Jeśli chodzi o spadek mocy to był to chwilowy błąd ponieważ za 2 razem przed chipowaniem było juz ok, ale nie ma tutaj tego wykresu.
karmal, dzieki za podpowiedz, sprawdzę.
ps przez pierwsze dwie noce spałem, ale w alfie ;)
Printable View
Jeśli chodzi o spadek mocy to był to chwilowy błąd ponieważ za 2 razem przed chipowaniem było juz ok, ale nie ma tutaj tego wykresu.
karmal, dzieki za podpowiedz, sprawdzę.
ps przez pierwsze dwie noce spałem, ale w alfie ;)
Dokładnie tak zrobił. Ta 9-tka od lutego jest w moich rękach i mogę potwierdzić, że wszystko działa jak należy i kopcą równo dwie końcówki. Z tym, że od 2.2 JTS miał mniejszy przepływ i trzeba go było trochę odetkać.
Wszystko napisane w poście #34 w temacie Belli jak miał ją jeszcze Luke:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._mazura-4.html
Pomysł z atrapą nadaje się co najwyżej na Wiocha.pl...
Pomyślałem, że wrzucę fotkę mojej 159 po założeniu ULTERA. Poprosiłem o zalozenie wydechu przy okazji wymiany sprężyn na Eibachy. Mechanik skasowal mnie 50zł za robotę. Chyba najlepiej wydane 5 dych w moim życiu :-).
Dobrze to wygląda, gdzie kupowałeś ultera ?
Dzięki, mi tez się podoba :-) Wydech kupowałem bezpośrednio u ULTERa. Na ich stronie kosztował 970zł, napisałem maila i wspomniałem o kodzie rabatowym z forum. Zapłaciłem 870zł, darmowa wysyłka i płatne przy odbiorze. Czas oczekiwania do 5 dni. Jedyne co musiałem dokupić to krótsze, gumowe "wieszaki", bo te które były w zestawie były duże i wydech trochę wisiał nisko. Na ostatnim zdjęciu wszystkie prezenty jakie Alfinka dostała pod choinkę, a co tam pochwalę się :-)
Ojj, jedno trzeba przyznać, rewelacyjnie wyglądają te końcówki od ultera na belli.
Końcówka ma średnice 80 czy 90 mm ?
90mm, według mnie idealnie :-)
No calkiem ladnie
Tez o tym mysle na wiosne
Niby pisza ze 1.9 a o 2.0 nigdzie nie znalazlem i tu jest rebus - czy to ma az takie znaczenie
No i jak dzwiek ? Jakies zmiany ?
Chyba nie będzie znaczenia, ale najlpepiej zapytać u nich... Dźwięk powiem tak, przy ostrzejszym przyspieszaniu słychać takie fajne buczenie w kabinie, a jak jedzie się już jedna prędkością to normalnie, bez buczenia...
Czy dobrze widzę na trzecim zdjęciu i tłumik jest przelotowy?
Jestem od pierwszego dnia po zamontowaniu :-)
@Jaromir191280 - czy to nie Ciebie widziałem w Myśliborzu w sobotę po świętach? Na krzyżówce w pobliżu sądu... Jechałem w stronę S3. Czarna 159 na wyspiarskich blachach rzuciła mi się tam w oczy.
EDIT: Od razu przepraszam za offtop:)
Jeśli w Myśliborzu, to na pewno byłem ja :-). Też Ciebie widziałem :-)
Podoba mi się, też chcę!:)
Chyba zmienię swoje 80 mm na 90-tki. Jakieś fajniejsze te kominy ;)
Sprzydał, ale trudno zostanie jeden chromowany;D
Ja mam wydech na sprzedaż, jeśli ktoś chętny. Był na aucie około 7 miesięcy, trzeba trochę końcówkę wyczyścić, bo nie miałem czasu w okresie świątecznym, a już jestem spowrotem na wyspach... Najlepiej do odbioru w Myśliborzu, ale mogę poprosić kogoś z rodziny żeby zapakował do wysyłki. Cena do uzgodnienia :-)
Dodano po 14 minutes:
Panowie, którzy wysłali mi wiadomości dotyczące wydechu - macie pełne skrzynki, nie mogę odpisać.
Już zarezerwowany dla jednego forumowicza :-)
No ale o kwote pytalem a nie o dostepnosc :)
Za wydech forumowicz zaoferował 200zl z wysyłką. Niestety z powodu, że temat jest o podwójnym wydechu wyszło małe nieporozumienie. Ja sprzedaję lewy wydech, ten który ściągnąłem z auta przed założeniem ULTERA. Przepraszam za zamieszanie, chyba powinienem umieścić to w innym dziale...
no wlasnie dziwilem sie poco ulter skoro mialbys prawy,a jak masz lewy to poco komu:)
Jak to mowia tu na wyspach: "we are only human" :-). Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie. A wracając do tematu, chłopaki nie ma co kombinować, chcecie fajny wydech bierzcie ULTERA, nie będziecie żałować. Nic nie trzeba przerabiać, ucinać, docinać... Sciagacie stary, zakładacie nowy i tyle. Pół godziny roboty i cieszycie swoje oczy pięknym widokiem. I przypominam o kodzie rabatowym, wspomnijcie o nim przy zakupie i 100zl w kieszeni :-)
A mam pytanie: czy do tego drugiego/dokładanego wydechu nie trzeba przypadkiem dokładać jakichś osłon termicznych w podwozie? Czy ten tłumik jest ze wszystkimi obejmami i wieszakami w zestawie, czy osobno trzeba dokupić?
Nic nie trzeba dokładać. Ja mam już przejechane 8tys km od założenia i nic się nie dzieje. W zestawie jest wszystko, ale ja kupiłem krótsze gumowe wieszaki, bo trochę wisialo za nisko.
Planuję założyć sobie ten wydech do 2.2 JTS ale nie mogę nigdzie znaleźć jak on brzmi. Ma może ktoś go na JTSie i byłby chętny nagrać filmik?
Mam pytanko, chcę dołożyć drugi wydech ale do tego trzeba wyciąć tą zaślepkę z prawej strony. Po jej usunięciu zostanie nieco większy otwór niż z lewej strony. Jest możliwość dołożenia takiej ramki jak z lewej strony czy trzeba szukać całości od wersji 2,4 jtdm?
Ja niedługo będę montował taki wydech,dam znać. Kupiłem dwie końcówki 90-ki, reszta,to już sprawa pana od tłumików [emoji6]
Masz dwa wyjścia: kupujesz zderzak od wersji z fabryczną dwururką (obojętnie, 2.2, 2.4, 3.2 - są identyczne). Lub wycinasz ramkę z Twojej zaślepki. Jeśli zrobisz to dokładnie to efekt też będzie zadowalający.
Jest możliwość wymiany samego dołu zderzaka? Jest to demontowane czy występuje jako całość? Pytam, bo jeszcze dokładnie się nie przyglądałem:)
ramkę na wydech można dokupić w aso btw.
Nie ma takiej opcji niestety.