A co to za komponenty o takiej "wydolności" ?
Printable View
Jakie dokładnie to nie się nie znam gdy chodzi o nazwy, ale reduktor i inne podzespoły przewidziane są do silników o większej mocy niż mój (właśnie aż w tych granicach mocy podobno )
ja w swojej też mam z zapasem (zavoli zeta S do 250 KM) tym bardziej że różnica w cenie miedzy tym do 150 KM jest z 30 zł, na razie 4 tyś na LPG bez przygód
No właśnie u mnie było podobnie (ale instalacja BRC ) że tam różnica nie jest jakaś duża z tego co pamiętam, a zestaw "słabszy" jest do 150 KM , więc niby 5 KM za mało :P To stwierdziłem że lepiej z zapasem w górę :P
Zavoli i papierowe 250KM.
Mnie boli jedno w BRC, że instalacja wygląda jak wrzut gratów pod maskę - bez ładu i składu. Na prawdę nieczęsto się zdarza, że instalator się przyłożył, zaplanował i schludnie wszystko zrobił. Pokażesz jak to zrobiono u Ciebie?
Jak tylko będę mieć chwilę to porobię fotki. Odnoszę wrażenie że jest to w miare fajnie schowane u mnie pod maską :) Tylko że mam brudno pod machą to trochę wstyd będzie mi zdjęcia udostępniać :D
Lekko odkopię i się podepnę.
Wiem, że istnieje temat o gazowaniu V6, ale mam trochę bardziej ogólnych pytań ;)
Chcę kupić autko dla siebie na początku przyszłego roku, będę nim jeździł codziennie na uczelnię więc jakby nie było - ekonomia jest dla mnie bardzo ważna, ale osiągi stawiam na podobnym poziomie w hierarchii :D
Najpierw zdecydowany byłem na 156 w 2,4 175KM, potem spojrzałem na 2,5 V6 by znów wrócić do koncepcji o kupnie 2,4.
Powiedzcie proszę z własnego doświadczenia jak wygląda cenowo jazda 2,5 V6 z LPG? Bo koszt samej instalacji jest dość wysoki - czytałem o jakiś 5000 zł.
Tylko teraz taka kwestia - jak dużo ten silnik potrafi spalić benzyny? Bo spalanie gazu na poziomie 11/12 litrów jest całkiem przyjemne - sam mam Fiata Sienę w LPG i ta pali te 9l.
Instalka hana plus stag premium na goldzie i miedzi 8 za 3kpln. Benzyny zależy od temp zewnętrznej - 1-2 litry na 100km. 11-12 l lpg na 100 - dodaj do tego przynajmniej 2-3 litry kolego. A jak jeździsz po mieście to z 5. I jest wątek na forum o spalaniu v6.
To jednak wcale tak oszczędnie nie ma... Wychodzi podobnie jak 2,4.
Jak jazda autem z włoskim motorem v6 ma być oszczędna? On spali każdą ilość paliwa. Jak depniesz to i 25 weźmie.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Ani 2.4 ani v6 nie sa to pojazdy dla osób zwracających szczególna uwagę na koszty paliwa. Jeśli chcesz ekonomiczna 156 to 1.9 8v. Myśle ze w 6 sie zmiescisz jeżdżąc delikatnie.
Mam 1.9 8v 115km w 147 i z dystrybutora 6.2 na 100. Jazda mieszana 50/50. Z tym ze ja mam w D ekosriving choc poza miastem tempomat na 90-100 ustawiam.
barsliw
Dlatego kupując 2,5 wkladalbym gaz.
Up.
Napisałem, że na ekonomię patrzę tak samo jak osiągi.
Jeżdżąc na codzień 159 1.9 potrafię zejść do 5.5 (dane z komputera) nawet w jeździe miejskiej ale raczej bez świateł czy częstego zatrzymywania.
Chcę kupić 2,4 z uwagi na przyjemność z jazdy. Spalać więcej niż 6.5 przy mojej jeździe spalać nie powinna tym bardziej, że będę robił dziennie 60 km trasą - prędkość do 100-120 km/h.
Hehe :) Ciekawe skąd pomysł, że 2,5 będzie palić 11l skoro hiena pali 9... Po co Ci osiągi, skoro schodzisz na 5,5l ON w mieście?
Tak czytałem w wielu miejscach.
Po co osiągi? Jak trzeba i jest gdzie depnąć to tak robię, ale po co katować auto w ruchu miejskim i spalać mnóstwo paliwa ot tak - bez sensu. Z resztą chcę coś mocniejszego póki jeszcze mogę i nie muszę martwić się o inne rzeczy, potem nie wiadomo co i jak będzie.