmuch na dupę i plecy bo mam dziurkowaną skórę :sarcastic: A tak na poważnie to ja przekładałem do swojej z polifta i wszystkie kable wykorzystałem. Więc jaką ja mam funkcję której Wy nie macie? :sarcastic:
u mnie tez jakis wisi. moze w polifcie inaczej zriobiono instalacje i jeden kabel z fotela byl wolny?
Też mi wisi.... kabelek:D
Ta wentylowana skóra to trochę przesada:D Bardziej dziurkowana:D
Ja mam u siebie niepodpięte dokładnie coś takiego jak tutaj:
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...tml#post475317
A to ja czegoś takiego nie widziałem.
A u mnie mimo braku ręcznej regulacji(brak pokrętła) nie ma również elektrycznej.
Już to przerobiliśmy na poprzednich stronach :) Pierwsze instrukcje do przedlifta mają regulację lędźwiową tylko i wyłącznie ręczną (pokrętło). Ja takowej na oczy nie widziałem. Ale widzę że Ty masz. Tu się zgadza. Potem się jednak okazało że po 2000roku (prawdopodobnie), wyszła nowa instrukcja i nowe wyposażenie. Między innymi skóra dziurkowana, pamięć i elektryczna regulacja lędźwi. Tego nie ma w pierwszej instrukcji i w początku produkcji. Dopiero tu się okazało że wyszła zmieniona instrukcja - foto na poprzednich stronach.
A jak wygląda okablowanie? Zawsze jest kompletne, czy jak nie było elektryki to kabli brak pod fotelem?
Zawsze masz kable. Przecież nie było całkiem ręcznych foteli. Zawsze było chociaż elektryczne oparcie. Tak więc spoko. Ktoś kiedyś raz czytałem że nie miał wszystkich kabli ale to uważam był jakiś dziwny przypadek. Prawdopodobnie ktoś mu wyciął jedną wtyczkę od podgrzewania albo schował pod wykładzinę.