Kup 6 szt., a w mailu do sprzedającego podaj 6 adresów, zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami ;)
Printable View
Kup 6 szt., a w mailu do sprzedającego podaj 6 adresów, zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami ;)
Właśnie od godziny gadam z Panem Peter'em Du :) Na pierwszej aukcji nie można zamówić 6 sztuk , ma drugą tam można ale cena jest wyższa. Sam zaproponował zniżkę , wysyłkę na 6 adresów i tracking 6 paczek :) Już finalizuje transakcję.
Najważniejsze, by mieć udokumentowane, że kupione zostało 6 szt. To tak z doświadczenia podpowiem ;) A to jak on sobie już tam u siebie rozliczy, to jego sprawa :) Istotne, że wpłacasz mu PayPalem (zakładam ze PayPal bo oni wszyscy chętnie z tego korzystają) umówioną kwote, a on dostaje 6 adresów i ma wysłać nam gadżety ;) Dasz sobie rade :)
Wszystko zapłacone. Zdjęcia poniżej. Teraz Chińczyk czeka aż płatność do niego dojdzie. Wysyłka będzie na wasze prywatne adresy, tracking podam jak już je będę miał. Przesyłki można się spodziewać za około 4 tygodnie. Reszta info na PRIV :)
Żeby tylko dał do 147, bo tytuł aukcji jest mp3 156/159/GT ;) Czy może jest to jedynie ta aukcja w której można było kupić 6 szt. jednorazowo, a wyśle nam do 147 ? Sory że sie czepiam, ale diabeł tkwi w szczegółach ;p
Zapytał do jakiego auta i mu odpisałem. Pytał o roczniki to napisałem tak jak jest produkcja 147 (2000-2010)
Ok, wiem że na pewno była rozmowa do jakiego modelu ;) zauważyłem i zapytałem, żeby później nie było niedomówień
Teraz tylko czekać. Paczki wysyłane będą na całą Polskę, ciekawe u kogo będzie pierwsza :)
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
A przyda się bo nic w radiu nie da się słychać...:)
No to czekamy :D A odnośnie modeli AR to nie ma się co martwić na aukcji jest napisane że pasuje do wszystkich współczesnych z wyjątkiem 166.
Płatność poszła. Teraz Pan Peter Du ma czas na pakowanie paczki :) Wydaje mi się ,że wyśle ją dopiero w poniedziałek. Dla zainteresowanych zmieniarki zamówiliśmy w Dongguan, Guangdong, Chiny. Zapraszam do google maps:) Globalizacja jest piękna !!
Cytat:
Order Number:62077776243811Status:The supplier is processing your order
Dostałem taką wiadomość od Chińczyka. Popierdzielili i wyślą wszystko jedną paczką. Zalogowałem się na ali i mogę jeszcze anulować zamówienie. Poczekamy wtedy do poniedziałku i zamówię jeszcze raz jak Pan szanowny Chińczyk Peter Du będzie w robocie i wyśle to na 6 adresów. Chyba ,że ryzykujemy i niech lecą jedną paczką ?? Czekam na komentarze bo się zirytowałem leciutko :/Cytat:
hi,
sorry about that i make a mistakes for you. I forgot to tell my collegue arrangement shipping for 6 address. Just because I'm sick leave in home to infusion from yestoday afternoon to today. And Just got home in a little while.
And my collegue has arrangement shipping them at today.I just got this message,and them can't be returned back goods for us too. And the goods shipping to this address which you place the order address. Hope you understand. And maybe you don't worry about that you will receive it for a parcel with 6 adapter. If there have some problems with them after you received it,pls feel free to let me know.We will help you resolve the problems.
And I will offer you a tracking number after i came back on monday.Just we have a weekends for two days. And i also can't check the tracking number in home.Hope you understand ,again.
And if you have some questions,pls feel free to let me know.
Thanks,
sincerely.
Napisałem mu ,że się umawialiśmy na 6 paczek i tak ma zostać. Jeżeli nie odpisze do 1 godziny przed rozpoczęciem jego pracy w poniedziałek (uwzględniając oczywiście strefę czasową) anuluje zamówienie i zrobimy je jeszcze raz. Co wy na to?
15:07 Sobota (HKT) - Czas w miejscowości Hongkong
Czekam do 24 w niedzielę. Czas u nich jest 6 godzin do przodu.
Jeszcze można mu napisać smsa jeżeli ktoś wie jak się wysyła wiadomości do Chin :)
A obawiasz się ze jak zgubi się paczka to od razu z 6 szt.?
Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2
Myślę że bezpieczniej byłoby chociaż na te 2 paczki, 1 to już większe ryzyko na cło i właśnie na zgubienie całości..
Paczki są ubezpieczone bardziej obawiam się cła. Poczekam i zobaczę co odpisze. Wszystko na bieżąco będę wrzucał.
Chińczycy-taki niby dokładny i pracowity naród, a takiego zonka nam sprawił jeden z nich. Oby sie poprawił i wyjaśnił wszystko.
EDIT:
z tego co rozumiem z tego maila, to jego pracownicy już tą paczke nadali na Twój adres rynkov, i w tej chwili nie da sie jej cofnąć. Więc pozostaje nam oczekiwać co sie wydarzy podczas jej "podróży" do PL. Wychodzi, że każdy bedzie musiał jednak dosłać Ci pare złotych na wysyłke w kraju ;p
Po długiej dyskusji udało mi się skłonić Pana Chińczyka i wysłał 6 paczek :) Listy przewozowe zaraz podeślę ale wszystko w jednym poście bo nie wiem który jest kogo :)
Super.
Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2
Brawo, dziękować ;)
No to super :)
Podaje tracking paczek :
RF228416370SG
RF228412435SG
RF228413943SG
RF228416437SG
RF228407262SG
RF228416729SG
Paczkę można śledzić 24 h od wysłania poprzez stronę : http://www.singpost.com/
Kilka razy zdarzyło mi się ,że tracking pojawiał się dopiero w Polsce. Ciekawe u kogo pierwszego pojawi się przesyłka :)
zapytam nieśmiało... czy można jeszcze dołączyć do zakupów?
Akcja zakończona, paczki wysłane. Jak uda się ta to może pomyślę o następnej w końcu z Chinczykiem gadam jak z koleżką;)
Chyba ten tracking nie działa ;)
Sprawdzam codziennie i mi też nie widzi paczki. Z doświadczenia wiem, że czasami trzeba czekać dłużej niż 24 h :/
Oj czasami trzeba czekać dłużej niż się pojawi.
Możecie też sprawdzać na stronie 4px tam często pojawia się wcześniej informacja.
Jak otrzymacie swoje przesyłki, będziecie zadowoleni i jeszcze raz będziecie zamawiali zmieniarki to byłbym zainteresowany :)
Ja sprzedaje takie zmieniarki za 210zł z polską gwarancją 12M :P
Dlaczego 12 mcy? Gwarancja sprzedawcy jest 24mce, producenta, wg jego widzimisię.
Ktoś rozkminił tracking i widać jakiś ruch paczki? ;)
Powiedzcie jak się sprawuje takie urządzenie i czy ktoś z was ma podłączony ten adapter to Connect Nav-u ??
Pojawiło sie jakieś okienko przy Track Item, ale niestety więcej żadnych informacji tam nie ma :)
Wcale że nie :)
Gwarancja jest dobrowolnym świadczeniem sprzedawcy i to on decyduje o jej warunkach (oczywiście nie może naruszać żaden warunek innych przepisów), co do obowiązkowych 24 miesięcy pewnie chodzi Ci o odpowiedzialność sprzedawcy wobec kupującego z tytułu niezgodności towaru z umową, o której można poczytać tutaj:
http://bip.uml.lodz.pl/_plik.php?id=...c5b2277b895591
A co do waszych przesyłek, to coś się ruszyło:
http://order.4px.cn/check_Querytrack...G&indexSign=en
Tracking chyba już dalej nie pokaże drogi przesyłki :) utkneło w Singapurze ;p teraz tylko opcja oczekiwania na listonosza pozostaje ;)
Też źle, gwarancja jest dobrowolnym świadczeniem producenta, nie sprzedawcy.
W poprzednim poście użyłem słowa gwarancja jako skrót myślowy. Mogło być w cudzysłowie.
Nie zrozumiałeś mnie, sprzedawca detaliczny ponosi odpowiedzialność przez 24mce z tytułu niezgodności towaru z umową, gwarant wg widzimisię - uznaniowo, to dlaczego napisałeś że Ty sprzedajesz z 12mc?
Na stronie Poczty Polskiej już wykrywa te przesyłki, szkoda że niewiele info :)
Np. http://emonitoring.poczta-polska.pl/...=RF228416370SG
Jak poczta je ma w systemie to już są bardzo blisko :)
Czyli po niedzieli powinny być do odbioru ;)
Teraz jak przemyślałem, to w sumie wydaje mi sie, że ten tracking na poczcie polskiej chyba mógł być od początku. Bo też nic więcej nie jest podaje, tylko że wyjściowe Singapur, a dalej nic o Warszawie ani w Polske nie prowadzi. Trzeba chyba poczekać cierpliwie aż listonosz dowiezie ;)
Ta dam! :D
Stronka 4px.cn również pokazuje że przesyłki dotarły do WWA :)
http://order.4px.cn/check_Querytrack...,RF228416729SG
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=132610&stc=1
Także czekamy teraz na listonoszy ;)
No to czekamy :D