Potwierdzam. Marcin pracuje w ASO od wielu lat także o jakość pracy można się nie martwić. Jedyny minus, że po ASO dopiero ogarnia swoje prywatne zlecenia więc ma mniej czasu. Ceny bardzo przystępne. Obsługa super.
Printable View
Witam,
potrzebuję naprawić maglownicę w mojej 156. Dokładnie nie wiem jaki jest jej stan zużycia, stuk z okolic lewego przedniego koła występuje przy skręconych w prawo kołach i przejechaniu przez jakąś koleinę. Podczas jazdy na wprost wszystko jest w porządku, mam wymienione w przednim zawieszeniu wahacze, amortyzatory sprężyny końcówki i gumy stabilizatora. Kierownica reaguje na ruch, nie ma wycieków z magla, wspomaganie działa idealnie. Podejrzewam że ten dziwny głuchy stuk to wysuwając się listwa z maglownicy przy skręconym lewym kole w prawą stronę. Czy mógłby ktoś polecić gdzie w Warszawie najlepiej zrobić regenerację tej maglownicy?
Cześć
Mój mechanik nie daje rady z moim JTS-em. Słyszałem na wczorajszym zlocie w Śniadówce bardzo dobre opinie o Marcinie Przeździeckim.
Czy możesz mi podać na PW jego nr telefonu.
Szukam godnego zaufania mechanika z okolic Zielonki lub Kobyłki, który rzetelnie przejrzy zawieszenie i poduchy silnika i skrzyni w 156
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Korzystales z ich uslug? Mozesz cos wiecej napisac?
Tak, wszystko jest w porządku. Może miejsce trochę nie wygląda, ma swój swojski klimat, ale robią dobrą robotę, sami regenerują wymagane części i poskładają Ci zawias jak trzeba. Ja zrobiłem 30k km i jest wszystko jak należy, a pieniądze niewielkie. Postanowiłem dać im szansę, ze względu na bardzo niską trwałość zamienników, nawet markowych firm jak TRW czy Lemforder. I jestem zadowolony. Szybko zrobiona robota, bez czekania w kolejkach. Minus jest taki, że nie zapisują i trzeba po prostu podjechać bardzo rano, najlepiej przed otwarciem chwilę bo kolejki są.
Witam,
Arkuszową 2a tez polecacie?
pzdr
Krąży o nich taka opinia, że jak podjeżdżasz Alfą to łaskę ci robią, że ją biorą na serwis ( od pewnego czasu siedzą w droższych furach ).
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
hahah,
a ja ich pytalem w temacie Stilo i silnika 2.4 benz czy warto i o tego awaryjnego w nich Salespeeda - to mi zaczeli wyjzezdac ze to z Ferrari :)
ale jak juz im z autocentrum jakas opinie co sie krzaczy w tym silniku wrzucilem to sie kontakt urwal :(
Byłem w Zielonce u P. Blońskiego. Samochód zostawiłem po południu i od rana wzięli się za robotę. Na bieżąco býłem informowany o usterkach i kosztach. Po południu auto było do odbioru. Jak na razie nic się nie dzieje, więc jestem zadowolony.
Cześć,
W mojej Giuliettcie pękła klamka wewnętrzna... Z tego co wyczytałem na forum, niestety ten typ tak ma... W zimę lub lato zaczyna się sezon na pękanie...
Wątek dotyczący naprawy, znajdowania części itp już przestudiowałem.
Chciałbym aby wymianą zajął się, kto potrafi to dobrze zrobić. Teoretycznie mógłbym to zrobić sam ale często w trakcie takich napraw okazuje się, że nie ma jakiegoś narzędzia, kleju, zaślepki... i czas wydłuża się 2-3 krotnie.
Macie kogoś godnego polecenia?
Mogę poprosić namiary do mechanika Marcina? Serwisuję od 2 lat u Pawła Mikulca, jestem zadowolony, ale ma taki nawał roboty, że nie sposób się dostać. Będę wdzięczny. Dzięki
Prosił bym również jakiś kontakt na PW do mechanika Marcina.
Serdeczna prośba o telefon do p. Marcina na prv
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Cześć możecie powiedzieć gdzie warto (jakość i cena) oddać alfę 1.9 itd na serwis? Realnie mam do zrobienia wymianę olei i filtrów, wymianę rozrządu i do naprawienia usterkę która się pojawiła w tym tygodniu w postaci jakiejś nieszczelności po stronie dolotu (syk przy dodawaniu gazu w zakresie pracy turbiny). Pozdrawiam.
Hej, możecie podesłać kontakt do Pana Marcina, jeśli wciąż się zajmuje alfami po godzinach?
Witam, przyłączam się do prośby o kontakt do Pana Marcina, jeśli wciąż się zajmuje alfami po godzinach?
Podbijam temat. Ktoś ma info dla 2020 roku?
Polecacie jakiś warsztat w Wawie? Dziękuję
Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka
Ja polecam :
AJK Integrale
https://m.facebook.com/ajk.integrale/?__tn__=C-R
R&Z Alfaserwis
https://rz-alfaserwis.business.site
Pozdrawiam,
Arek
Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka
podbijam temat na 2021/22 - szukam kogoś od Giulietta 1.75 ze skrzynią TCT
https://www.google.pl/maps/place/Alf...g%2F11b66jrjkj
robiłem u Pawła dwie moje Alfy, jest ok, zna się, zęby na tym zjadł.
trochę komunikacyjnie można by się poprawić, ale warto i polecam
(robił mi remont silnika, i szereg mniejszych prac, także mam określone, pozytywne zdanie)
Cześć,
w związku ze stale zmniejszającą się liczbą ASO Alfy w Warszawie, mam pytanie, czy ktokolwiek wie coś na temat dalszego serwisowania w Bołtowiczu na Ursynowie. Pomimo tego, że jest to już tylko salon/serwis Mazdy często widuję tam Alfy, nie tylko w komisie, ale też stojące przed warsztatem. Zastanawiam się, czy to tylko przypadek, czy może jednak mają w dalszym ciągu wyposażenie i chętnie zajmą się serwisowaniem Stelvio. Oczywistą odpowiedź ("tak, zajmiemy się podstawowym serwisem każdej marki") znam ale być może można liczyć na coś więcej...
Właśnie dzwoniłem do Car Serwis, to na Łopuszańskiej nie chcą sie do Alfy nawet kablem podpinać, nie serwisują ani nie wykonują jakichkolwiek czynności z tą marką (nie wiem co tam się naodwalało), kierują na Połczyńską, a tam terminy na drugą połowę czerwca najwcześniej :D
Bołtowicz też już Alfa Romeo nie robi, ew. jakieś podstawy typu serwis olejowy, ale generalnie już nie diagnozują ani nie serwisują Alfa Romeo. Ktoś ma godny do polecenia serwis w Warszawie dla Giulii? Niewykluczone, że będzie mnie czekała wymiana modułu MultiAir, zaczynam się już rozglądać za miejscem, w którym mógłbym taką naprawę fachowo wykonać. Czytałem tutaj o Pablo Garage, ale to jednak kwawałem poza Warszawą, a jestem ciekaw, czy coś w Wawie by się znalazło godne polecenia?
podbijam, szukam godnego polecenia serwisu AR w warszawie
Cześć, w związku z nadchodzącym przeglądem i brakiem pomysłu na nieautoryzowany serwis Stelvio w okolicy zaczynam się zastanawiać nad zapoznaniem z Auto Club w Falentach. Ma ktoś z nimi jakieś doświadczenia?