Gasnac nie gasnie nawet obroty nie faluja tylko przerywa przy przyspieszaniu :( ale dziwne , bo nie zawsze.
Printable View
hm.. a moze Kolega ma problem z kablami MN? ewentualnie moze cewka? bo faktycznie dziwny przypadek, masz problem z odpaleniem jak popada deszcz? slyszalem wlasnie o takim przypadku gdzie 1 kabel mial przebicie i wlasnie takie obiawy byly
Czyli rozumiem, że wymiana sprzęgła na niewiele się zdała?
Slabe mechaniki na tym forum :D:D:D
Może i słabe te mechaniki albo piszą bzdury.
Mam 166 z tym samym silnikiem i przy padniętej przepływce są identyczne objawy jak piszesz.
To że wymieniałeś nie znaczy że nie mogła się zepsuć to tylko sprzęt. Sprawdź styki i jak masz możliwość zmień przepływke i wtedy sprawdź jak działa.
Poza tym albo moja Alfa to szrot totalny bo po odłączeniu przepływki to gul gul i koniec, wyłacza się silnik. Nie da się auta wkręcić na wysokie obroty. Takie numery przechodzą tylko na jtd.
Sprawdź ta przepływkę i doloty.
Z mechanikami to zart :D bo juz mam dosc tego :D:D:D ,a co do przeplywki to dziwne , zeby po 1 tys sie zepsula orginalna bosh :( dolot mam spradzony nic tylko bede czekal na grzecha z forum jak znajdize czas i podjedzie do mnie z kompem moze on cos pokombinuje i wymysli :D
Hamuj chlopie, bzdury nie bzdury, ale nie obrazaj tego forum, wielu juz pomoglo. Dosyc trudno jest postawic diagnoze na odleglosc. Nie wiem jak w ts, ale w jts 2.0 po odlaczeniu przeplywki samochod zachowuje sie prawie normalnie, 0 duszenia tylko problem z przekroczeniem 3500 obrotow (wywala blad) ale nie gasnie. Zawsze mowie najpierw komp i diagnozowanie nie tylko zczytywanie bledow, inaczej sie chyba nie da.
kolego a może cewka ci się kończy. mi przerywal około 3 tys. byla wypalona na łączeniu z fajka świecy, wymienilem cewke i jest ok. szukaj nic innego tobie nie zostaje
Dzieki za gratulacje, bzdury to Ty piszesz twierdzac ze to napewno przeplywka, ile czujnikow tyle problemow, powtarzam po raz enty egzam na kompie a nie stwierdzenia typu przeplywka to tylko sprzet i sie popsuc mogla, pewnie ze mogla, jak i wiele innych pierdoł ale po to sa ezaminery, tansze niz wymiana i szukanie po ciemku.
Ja oczywiscie gratuluje....ehh pisac nie bede bo ani czasu na podworkowe zagrywki ani checi
Pozdrawiam i zycze zawsze trafnych "wrozen"
Proszę się nie kłócić, wydaje mi się, że się źle zrozumieliście ;)
A z tą przepływką to warto sprawdzić właśnie albo poprzez podpięcie innej - pod warunkiem, że ma się pewność, że jest sprawna i nie trzeba jej kupić w sklepie, tylko na przykład pożyczyć od kolegi. Innym rozwiązaniem może być podpięcie pod komputer. W zależności kto jakie ma znajomości i możliwości
Zgadzam się, że problemów może być wiele, dlatego tak mnie dziwiła decyzja o wymianie sprzęgła, która była chyba jedną z najdroższych możliwości rozwiązania problemu, na dodatek okazała się błędna.
coz wg mnie skoro obroty wzrastaly a predkosc jakos nie bardzo to sprzeglo a wracajac - rozwiazanie z przeplywka jakie kolega wyzej podal jest calkiem sensowne i nic nie kosztuje wiec chyba warto ;)
Co do sprzegla to nie zaluje , ze je wymienilem bo i tak bylo na wykonczeniu :D a co do tej przeplywki to tez sie zastanawiam bo alfa strasznie duzo mi zaczela brac paliwa za 100 zl zrobilem tylko 170 km :( jeszcze niedawno brala od 9 do 11 litrow :D widocznie koles w sklepie zrobil mi wala i wymienil wkladke , a zrobilem na niej tylko ponad 1000 km :(:(
Juz wszystko wiadomo :d zero bledow na kompie wszystko OK , a problemem to kompletnie zalane olejem 2 swiece.
hehe no ladnie a zamiast zajrzec najpierw na swiece to proponowalismy Ci inne rozwiazania no coż... ;)
Dzis wlozylem filtr powietrza K&N :D i zaowazylem , ze nie mam tej gornej czesci z puszki rezonansowej ,moze miec to jakis znaczacy wplyw na osiagi? banita na 2str wkleil fatke jak ta pucha wyglada. A tak pozatym to alfa odzyskala moc :D ale zawsze mogla by miec jej wiecej hehe :D:D
:) no cały czas nie mam kiedy się za to zabrać chce zamiast tej puszki doprowadzić powietrze z przedniego zderzaka ... może w przyszłym tygodniu coś podłubie jak da efekt to się z tym z tobą podziele ... a filtr K&N rozumiem że sportowy zamiennik tak ? dużo dałeś ? :)
Jak ktoś chce taki filtr (K&N) to oddam za darmo (małoużywany) - tylko trzeba sobie odebrać w Wa-wie
Maciek-156 wysłałem małą prośbe na PW :D ...