Ale to Audi - te to się psują na potęgę :P
Printable View
Dobra z golfem troche przesadziłem i już usunąłem. No nie chce nic mówić ale zepsuło się i widziałem lawetę :) Chodzi mi tez o spasowanie elementów (nawet w salonie 4c miało mankamenty) w tych autach, o to że biorą olej, dużo palą, lubią się psuć i nie mówmy że nie :) Brak mi po prostu urywającej dupe alfy z 400koni+, rykiem silnika takiej która na prawdę da w dupę niemieckim pudełkom... A takiej już chyba nie będzie. Ciągle obiecują nowe alfy a jak na tą chwilę takich nie widać.
Może i marudzę...
Słuchaj chce wierzyć że golf przegra. Myślę że spokojnie ogarnę z jakiegoś forum golfa chętnego na taki wyścig (myśle sami będą się pchać), tylko ja nie mam busso, czy jest ktoś chętny dać soją belle z 3.2 gotową stawić czoła 2.0 GTI golf? Wtedy rozwiejemy wszystkie wątpliwości... I może polepszy mi się humor.
Wrażenia numerku 209 ;)
Impreza mistrzowska, tak jak poprzednicy napisali nie widać było że przygotowali to pasjonaci. Wielkie podziękowania dla ARGŚ za organizacje i spięcie tego wszystkiego.
Kilka zgrzytów jakie zauważyłem, wystąpiły głównie na trasie przejazdu i były niezależne od organizatorów. Pierwsza rzecz, że nie wiem czemu jak trzymałem 40km/h to auta przede mną uciekały do przodu, jak nadganiałem to wiadomo: za mną robiła się nieregulaminowa dziura. Druga rzecz że w pewnym momencie gdzieś w lusterku, zauważyłem Fiata Lineę w kolumnie który wbił się na ulice z boku. Po trzecie: kanał na CB 30 służył luźnym dyskusjom a nie przekazywaniu komunikatów :/ No i na koniec: dron który zahaczył o 156SW. Chyba jedyna stłuczka na tej imprezie.
Tak po OT to Alfą 156 2,5v6 bez problemu objeżdżaliśmy kumpla Golfa 3 VR6 przy kilku próbach z różnych prędkości . A na Youtubie se obejrz filmiki gdzie teoretycznie słabsza 156 GTA 250KM daje popalić M3E36 300KM . Ja tam nie neguje ani się nie jaram bo sam jezdziłem i Golfem i Corkiem G60 i Beemkami . Dla mnie Busso może mieć i 150KM ale jak te konie brzmią . Fakt -brakuje topowych wersji , mocnych . Mam nadzieję ,że Gulia powered by Maserati to zmieni :)
Chce to zobaczyć na żywo. Wierze ze tak będzie ale nie wierze na słowo. Skoro jestesmy w stanie przejechać całą polskę żeby dostać się na zlot czy spotykać raz na tyg to chyba nie będzie problemu żeby przejechać te 800 metrów i rozwiać wątpliwości. Golfa na pewno znajdziemy chętnego, po tych słowach myśle że i M3 się znajdzie... (ale w to już nie wierze)Cytat:
Tak po OT to Alfą 156 2,5v6 bez problemu objeżdżaliśmy kumpla Golfa 3 VR6 przy kilku próbach z różnych prędkości . A na Youtubie se obejrz filmiki gdzie teoretycznie słabsza 156 GTA 250KM daje popalić M3E36 300KM . Ja tam nie neguje ani się nie jaram bo sam jezdziłem i Golfem i Corkiem G60 i Beemkami . Dla mnie Busso może mieć i 150KM ale jak te konie brzmią . Fakt -brakuje topowych wersji , mocnych . Mam nadzieję ,że Gulia powered by Maserati to zmieni :)
Nie wiem czy wiesz ale włosi lubią zawyżać swoje osiągi... tak jak zaniżać spalanie. Nie wierze w takie dane, najlepszym dowodem jest to jak ferrari boi się wystawić laferrari na pojedynek z 918 czy p1, czy inne cuda jakie wymyśla ferrari (jak ktoś pożyczy do takiego wyścigu swoje ferrari to juz mu nie sprzeda następnego ferrari) więcej info: http://jalopnik.com/5760248/how-ferrari-spins
O czym Wy chłopaki gadacie? Opowieści o golfach to Wasze wrażenia ze zlotu? Ja pier...le :butcher::mad:
Nazar majówka bez grilla? Chociaż grill byl od kolegi z forum. Ja przyniosłem ino wuszt dla siebie i dla brata. Za to dotrzymaliśmy towarzystwa.
Ja też siedziałem w 4c i jak wysiadałem to myślałem, że strzeliły mi gacie w kroku :P
Linky : https://www.youtube.com/watch?v=ZxOaGA2etU8 zlot.
: https://www.youtube.com/watch?v=-EWwEpR_XKI - bicie rekordu Guinnessa.
Organizacja super, poziom imprezy kosmos. Takiej ilości Alf w jednym miejscu już nigdy nie zobaczę. Dzięki chłopaki z ARGS.
Pozdro dla naczelnych malkonentów, którzy próbowali na tym forum wszystkim obrzydzić imprezę i zniechęcić do przyjazdu. Nie udało się wam.
Niektóre auta jak z bajki, można było stać i ciągle patrzeć, zrobione ze smakiem i gustem, ale niektóre trupy...wstydziłbym się nimi przyjechać. Brudne, poobijane, poobklejane jak gulf trójka, na***ane spojlerów, jedna wielka masakra...
W Raporcie na TVN Turbo pokazali relację ze zlotu i była mowa o 1070 naliczonych autach biorących udział w biciu rekordu.
Brudnych to akurat tam nie widziałem :P
Osobiście też widziałem jedną 159 uwaloną tak, jakby była myta tylko deszczem...
Co do samej imprezy to mega pozytywne wrażenia. Ten burdel na trasie zaczynał się już od samego początku, miałem nr 28 i momentami goniłem do tego przede mną po ok 80 km/h, a później wlekłem się 30 km/h
Impreza meeeeeeeega. Orgazm dla alfaholika ;) jestem zauroczony i chce takich więcej. Nr startowy 169 pozdrawia!
My mieliśmy numerek 206 (srebrna 147). Jechaliśmy 400km na imprezę i było warto :) Fakt, były małe problemy z dojazdem (kolumna 200-210 zawracała :D) i z prędkościami przejazdowymi, dobrze że Alfy mają dobre hamulce, bo mogłoby być nieciekawie, były momenty sporych zmian prędkości jadących aut.
Dlatego ja ze znajomymi wyjechaliśmy swoim trybem bo wiadome że na trasie same problemy będą heh.
Założę oddzielny temat do tego wyścigu golf vs alfa, bo widzę że wszyscy skorzy do wychwalania alf ale do przejechania 800 metrów obok golfa to już nie. Udowodnijcie swoje racje Panowie.
W golfa to można zagrać :D
Podziękowania dla organizatorów za możliwość uczestnictwa w tak wielkim wydarzeniu. Impreza bardzo pozytywna. Gdzieś nawet widziałem wpis,żeby 1 maja ustalić Świętem Samochodów Marki Alfa Romeo i co roku organizować w tym terminie zlot Ogólnopolski- osobiście popieram pomysł :) . Pozdrowienia dla wszystkich uczestników
Dzięki świetna impreza.
Pozdrawiam wszystkich poznanych :) Łukasz
Jakby ktoś nie miał okazji zobaczyc, krotki reportaż w tvn turbo :)
https://youtu.be/08lviZuqllk
Mi bella przez ten zlot spaliła 13 litrów na stówę :P. Wiem, że niektórym pewnie więcej ale ja nie mam v6 :P
Dla mnie ten dzien byl swietem Alfy:D
Wielke podziekowania dla organizatorów:)
@@Do gościa co wtrąca się tu z Golfem
W dupie mam to ile ten golf pojedzie, w dupe mam to jaki jest najmocniejszy silnik, dla mnie alfa jak kazdy inny samochod ma jechac i jedzie. Czy bedzie tam 50km, czy 250 czy 350 po publicznych drogach jezdze tylko tyle co ograniczenia, nie przywykłem do spuszczania się przy filmikach jak "dany silnik" cisnie, bo nigdy go nie bede mial w garazu. Jak wyprodukuja muscle alfe romeo, która bedzie odrzutowcem doda Ci to koni i komfortu jazdy w Twoim olejożercu ?
Chocby to z rozsadku po drodze nie bede jechal wiecej jak 110km/h... Jak kogoś tak bardzo boli opinia, czym jezdzi to niech zmieni auto na tego, ze kanciatego golfa. Ile kroc razy mam okazje sie przesiasc do innego auta to nie moge sie doczekac, az wsiade spowrotem do mojej starej alfy, która ma 140 koni...
Ludzie tunują ciezko stare civicki na glebe majace 90km, odejscie jak babka z klozetu i nikt sie ich nie czepia, a ten bedzie tu problemy robił, ze Buso może nie miec odejscia przy golfie... Kogo to obchodzi i raczej nikt tu nie poczuje sie do winy, aby Ci to na sile udowadniac... Aczkolwiek jak sobie z nudy poogladam filmiki, to z czego widac nasze stare v6 nie radzi sobie tak zle i nawet "golfy" maja problemy. Poszperaj sobie po YT bo duzo tam takich filmikow, nawet jest gosc, co przerobil JTD'ka i opierdziela tym nowe audi TT i inne wehikuły... Nie na zasadzie startu pod swiateł, tylko ugadany wyścig.
@@@Zlot
Chyba jak każdy napisal, ja przy starcie musiałem dac do 110km/h i ledwo doganiałem typa przede mna.
Co do brudnych samochodów, każdy przyjechał z swojej strony, ja miałem okazje przecisnać się przez mały deszczyk, później na samym zlocie tez zaczelo padac, efekt byl taki, ze czarne samochody były uwalone brązowym syfem z deszczu, rzecz normalna. Nie ma co sie ludzi czepiać.
Ogólnie impreza super i pozdrawiam nr 593, który był przede mna, do dziś nie moge zapomnieć jak o mały włos ta 166 by walneła w 147 na luzie, kartke papieru byłaby bieda wsadzić między zderzaki :D:D:D
Pozdrawiam wszystkich uczestników ;)
Dziękuję Wszystkim w imieniu swoim i całego ARGŚ za przybycie na imprezę , dziękuję Wszystkim tym co bardzo pomagali przy tym wydarzeniu , mam nadzieję że każdemu uczestnikowi się podobało :)
jeżeli chodzi o sam przejazd to tu organizacyjnie nic nie mogliśmy więcej zrobić , każdy miał regulamin w ręce wraz z mapą , regulamin także był dostępny na www.ar-gs.pl oraz na naszym fun page www.facebook.com/AlfaRomeoGornySlask . Mapa była taka nie inna ponieważ z wiadomych przyczyn nie mogliśmy skorzystać z "google maps" lub innych .
Cieszymy się że impreza się Wam podobała bo to dla Was ją organizowaliśmy , dla Was poświeciło kilka osób 7 miesięcy życia , wyrzeczeń, czasu który mogliśmy spędzić z rodzinami lub przyjaciółmi , lecz uważałem że ktoś musi to zrobić w świecie Alfy , Volvo i Renault zrobiło to My nie damy rady ? Daliśmy. I za to Wam jeszcze raz dziękuję !!!
Wiem że było wiele dziwnych komentarzy po co kolejny klub Alfa Romeo , po co ? Może każdy niech zada sobie to pytanie sam , ja uważam że tak jak świecie motocyklistów jest wielu takich klubów i ze sobą nie rywalizują a chętnie się spotykają na zlotach i wymieniają spostrzeżenia tak też jest w przypadku naszym .
mój klub czyli ARGŚ , poszedł dalej i nadal będziemy robić nowe ciekawe rzeczy , np wybieramy się całym klubem na zlot Alfa Romeo do Czech-Pilzno promować Nas i całą społeczność Alfisti w Polsce . Dużo by pisać , lecz małe kluby potrafią robić wielkie rzeczy , mnie osobiście podobało się to że były flagi Alfaholików , Warszawskich Alfaholików , Alfaholicy Podkarpacie , Alfisti Północ itp , a świadczy to o tym że możemy się wspólnie zebrać i świetnie się bawić .
1 maja będzie chyba już świętem każdego Alfisti w Polsce , także z tego miejsca cały Klub ARGŚ zaprasza Was wszystkich już za rok
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...69536296_n.jpg
było przepięknie, wrażenia niesamowite, baaardzo pozytywna impreza
Pozdrawia nr 833 :)
202 się melduje.
impreza przeszła moje oczekiwania, tyle alf w jednym miejscy nie widziałem nawet na największych szrotach ;)
organizacja pierwsza klasa, nie było żadnych problemów z rejestracją, wjazdem na parking etc.
jedyne do czego można się przyczepić to oznakowanie trasy dojazdu - nasza 10tka przejechała pod rondem, bo kolega który nie znał Gliwic pojechał prosto, chwilę później go dogoniłem i zawróciliśmy kolumnę, ale z tego co widziałem nie tylko naszej 10tce to się przytrafiło, bo mijały nas kolejne alfy na pszczyńskiej, ale udało się to opanować i dojechaliśmy wszyscy na miejsce.
sam przejazd też ciężko było ogarnąć, raz musiałem gonić, a zaraz potem nagle hamować.
ale jak było wcześniej już napisane, każdy miał mapkę i regulamin przed sobą.
mam jednak nadzieję, że zaliczą rekord, a nawet jeśli nie to i tak było to "historyczne" wydarzenie.
respekt dla organizatorów za ogarnięcie tego wydarzenia oraz dla wszystkich uczestników, którzy zjechali się z całej Polski i nie tylko.
tym wydarzeniem obaliliśmy mit awaryjności alf, bo chyba wszystkie odpaliły i ruszyły w trasę :D
Jaka liczba aut jechała w kolumnie bijącej rekord? Jest już policzone dokładnie bo różne liczby padają?
Problemem jest to, że rondo na rysunku ronda w ogóle nie przypominało. Tak się w PL buduje skrzyżowania.
https://www.google.pl/maps/@50.26734...mzgjIvbHGw!2e0
A jaj mam pytanie? Kto zwraca za fotkę z fotoradaru? Bo się spodziewam :)
Przecież kolega od 2.0VT wrócił na lawecie ... obciachowiec jeden :P
Uprzedzam: sprzęgło :)
Kiedyś była podana lista modeli zapisanych na bicie rekordu i widziałem tam jedną 8c. Szkoda, że jej w ostateczności nie było, bo liczyłem na to.
Mimo, różnych prędkości na trasie to w samym Bojkowie (film ok 50 min.) wyglądało to bardzo dobrze, jeden za drugim.
Chylę czoła przed organizatorami tej fantastycznej imprezy! Obawiałem się tej rejestracji, ale szło to sprawnie, mimo że kolejka była spora. Jeśli za rok powtórka - na pewno się wybiorę jeszcze raz :) Osobiście spodziewałem się większej ilości starszych modeli jak 164, 75, czy klasyczny Spider. Ale i tak w życiu nie widziałem tylu pięknych Alf w jednym miejscu.
Pozdrawiam - numer 1087 ;)
jaboleq - z Jarkiem się jeździ a nie rozmawia :-) ( polecam :-) , super Gość i super jazda była swego czasu )
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...9_11.47.07.jpg
kobe83 - ja wiedziałem tylko o jednej zapisanej z Austrii ale się wycofał
jak bardzo bardzo chciałbyś pomacać i lecisz jakoś niedługo przez osterich to podam namiar ;-)