Nie martwcie się ,niedługo wszyscy będziemy takimi śmigać 8)
Printable View
Nie martwcie się ,niedługo wszyscy będziemy takimi śmigać 8)
Jeśli nie ciężka to przynajmniej kategoria "dostawcza" :wink:Cytat:
Napisał areks
Czekam już od roku na jakąś bardziej oficjalną fotkę prototypu nowej 169. Poza dotychczasowymi zdjęciami, znalazłem niedawno taką:
Wg mnie to raczej nadal nie to co bedzie :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Napisał dasintra
Czy ta czy tamta jaka by nie była to bez wątpienia ,będzie Cudowna 8)
Wszystko zależy od tego z jakim silnikiem będzie wypuszczona, serce jest równie ważne jak wygląd, o ile nie najważniejsze :)Cytat:
Napisał zdziba
Zapewne ,jedno i drugie będzie w parze Chociaż ,kto wie ? 8)Cytat:
Napisał AR_33
Ja sobie pozwolę popuścić wodzę fantazji na podstawie trzech zdjęć z tej strony tego wątku...
Zdjęcie pierwsze (Dasintra) - trąci mi Audi.. :D Autko agresywne i bardzo ładne, ale jakoś nie budzi we mnie takich odczuć, jakie Alfa Romeo powinna..
Zdjęcie Areksa - to raczej wariacja nt. 156, choć rzeczywiście piękna.. Wątpię, żeby to było 169...
To, co Areks ma w podpisie, z trochę zmienionym zderzakiem jest (wg mnie) zbyt podobne do Fiata Bravo. Może to coś w rodzaju nowej Marei? Taki styl - obłości z lekką nutą agresywnych linii to ostatnio polityka Fiata.. Dla mnie to jest autko bez wyrazu...
Nie mniej. Jak będzie wyglądać 169 (prototyp)?? Najbardziej prawdopodobne jest to, że będzie podobne do prezentowanego modelu Visconti. To jest auto wpisujące się w aktualny design Alfy...
niech wprowadzą tylko te silniki i tylni napęd i już nikt nie wyszydzi Alfy GTA 5.0 zniszczy konkurencje nieche jeszcze dorzucą Q4 do Tego to masakra:D
Troszke śmieszna ta alfa jest ale w miare może być :mrgreen:
Nie wiem czy te dwa obrazki były, ale powiem tak - jakby tak wyglądała to bym własne dzieci sprzedał żeby ją mieć :P Szczególnie drugi obrazek.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag.../2007/12/1.jpg
http://pictures.topspeed.com/cars/al...namera_TSw.jpg
Może to nie będzie eleganckie - ale... ja pier*** ! Ale stylizacja.!.
Stylizacja piękna tylko jakoś nie Alfoska :wink:
A nie macie Panowie wrażenia, że za bardzo jest zbliżony do produktów GM typu Mondeo i Jaguar. :roll:
Wszytsko jest gładkie...
Stylizacja ładna, ale brakuje ostrej kreski
ale chyba nie chcecie mi powiedziec ze to auto z obrazkow bedzie mialo naped na przod :shock:
a wyglada bardzo ladnie :wink:
: ekhm jak mówi sam temat transaxle:> a b ładna:) jak bedę już miał doktorat to b chetnie taką poprosze jako podarek gratulacyjny:DCytat:
Napisał alFA/N
sorki...nie jestem w temacie :oops: nadal niewiem co tam bedzie napedzalo to auto...czy bedzie pchane(rwd)czy ciagniete(fwd)czy moze pchane i ciagniete naraz(awd) :?: :mrgreen:Cytat:
Napisał amigas
hehe spoko będzie 9podobno) tak jak w mojej 75ce czyli silnik z przodu skrzynia zblokowana z mostem z tyłu, dzieki temu lepszy rozkład mas:) czyli RWD ale z fajniejszym rozkładem mas:)
kapa ja tam wole napęd na przód
Fajna ta fotka :DCytat:
Napisał dasintra
Polecam poczytać na IK@Rze albo po prostu wpisać temat w googlach :P :DCytat:
Napisał alFA/N
http://www.alfaholicy.org/content/view/65/3/
http://www.alfaholicy.org/images/sto...hassis_300.jpg
takie rozwiazanie jest stosowane w auatch z wyzszej polki i z tego co wiem jest tansze niz umieszczanie silnika centralnie (czyli za fotelem kierowcy).
juz czytalem(75andrew155)podrzucil linka :PCytat:
Napisał AR_33
przyznam ze ciekawe rozwiazanie, a ta alfa zagato- :shock: cudo :shock: :mrgreen:
dalbym sie pokroic za nia :twisted: :shock:
No proszę, czyż by Twoje uwielbienie dla marki z Bawarii trochę osłabło :mrgreen:Cytat:
Napisał alFA/N
Poczytaj jeszcze troche historii Alfa Romeo i może zrozumiesz z kąd u Nas taka fascynacja i uwielbienie dla tej marki 8)
bawarki tez sa fajne :DCytat:
Napisał AR_33
moze nie najladniejsze ale fajne(moim marzeniem jest m3 e46 :mrgreen: )
ale teraz kiedy zobaczylem ta alfe to naprawde :shock: piekny samochod i ten naped :twisted: jak w bmw 8)
Na stronce pisze, ze tylko 1000sztuk :( szkoda.
Rozumiem, ze kochacie alfe ale obecne alfy w porownaniu do np tej zagato to, ze tak powiem do piet nie dostaja :wink: :D Nie chodzi o to, ze sa zle-tylko te dawniejsze sa jeszcze lepsze 8)
Widzialem kiedys na top gear jak clarkson jezdzil chyba wlasnie zagato-malo pamiatam, bo dawno to bylo :|
obecne sz to 8cCytat:
Napisał alFA/N
sz na tle wszystkich wybitnych modeli ar wypada blado biorac pod uwage czasy w ktorych byly produkowane. na stronie masz opisane kilka ciekawych...Cytat:
Napisał alFA/N
byl odcinek w ktorym wykorzystali dzwiek silnika do nagrania czolowkiCytat:
Napisał alFA/N
tez ale w jednym jezdzili wlasnie taka alfa albo przynajmniej mowili o niej i pokazywali foty :wink: pamietam po tych swiatlach przednich :mrgreen: i kojarzy mi sie z "kolezanka" Agata :lol: :twisted:Cytat:
byl odcinek w ktorym wykorzystali dzwiek silnika do nagrania czolowki
No cóż. Robiąc SZ/RZ poszli po aktualnych trendach. Kanciak. Jednak ten przód... Dawno, dawno temu miałem taki katolog "AUTO" z naklejkami do wklejania. Nie pamiętam innych modeli, ale było tam zdjęcie Zagato en face - wtedy właśnie zakochałem się w AR. :-)Cytat:
Napisał Filippo
Nie mniej SZ/RZ jest chyba jedynym w miarę dostępnym modelem. Do 50.000E można już kupić, a ponadto jest ich trochę na rynku. Reszty modeli albo już nie ma (są w rękach kolekcjonerów) albo są w cenach "kolekcjonerskich".
Zerknijmy na dół strony choćby - dlaczego Bella jeździ RZ? :D
Kolego, jak Alfa produkowała samochody z napędem na tył to BMW zastanawiało sie co produkować :wink:Cytat:
Napisał alFA/N
Pierwszy samochód BMW wyprodukowało 1928 roku, a Alfa Romeo w 1924 wygrywała już na torach wyścigowych swoimi samochodami i pracowała nad doładowaniem 6 cylindrowych silników.
Więc nie powinno się pisać: "...napęd jak w BMW..." 8)
Dodał bym jeszcze ze jak Alfa produkowała auta z którymi tylko raczkujące ferrari mogło sie równać to bmw produkowało skrzyżowanie skutera z wózkiem na zakupy 8)Cytat:
Napisał AR_33
nowy nius o 169: http://www.alfaholicy.org/marka/alfa...-jaguarem.html
Oj to może wymiatać,oj może :mrgreen:
Tylko że płyta z jaguara oznacza napęd tylni, ale klasyczny, a nie transaxle... :? Juz widać ze do pracy zabrali sie księgowi, miała być płyta z maserati... :( Tyle dobrze ze wtedy wersja GTA może być AWD :wink:
marchionnowi tez podobal sie uklad przeniesienia napedu jaguara, wiec bardzo pradopodobne, ze silnik bedzie opla, a uklad od jaga :mrgreen:
lepsze to niz robic auto klasy sredniej z napedem na przod... i ten powalajacy design mnie ciekawi :)
No pewnie ze lepszy z jaga niz z omegi :D Mam nadzieje ze oplowski silnik będzie tylko tym podstawowym, wyżej będą jednostki z pod znaku trójzębu+ może jakiś 3-litrowy JTD. Fiat w sumie juz zakończył romans z GM wiec od następnych modeli ich silnik powinien iść w odstawkę :wink:
Otóż to, trafna wypowiedź tycząca się niemal wszystkich zamieszczonych fotek :)Cytat:
Napisał Majkel
Pojawiły się nowe plotki o 169, warto poczytać a i nowe zdjęcie się pokazało.
Wygląd tego samochodu z przodu uważam za nieco kontrowersyjny, ale prawdopodobny pamiętając szpiegowskie zdjęcia z Hiszpanii i ostatnie iadomości o następcy 147. Z drugiej strony na początku 166 też mi się nie podobała (takie małe świńskie oczka myślałem) a teraz nie rozumiem jak cokolwiek innego może się podobać.
Czekam na to auto niecierpliwie, a tu wygląda że faktycznie nie będzie dostępne przed 2010 rokiem, skoro do tej pory nie ma nawet płyty podłogowej, którą wykorzystają seryjnie.
Nowości z niemieckiego forum: LINK Jak się patrzy na następujące zdjęcie Alfy 169 wygląda ona dokładnie tak samo jak Alfa MiTo (wzorowana na Alfie 8C). Niektóre elementy wyglądu z Alfy 8C można i tu odnaleźć. Alfa 169 ma być zbudowana na platformie Maserati. Zatem Alfa 169 należałaby do Premium Ligi.
http://img504.imageshack.us/img504/995/1024800mq1.jpg
Wygląda jak M. Quattroporte
Wyglada...dziwnie, ale ladnie :wink:
Przod(lampy) jakby mieszanka lamp z MiTo i 8c, te skrzela to jakby z BMW nowego M3, lusterka jakby z M3 e46, felgi jak z Alpiny b5, a patrzac z boku to BMW M5 :roll:
Taki moje odczucia...moge sie mylic :wink: