O napisy na wyświetlaczu. A navi slyszalam ze Malo precyzyjne
Printable View
O napisy na wyświetlaczu. A navi slyszalam ze Malo precyzyjne
ustawienia masz z lewej strony przy regulacji swiatel
Nie kumam ale jutro obczaje :D
Nie wiedzialam ze alfaholicy są na FB - klik lubię to :)
Halo halo koledzy okazało sie ze problem tkwi w świecach. Mam włożone świece do 1.6 czy tak,ma byc? I ile tych świec jest i z czym to sie je??
Świec jest 8, nie należą do tanich jeśli mają być porządne. Nie spotkałem się jednak z tym ze do 1.6 TS są inne niż do 2.0 :D może masz po prostu wsadzone jakieś kiepskie świeczki, powinny być platinum.
Ja ze swojej strony polecam poszukać takiego mechaniora, który zna się na Alfach, zwłaszcza TS i je lubi :)
Sam wczesniej przechodziłem dziwne historie ze "specami" zanim znalazłem kogoś kompetentnego :)
To się gonia zdenerwujesz bo kompet porządnych świec kosztuje około 700-800 zł a jeszcze jak się ma gaz to obowiązkowo :D
Wiem...juz zamowilam...NGK czy Mgk nie,pamietam juz..i szczerze odechcialo mi sie juz alfy :D sprzedam bo nie stac mnie na nią niestety :D
Poza tym mechanik powiedział,ze mialam,swiece do silnika 76KW nawet nie wiem,czy dobrze pisze :P a mój to 110 KW jednym slowem za slabe....
Czyli naprawisz ją i sprzedasz zapewne za mniej niż kupiłaś ? Nie odzyskasz pieniędzy, zapomnij.
Wiem...ale sily nie mam juz bo ciągle cos wychodzi...za chwile wariator...i skrzynia...bez sensu :D
Jak się słabo ogląda przy zakupie to tak jest, mechanika na pewno masz dobrego ? Nie pcha Cię pod góre ? Bo coś mi się nie podoba- świece od 1.6 ?
Co to znaczy pcha pod gore??
No nie wiem naciąga Cię np bo się nie znasz ? Ale może faktycznie świece są już zmęczone. Ale nigdy nie słyszałem o tym że w 2.0 są świece od 1.6
On,mi powiedział że silnik 1.6 jest o dwóch mocach - slabsze i mocniejsze te świece w mocniejszej wersji pasują do mojego 2.0 a slabsze nie. Tyle mogę wam napisc. Za swiece do mojego auta zaplacilam 670 zl
No to kupiłaś bardzo dobre świece. Wymień świece, nagraj ten filmik z pracy silnika. zobaczymy czy to wariator, później dam Ci namiary na mechanika blisko Ciebie i bedzie igła
Wymienione wszystko, gaz ustawiony...zobaczymy jak sie będzie sprawował silnik...nagram i wkleję :)
czym prędzej, najlepiej dwa filmiki, na zimnym i ciepłym
Czy ja mogę na,meila wysłać ten filmik? Bo mam problem z załączeniem go z komorki na forum?
wrzuc go na Youtube zrób konto jesli nie masz 2min roboty. I wrzuć tu linki
Dodano po 12 minutes:
namiary na gościa od skrzyni. Firma nazywa się AUTOMAT nr do właściciela 501535485
Ale ja mam lumieeee i,ciezko próbowałam dodać ale blokady są
Dziękować za namiary :D
To wyślij mi go na e-mail, bo sam mam lumie i ma ona taką opcje a ja go tu wrzucę.
marcinn338@gmail.com
Poszlo :D
Zaraz go wrzucę ale odrazu ci powiem, że słuchając filmiku na bardzo dobrych słuchawkach mogę powiedzieć, że tam wariator już praktycznie nie istnieje. Jeżeli wymienisz wariator to silnik będzie chodził dużo ciszej, bo to co teraz jest to typowy odgłos wariatora.
Klepie jak stary transit :D
Filmik zaraz wrzucę
Filmik
https://www.youtube.com/watch?v=BKr-...ature=youtu.be
O MÓJ BOŻE !To bankowo wariat, tylko pytanie czy sam w sobie już ma dość czy może faktycznie ten elektromagnes albo kostka
Nie dobijajcie mnie. Ja dzisiaj zostawilam 1500 zl
No wariat bankowo wariat. Ale myślę że to ostatni problem z silnikiem, bo ogólnie słychać że ładnie i równo pracuje. Zadzwon jutro tam gdzie podałem Ci namiary, powiedz co boli i co oni na to
Jak dlugo to mi wytrzyma?
Lenix, ale elektromagnes załącza się dopiero przy zmianie fazy rozrządu więc ok 1800rpm i ciągnie do 2800rpm, kostka ani elektromagnes nie mają nic wspolnego z praca silnika na wolnych obrotach. Gdyby auto nie przyśpieszało do 3tys to wtedy by można myśleć o elektromagnesie i o kostce bo możliwe że nie zachodziłaby zmiana fazy.
Gonia, nie panikuj. Skontaktuj się z darkiem, może będzie miał jakiś wariator na sprzedaż.Jeżeli nie to kup nowy, a jeżeli chcesz tańszą opcję to kup na allegro używkę, stoi chyba teraz za 180zł, oddaj do regeneracji, koszt 100zł. Czyli za 280zł masz sprawny wariator. Co do regeneracji, too ludzie sobie bardzo ją sobie chwalą, nie było jeszcze przypadku by ktoś go reklamował bo zarz padnął. Robią na nich kikadziesiąt tysięcy km i nie mają z nimi problemu. Z resztą ty chyba Lenix też regenerowałeś, bo z tego co pamiętam to chyba widziałem twój post u darka w temacie że polecasz go.
Czyli 280zł wariator sprawny, do tego pasek rozrządu 70zł i robocizna i masz finito z silnikiem.
Hmmm no cóż jak mus to mus
Tak regenerowałem, zrobiłem ~9tyś i powoli zaczyna być go słychać przy zimnym silniku. Ale liczyłem się z tym i nie mam do nikogo pretensji. Ja bym kupił nowy, który jest poprawiony i jest praktycznie dożywotnio, chyba że auto będzie jeździło bez oleju. Niby tylko 200-300 zł więcej od używki+ regeneracja ale nowy to nowy.
Jedni na regenerowanym mają zrobione z 30tys i nic się nie dzieje a drudzy zrobią 9 i się odzywa. Jak widać loteria z tym jest.
Ja też kupuję nowy, 650zł ale chociaż dłuższy spokój :)
Ja wlasnie nabylem nowy i za 500zl to ja nigdzie nowego oryginału nie znalazłem. Najkorzystniejsza cena za jaką wyhaczyłem oryginalny wariat to 670 zł. Jak na allegro piszą ze ori nówka pincet złotych to balbym się brać :p
Kolega w pracy ma fieste w tym samym czasie kupowaliśmy.....jaka on ma ze mnie polewkę :D jest jeden plus ja wiem co to cylindry i wariator a on nie :D a niby mówią, ze blondynki są glupie :P
Napisalam do Darka. Moze na początek wezme zregenerowany bo juz z kieszeni polecialo ponad 3000 tys :( a auto nie ma nawet miesiaca
Ja rok temu nówkę sztukę kupiłem za 420zł i to od fiata.
A teraz najtańszy wariator po 650zł.
A najlepsze jest, że z każdym rokiem cena wariata wzrasta. Np 5 lat temu wariat kosztował 300zł.
Gonia, wsiądź sobie do alfy, potem do fiesty, później znów do alfy i powiedz co wybierasz :P
Kolega wyglądu alfy mi zazdrości...ahhh jak on oglądał te zegary :P sam chcial 156 ale jak forum poczytal to kupil fieste :D
Kolega moze ma i racje :) tylko czemu to tak po kieszeni ciagnie :D kolezanka czerwona 147 ehhh piekna
Po prostu piękno swoje kosztuje :D a tak poważnie to zrobisz na początku wszystko porządnie to Alfa Ci się odwdzieczy i będzie jeździć długo i szczęśliwie (czego Ci życzę) :)
tak podobno się mówi XD nie zapominaj że to selespeed
No to szukamy wariatora....na allegro nic nie widzę :\
Goniaa, dam ci kontakt do wariatora na pw :) cena 670 zl
Inny dealer to user tanifiat na allegro. Ostatnia cena u niego to 690zl. Również sprawdzony dostawca :)