Będzie dobrze z tym pomysłem GT :D
p.s. wrzuciłem info na alfapomorze.pl ;)
Będzie dobrze z tym pomysłem GT :D
p.s. wrzuciłem info na alfapomorze.pl ;)
Trzeba znaleźć trasę z tunelami ;)
Pomysł świetny czy z gt czy bez:) ja się dopisuję - Opole
No to jedziemy do IT :-P
wysłane z Xperia Tablet Z
Wstępnie na tak - Tomaszów Maz.
GT to świetny pomysł, tylko że niektórzy będą mieli niezłe GT żeby tam najpierw dojechać :D (mam na myśli Bieszczady)
Z jednej strony jestem jak najbardziej za, z drugiej nie wiem, jak to finansowo wyjdzie, bo taka akcja to często: paliwo, hotel (przy 1-dniowych noclegach trudno wynegocjować jakiś rabat), paliwo, hotel i jeszcze trochę paliwa ;)
Dlatego robimy mapke i kazdy sie tam wpina zeby to jakos ogarnąć;D
Bo jak tylko pierwsze śniegi spadną moja GT idzie na odstawke i bede ją dopieszczał by na wiosne była perełka;D właśnie na to wydarzenie bedzie czekać;) Wiec Gwint u mnie odpada biere Eibachy zeby sie dało jechać;)
Ale mozna wczesniej zarezerwować konkretne miejscówki;D
Dodano po 6 minutes:
https://maps.google.pl/maps?saddr=Be...z=8&dg=feature
Ta trasa jest świetna... wiekszość przejechałem naprawde bomba, jedna trasę bym delikatnie zmienił, koło Dukli bo okolice Komańcza - Cisna są takie jak 30 lat temu... nic sie nie zmieniło, powiedzmy taka podróż w czasie... Dla niektórych moze to być szok że tak sie da żyć;D
Po drodze jest jeden sklep który jest czynny 3 dni w tygodniu, a jak czynny to jest tylko chleb i pare podstawowych rzeczy...
Ligar, to zakładaj oddzielny temat na Twój pomysł i jedziemy z ogarnianiem żeby na wiosnę się wyrobić.
Raczej widzę ze wiekszosc tutaj jest za GT... ;D wiec piszcie tutaj :)
Tylko że na taki przejazd będzie chętnych kilkanaście osób które nie mają GT, a ja np. nie mam zamiaru z tego powodu rezygnować z takiej fajnej inicjatywy więc lepiej jest założyć temat bez podziału na model/wersję. Nie rozumiem dlaczego miałbym być gorszy.
Podoba mi się ten przejazd ale mam dwie wątpliwości i rady. Po pierwsze żeby z tego pięknego przejazdu kolumna nie wyszlo zaier...lanie po dziurach. Nie każdy chce dobijać zawias a poza tym na 100% nici będą z kolumny. Po drugie miejcie na względzie ze pojawia się tez ludzie z dziecmi i/ lub z rodzinka i nie będą ścigać się całymi dniami.
Ale jakby to bylo rozsądnie ogarnięte to wyjdzie zjawiskowo. Noclegi przejazdowe tez dobry pomysl
Powtarzam to co pisal Zeb, ze kazdy jest mile widziany! :)
Ale po to ten temat był rozpoczęty, by zebrać uzytkowników V6, bo inaczej nie bedzie sie róznił od ogólnopolskiego...
No to jeśli i tak każdy może wpaść to OK.
marek, chyba jednak ludzie są na tyle ogarnięci że będą wiedzieli że to nie zamknięty odcinek, chodzi o fun z samego przejazdu a nie zap... po dziurach bo sam mam duże kółka i sztywny zawias więc nie mam zamiaru zajeżdżać swojego kanciaka.
Zamysł miałem taki że nie jedziemy na siłę kolumną. Każdy jedzie jak chce z kim chce i organizuje się w grupy jakie chce. Jest miejsce startowe i za powiedzmy 200-300 km miejsce noclegowe, po drodze robimy zbiórki w ciekawszych miejscach po to żeby wspólnie podziwiać lokalne atrakcje - np sklep o którym misał luke :D Nie da sie ogarnąć takiego przejazdu w kolumnie na 50 samochodów dlatego każdy musi dbać o siebie.
Niemniej jak pokazują prokety typu złombol taka struktura się sprawdza. W tym roku na bramkach na a4 widziałem mega orszak ze 100 samochodów z poza granic PL (80% stare volvo), którzy własnie w grupie, w ten sam soposób jaki proponuję, spędzali wspólnie czas przy czam każdy jechał jak chciał. Widok był nieziemski, wida było że ludzie mają mega fun. Oczywiscie nie mam takich aspiracji ale naawet w 20 samochodów będzie ok :)
Aby mnie każdy zrozumiał to nie ma być wyścig a bardziej motoryzacyjna turystyka.
też się piszę, znaczy pewnie ja i Paweł, więc 2x Spider V6:P
Mysle ze to GT nada spotkaniu V6 tej własnie wyjątkowości;)
Wiadome noclegi przejazdowe w jakimś miejscu, i mozna wtedy w tym miejscu zrobić wypad na miasto V6-tkami i narabić zamieszania;D (akurat do kwietnia mi sie wszystkie punkty skasuja;D )
A jakby siadła trasa LIGAR'a to po drodze mamy coś takiego:D
https://www.google.pl/maps/place/Por...80955525ed1a1d
I takie pytanie kto z V6 co wczesniej sie wpisał na mapke nie chciałby tego GT niech pisze.
Dopisuje sie :) Arquadiusz
Ja podziękuje za GT
wysłane z nokii 6310i
No tak dwu dźwięcznie zabrzmiało. Nie chcę a raczej nie mam czasu - ale sama idea ciekawa , nawet bardzo.
wysłane z nokii 6310i
A nie każdy też ma ochotę widząc łańcuch szybkich zakrętów jechać po nich z prędkością przy której przeciążenie boczne prawie nie występuje... Nie chcesz jechać szybko - nie musisz, ale przynajmniej daj innym się dobrze bawić.
W tym roku na Zlocie przejazd z ośrodka do Połczyna Zdrój wyglądał tak, że początkowa prędkość była 90km/h, czyli normalna jak to w terenie niezabudowanym a skończyło się na 50km/h. Może to i fajnie wygląda i jest przyjemne, ale na dystansie 30km, bo na dłuższą metę jest to męczarnia...
Dlatego też jestem za pomysłem Ligar'a żeby organizować się w grupy, które jadą dowolną prędkością.
Tak myśle że bedzie najlepiej, w zależności ile bedzie osób. Wiadome kazdy ma swój rozum i bedzie jechał w miare mozliwośći zeby to sie nie skonczyło jakimis "popisami"...
Ale to juz nie będzie przejazd razem wiec albo wóz albo przewóz. Ja raz juz bylem na czymś takim i moim zdaniem to wychodzi chala. No chyba ze tak ma być. Ja tak czy siak przyjade bo spotkanie V6 zacne i inicjatywa mi się podoba. Tak samo przejazd. Ja będę z rodzina i za "mlodymi gniewnymi" pędzić nie będę ale forma zlotu przejazdowego mi odpowiada. Jestem za kazda forma takiego spotkania :)
Ligar - doskonały pomysł z tą trasą.
Jak wyjdzie ta trasa to się ode mnie nie odczepicie, choćbym nie miał Busso :) Jakieś auto skombinuję, przynajmniej obiecuję Alfę i nie - diesla
Trasa Ligara Sołtys plus Lola 2xV6. Zdecydowani.
Dołożylbym jeszcze do tej trasy drogę 941 od Wisły przez Kubalonke, Koniakow do Milowki
www.youtube.com/watch?v=hmQULM-OIWI
wysłane z Xperia Tablet Z
No to piszcie kto n tą trase chetny oczywiscie start w Szczyrku...
Za daleko. Na północy też mamy silniki Busso i lokalizacja musi być w centralnej Polsce.
Alfisti zawsze się pozdrawiają na drodze.
Nikomu nie dogodzisz. Zawsze jednym bedzie daleko a innym blisko. Ty masz tylko z Torunia. Pomysl ze inni beda mieli wiele wiecej jak nie 2x i nie marudza. Gdzie bedzie zalezy od organizatora i jego mozliwosci.
ano, busso jakies by sie znalazlo, tylko kwestia kosztow jak zwykle sie pojawia - sam dojazd do powiedzmy przemyśla to 800 w jedna strone, GT nastepne 800 i powrot jeszcze jedno 800 :D plus jakies zarcia noclegi itd, to sie jakies tam koszty robia. patrzac z drugiej strony przy spotkaniu w centralnej polsce o GT mozna raczej zapomniec, chyba, ze przejazd autostradami haha
Jak kogos to zadowoli to mozna zrobić w centralnej polsce, po równinach, albo autostradach z warszway do poznania A2. ale żadnej przygody w tym nie widze.
Również jestem tego zdania, jak już robić taki porządny wypad to zrobić go jak należy.
Centralna Polska raczej nie jest jakimś atrakcyjnym miejscem na tego typu event, no chyba, że chodzi o samo spotkanie właścicieli Busso.
A co do kosztów to każdy kto kupował V6 zapewne wiedział jakie jest jego spalanie i liczył się z tym, że raz na jakiś czas gdzieś dalej się pojedzie :) A jak ktoś kupował żeby stała w garażu i czekała na słoneczną pogodę żeby odpalić na podjeździe no to przykro mi :)
Dokładnie tak, jak piszecie. Mi też daleko, ale zdaję sobie sprawę, że jak ma być fajnie, to jest i tak najbliżej ;)
Lepsze trasy są jeszcze dalej. Także podsumowując: jak tylko starczy kasy i styknie termin to jadę :)
Wiem, że to jeszcze wcześnie, ale może macie już jakieś doświadczenia - ile mniej więcej trzeba liczyć na nocleg za osobę?
nie macie co sie obruszac chlopaki, bo ja nie napisalem, ze nie wiem, odradzam komus, czy, ze slaby pomysl - bo pomysl jest naprawde zajebisty. chodzby mialo np. na GT jechac 5 czy 10 czy 15 samochodow to i tak bedzie fajnie. ja tylko napisalem, ze pare zlotych to bedzie i trzeba sobie jakos to w miare rozsadnie poplanowac, bo ja na przyklad nie jestem programista z wykopu zarabiajacym 15k plnow zeby szastac keszem, tylko jak jest kwestia nie wiem, 2-3 tys. to lepiej to sobie ulozyc wczesniej :P w zwiazku z tym podpinam sie do pytania tomaza
edit: no a o centralnej polsce i autostradach napisalem z ironia, moze slabo wyczuwalna ale jednak