Osmolenia rur jeszcze nikt nie sprawdza (bo jak?). Robiłem te trasy wiele razy i jedyne co ich interesowało - to winiety.
Printable View
Osmolenia rur jeszcze nikt nie sprawdza (bo jak?). Robiłem te trasy wiele razy i jedyne co ich interesowało - to winiety.
Niestety trochę sadzy w tłumiku i tak będzie czy z dpf czy bez niego, taki urok diesla. Poza tym jak auto jest sprawne w pełni to nie będzie dymić, nawet bez dpf, no chyba że ma program na dużo koni
Spytam tutaj, bo może ktoś coś w działał w tym temacie.
Po odrobinie edukacji planuję wrócić do DPF. Zakładał ktoś zamienniki DPF? Albo używany oryginał?
Widziałem zamienniki firmy na przykład JMJ, działa to elegancko?
Głównie o wpływie spalin na jakość powietrza w miastach oraz jego wpływie na nasze zdrowie.
Ja rok temu zakładałem oryginał używany
I jak wrażenia? Działa Ci to dobrze? Ile zapłaciłeś za używkę?
No jak wrażenia? Spokojniejsze sumienie
Za używkę jakieś 450zl.dalem , i w własnym zakresie jakieś tam czyszczenie tego filtra z sadzy przed montażem .. działa jak należy ,- jak ogarnięty w temacie ,,tuner,,
ja mam przelot od turbo do końca, no w sumie mam tłumik peśli x2 , jest naprawde cicho, silnik tłucze ale to ... JTDM :D diesel jak każdy inny, na pewno robi sie głośniej po wyłączeniu EGR, silnik chodzi twardziej. ale porównywałem 2.0 cdti insigni z pełną ekologią do mojej 159 bez ekologi i różnica jest na prawde znikoma w głośności pracy samego wydechu, mój jtdm głosniej klepie od cdti bo ma wywalone hydropopychacze, ma zmieniony układ dolotowy (bez rezonatora), różnica ogromna jest w fiacie fremoncie 2.0 jtdm, ten sam silnik , przebieg podobny a fiat chodzi 4 razy ciszej, normalnie cichy szmer ... ale co zrobic :)
Wywalone w jakim sensie ? (popychacze)
Panowie myślę nad powrotem do dpf, kupiłem Alfe już bez i moje pytanie brzmi... czy muszę znaleźć warsztat który usuwał go? Bo słyszałem że przy wycięciu następuje zmiana oprogramowania
Jak jest puszka i nie dymi to nie bardzo widzę sens takiej operacji. jak dymi to raczej najpierw napraw auto/popraw program, bo założenie dpf do tego bardzo szybko go zapcha.