Dzięki za odpowiedź :). Zobaczymy co w warsztacie na kanale znajdziemy. Jeśli nawet była malowana to pikuś, byle nie składana z paru innych 166 :P.
Printable View
wiadomo malowanie to nic, ale jak wlasciciel podchodzil do napraw tak jak do naklejenia 166 i 2.4 z tylu to moze byc smiesznie
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Poszukuję osoby, która pomoże mi w wyszukaniu, oględzinach samochodu. Szukamy 159 1.9 JTDm 150km SW ewentualnie sedan. Rejon to śląsk, małopolska.
Mam już jedną upatrzoną w śląskim, ale potrzebuje kogoś kto ze mną podjedzie, obejrzymy, obadamy podpowie czy warta jest tej ceny, jak technicznie, czy silnik nie kuleje itp. itd. Są to okolice Będzina, Dąbrowy Górniczej.
Więcej informacji na prywatnej wiadomości
:):):)
Witam wszystkich Alfaholików!
Próbowałem na forum Porady przy zakupie, ale tam niestety zero odzewu. Moja ostatnia nadzieja, to forum regionalne :)
Jestem tu nowy, dopiero poszukuję swojej wymarzonej Alfy 156 :) Natknąłem się ostatnio na takie ogłoszenie: nr 226739607 na OLX, niestety nie mogę wstawić linka.
Zastanawiam się nad tym autem, jednak mam do niego spory kawałek drogi. Czy ktoś może coś wie na temat tego samochodu, oglądał go? Ponoć było to wcześniej auto kogoś z forum.
Cześć, oglądał ktoś z Was tą Alfke ?
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#bfbf5a4b5b
Szkoda mi nakładać drogi do krakowa jezeli to dobrze zrobiona paść
2.0 jts salespeed. serio ?
Witajcie,
mam ogromną prośbę o sprawdzenie auta - AR 159 SW ogłoszenie z Brzeska, jestem tutaj nowy na forum i nie mogę zamieszczać linków więc podam numer aukcji 6185035217
Jest to Alfa za 28.900 zł czarna z kilkoma modyfikacjami w stosunku do serii. Właściciel deklaruje, że auto ma niecałe 2 lata i jest to egzemplarz zadbany, zdjęcia wyglądają zachęcająco.
Czy jest wśród Was osoba z Brzeska bądź okolic która mogłaby podjechać i obejrzeć auto tak pod kątem stanu technicznego i wizualnego?
Będę wdzięczny za pomoc, ja jestem ze Szczecina i mam do Brzeska 705 km, szkoda tak jechać w ciemno ;)
We wrześniu 2014 r. tak jechałem 650 km po moją AR GT i wolę nie powtarzać takiego tripa zupełnie w ciemno... Za duży stres co się zastanie na miejscu :P
Hej,
oglądał może ktoś z Was tą AR? OTOMOTO 6004190381 (Nowa Jastrząbka)
Witam mam pytanko czy mógłbym prosic kogos o spprawdzenie auta z Krk :-) niestety tym razem nie jest to Alfa tylko Fiat :-(
Witam !
Piszę z prośbą w kierunku ludzi którzy są w pobliżu przejazdem lub tam mieszkają a do tego dysponują chwilką wolnego czasu i chęci :-D by wstępnie oglądnąć egzemplarz auta na które poluje.Nie chodzi o sprawdzanie auta miernikiem i rozbijanie historii serwisowej plus podpinanie się pod kompa lecz kilka zgięć pleców aby zobaczyć czy auto nie posiada przeklętej korozji również od spodu plus sprawdzenie organoleptycznie czy aby panewka nie stuka a za autem nie ma kłębów dymu i czy ogólnie furka trzyma "całość" a nie każdy element malowany w innym odcieniu.Byłbym wdzięczny takiej osobie niezmiernie .
Auto znajduje się w miejscowość Chrzanów w województwie Małopolskim,poniżej podaje link:
http://otomoto.pl/oferta/fiat-idea-1...-ID6yiotl.html
Pozdrawiam !
Cześć wam, czy ktoś może coś wie albo oglądał to coś w Krakowie na jasnogórskiej i powie mi coś o tym, dzięki za pomoc
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...tml#723293256b
Auto z naszego forum, zapytaj na regionalnym, woj lubuskie może właściciel jeszcze zagląda na forum to od niego dowiesz się wszystkiego. Ale po fotkach widać że koszt naprawy nie mały.
Sporo części posiadam, podjadę pooglądać bo poszukuje właśnie rozbitka przodu :)
Witam. Potrzebuję pomocy w zakupie AR 159. Zainteresowała mnie ta sztuka http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ytIBz.html Czy byłby ktoś w stanie podjechać i sprawdzić ewentualnie dla mnie ten samochód ( oczywiście nie za friko). Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Kontakt na PW z numerem tel. Będę dzwonił. Pozdrawiam.
Może ktoś widział,ktoś coś wie?
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ytK7t.html
Witam. Interesuje mnie ta alfa wiem ze produkcja koniec 2006 i rozklejane byly lampy bo ktos se ringi dal ktos wstawil do komisu i nie chca dac nr. Do wlasciciela
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4-200-km-automat-skora-duza-navi-alu-super-stan-ID6yxIYh.html
jak by ktos mial chwile podjechac oblukac to byl bym wdzieczny iz jezdze na wozku potrzebuje automat i tez nie zabardzo mam jak sie przyjzec sie do konca autu a rodzice to rodzice. Pozdro
Witam kolegów i koleżanki z Małopolski. Czy komuś z Was znany jest ten egzemplarz AR 166 lub może ktoś z Was go oglądał? Z góry dziękuję za informacje.
olx.pl/oferta/alfa-romeo-166-2-4jdt-180kw-CID5-IDhtpR9.html
Witam,
Planuję zakup 156 SW w dieslu i znalazłem takie oto ogłoszenia z Waszego województwa:
1) OTOMOTO ID: 6007971671
2) OTOMOTO ID: 6008164763
Czy ktokolwiek wie cokolwiek o sprzedających te samochody, ewentualnie już oglądał te samochody lub może podjechać i sprawdzić je dla mnie.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Kuba
Hej witam, ta z pierwszego ogłoszenia jak ma 180 tyś to cud. Zmęczone fotele kierownica i do tego zdjęcia na mokro -super.
Druga fajna wersja dość dobrze zrobione foto ale przebieg też niski jak na te lata - już nie wiem czy to ja tak dużo jeżdżę/ mam 3 alfy i każda w ciągu roku robi po 20 tyś.
Co prawda nie byłem nie widziałem na żywo, ale z pierwszego ogłoszenia jest już dość długo wystawiona przez komis.
Zawsze mnie dziwi fakt, że auta z tak niskim przebiegiem nie mają żadnych dokumentów potwierdzających przebieg ani książek obsługi itp.
Witam, ktoś może kojarzy ten samochód, bądź mieszka w pobliżu i byłby chętny obejrzeć te Alfę? olx.pl/oferta/alfa-romeo-156-sportwagon-2-4-jtd-CID5-IDgKmxH.html. Szukam 156SW w 2.4, ale ciężko znaleźć coś w dobrym stanie:)
Poszukuję AR 159 SW. Znalazlem ofertę na otomoto.pl ID: 6006094319. Jednak do małopolski mam spory kawałek więc proszę Was o pomoc. Czy znalazłby się jakiś Forumowicz na wstępną diagnozę w Skawinie? W szczególności interesują mnie faktury z napraw, przebieg i stan AR, w tym bezwypadkowośc.
Właśnie spasowanie klapy z linią lampy i błotnika mi nie grało i dlatego nie chciałem jechać przez całą Polskę na oględziny. Patrząc jednak na zdjęcia oferowanych SW ta przypadłość dotyczy wielu modeli.
Mam pytanie do osób z okolicy - co wiadomo na temat tego komisu?
Stoi tam sobie już dość długo AR Giulietta - biała. Chciałem ją oglądnąć, jednak okazało się w ASO Bielsko-Biała, że ona nie ma żadnej historii serwisowej. Trochę to ostudziło moje zapały (a wg sprzedającego w książce serwisowej ma 1 wpis)
Do tego przód słabo 'poskładany', tył ponoć też, choć ja tam niewiele widzę. Świeci się też kontrolka poduszki pasażera ale to widziałem w kilku innych ogłoszeniach w 'teoretycznie' autach bezwypadkowych. Nie wiem czy to się zdarza że nie gaśnie czy raczej usterka.
Pan przez telefon miły, jednak kolejna rzecz która mnie 'studzi' to podejście typu 'wszystko da się załatwić'.
Auto ma też słabą historię po sprowadzeniu - trochę jeżdżone na francuskich blachach, później jeździła żona 'innego' handlarza (czemu on nie sprzedaje?). No słabe to.
I czy jest ktoś kto by to auto zobaczył i/lub gdybym się tam wybrał po świętach użyczył kabla do diagnostyki a nawet pomógł w oględzinach?
Dziękuję.
Witam, czy ktoś coś wie na temat tego auta?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#43007a3a98
Chętnie poznam też Wasze opinie na podstawie zdjęć.
A może ktoś zna handlarza, który to auto wystawił - Arkadiusz Banyś Auto-Handel, Olkusz
Z góry dzięki za pomoc
Cześć,
czy ktoś widział to autko na żywo ? Może coś o nim powiedzieć ?
Może ktoś zna tą firmę i ma na jej temat jakieś opinie(na internecie brak).
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#60380622ac
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Witam, kojarzycie to auto: id ogłoszenia 275417929 olx. Podobno forumowe
Siemka Panowie - ktoś z Was może kojarzy tego handlarza - Auto Baks, Modlniczka?
Interesuje mnie ten samochód.... otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-1-9-jtd-skora-bose-klimatronik-nowe-opony-17-gwarancja-6-m-ID6yIQDn.html
Ja kojarzę. Dokładnie rok temu jak szukałem swojej GT w ich ofercie pojawiła się taka, która mnie interesuje. Zadzwoniłem i umówiłem się na oględziny następnego dnia na 13, gość powiedział, że nie ma problemu i jak by co to jestem pierwszy. Następnego dnia przed wyjazdem zadzwoniłem, żeby potwierdzić, że na 13 będę. Gość nie odbierał ale myślę sobie jestem umówiony to jadę. Po dotarciu na miejsce, wchodzę na plac i szukam tej GT, nie było jej, pomyślałem że może pojechał ją umyć czy coś. W tym czasie znalazł się właściciel komisu, pytam go co z tą GT którą mam obejrzeć bo byłem umówiony, a on do mnie że sprzedana 15 minut temu i że szkoda, że nie przyjechałem wcześniej bo to było super autko. To ja z nerwami do niego, że przecież byłem umówiony, że dzwoniłem wcześniej ale nie odbierał, wszystkiemu zaprzeczył i nawet przepraszam nie usłyszałem.Tak że radzę dobrze się ugadać z gościem bo może być różnie. A co do aut na placu to na pierwszy rzut oka wyglądały ok, ale dokładniej nie wiem co i jak bo nie było mi dane obejrzeć dokładniej.
Dzięki za info kolego! :)
Witam Wszystkich!
Ktoś widział, ktoś zna i może potwierdzić zgodność z opisem?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yEVR7.html
Jechać i brać?
Ja znam Auto Baks. Samochody mają głównie z Włoch. Ogólnie to auta przyjeżdżają w dużych ilościach w całości, lub uszkodzone bardziej i mniej.
Wiadomo te całe są ładnie poczyszczone i polerowane. Uszkodzone są naprawiane ale nie wiem dokładnie u kogo.
Wiadomo z Włoch jakie auta są - ciężko znaleźć żeby całe było w oryginale jednak to nie wyklucza każdego z nich. Co do wnętrza, to już w zależności jak ktoś kiedyś dbał, tapicerka jest czasem poniszczona coś połamane, porysowane, ale zdarzają się igiełki.
Kilkukrotnie oglądałem u nich samochód (czasem dla kolegów czasem dla siebie) i było tak pół na pół. Nie będę ani odradzał, ani zachwalał.
Z racji, iż pewnych względów trochę się znamy, jak oglądałem tam auto, mi mówili wprost co było robione itp
Ruch w komisie mają dość spory i rotacja samochodów jest, ale są sztuki które stoją długo.
Kiedyś jak szukałem Mazdy, mieli taką w dobrej cenie i byłem naprawdę zaskoczony świetnym stanem auta i chciałem ją kupić - ale zrezygnowałem całkowicie z zakupu tego modelu ze względu na opinie.
Później oglądaliśmy dla znajomego 159 i była taka sobie, nie kupił.
Oglądałem 147, była całkiem niezła, lecz w środku podniszczona... trochę stała ale poszła.
Oglądałem GT, miała niski przebieg, technicznie nie było do czego się przyczepić. Sprzedający opisał dokładnie co było robione blacharsko - miała robiony prawy bok cały, tak jakby przycierka z zahaczeniem tylnego koła.
Sprzedający na początku powiedział o i jak, przyznał, że oni to robili, wstawiali błotnik z tyłu i zmieniali elementy zawieszenia w prawym tylnim kole.
Jednak robota blacharza i lakiernika nie była popisowa, wg mnie było to brzydko zrobione - widać wstawkę i odcinki lakieru, słabo dobrany kolor.
Ogólnie to można powiedzieć, że dużo zależy jak auto było we Włoszech traktowane. Obok komisu masz stację diagnostyczną i jest możliwość bez płacenia pojechać i oglądnąć auto samemu od dołu. Sprawdzenie diagnosty już pewnie coś płatne.
Z udostępnieniem miernika do lakieru nie ma problemu, sprzedający posiada i pewnie Ci pożyczy.
Podsumowując - zależy na jaki egzemplarz trafisz.
Na plus tyle, że sprzedający nie będzie Ci mydlił oczu, ani wmawiał, że czarne jest białe, czy np widać że jest bite a on jak typowy Mirek będzie się zapierał, że napewno nie. To co wypatrzysz sam, znajdziesz jakieś wady, sprzedawca przyzna rację , że jest jak jest. Ceny mają dość atrakcyjne, a z tysiaka spokojnie urwiesz. Gwarancja, którą dają to kwestia ubezpieczenia w firmie zewnętrznej. Jak z tego zezygnujesz to też cena w dół.
Dzięki dzięki! Widać chyba będę musiał sobie zrobić weekendową wycieczkę do małopolski, bo tam jedna GT stoi na drugiej - w mazowieckim nic :/
T.
Witam,
czy ktoś odwiedzał tą sztuke albo ma nie daleko bądź zna TIM AUTO z Czchowa?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-8-jts-140-km-przeb-173-tys-distinctive-skora-navi-klimatronik-ID6yLWNj.html
A może właściciel jest na forum rejestracja KNT NA52?
Mimo że w komisie to tablice polskie.
Dzięki za wszeką pomoc pozdrawiam z Wrocławia
Arek
Pamiętaj, że jak 1.8 140 KM to nie JTS tylko MPI produkcji Opla.
Wiem, LPG w planach do niego, bądź zakup juz z zamontowanym, tutaj wmiarę pewny przebieg i ciekawa opcja jak na ten silnik. ;)
Ponawiam prośbę o oględziny autka w TIM Auto.
Z góry dziękuje.
Arek
Cześć,
Panowie ktoś coś może powiedzieć o firmie F.H.U RAFAEL z Olkusza?
Obserwuje go od jakiegoś czasu i widzę że głównie sprzedaje Alfy , najczęściej z systemem q2 i z tego co widzę nie są złe auta ponieważ długo zazwyczaj nie wiszą.
Ktoś coś na jego temat wie? Internet za bardzo nie pomógł....
Dzięki za odpowiedzi :)