Przyznam że dosyć ciekawie to wygląda, jedynie może biały carbon tu nie pasuje ale to kwestia gustu. A jak z jakością dzwięku bo jestem ciekaw jak to gra po takich modyfikacjach :)
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Printable View
Przyznam że dosyć ciekawie to wygląda, jedynie może biały carbon tu nie pasuje ale to kwestia gustu. A jak z jakością dzwięku bo jestem ciekaw jak to gra po takich modyfikacjach :)
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
NAWIGACJA NA SPRZEDAŻ 400 zł wraz ze wzmacniaczem i ładowarką. Zostaje oprogramowanie ( wyłączanie i włączanie tabletu po przekręceniu zapłonu ). Możliwy odbiór osobisty w warszawie wraz ze sprawdzeniem itp. 531-772-413
Jaki jest do tego wzmacniacz?
Udało się zrobić sterowanie z kierownicy?
Voice Kraft VK-237, zwykly 2 kanalowy mial byc na poczatek zeby sprawdzic jak bedzie dzialalo, jednak sprzedaje samochod i nie bede dalej nic z tym robil. Nie zabieralem sie za konfikuracje klawiszy na kierownicy.
Kończę montowanie tabletu u siebie w aucie. Z czego robicie uzupełnienie szczelin między tabletem, a ramką?
Pokaz jak to wygladam, jaki teblet wrzucasz? , u mnie jest caly zaszpachlowany :))
Przesyłam link do aukcji, zalezy mi na szybkiej sprzedazy wiec cena nizsza.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6009954009
Bajka.
Gdybym miał 147 brałbym bez mrugnięcia .
Kupione, podłączone - śmiga aż miło ! efekt niesamowity tyko ładowanie musze mocniejsze zrobić bo na wifi i mapach nie wyrabia bateria :D
Polecam użytkownika ! wszystko szybko i sprawnie, wysylką i aukcja = 0 porlbemów :)
Moge zrobic cos takiego na zamowienie jak ktos chce :D, wprawe juz mam :))
Zrobic cos takiego gotowe, wybierasz tablet jaki chcesz i robie, szpachluje wycinam itp
panowie jaki tablet byście polecali? wiem że z fm będzie ciężko ale bt i gps musi mieć no i dobrze by było z matrycą ips
tak żeby cena nie zabiła
dk08012
Czy możesz powiedzieć jak zrobiłeś włączanie i wyłączanie po przekręceniu kluczyka ? :)
To banalnie proste - podpinasz zasilanie po stacyjce np z gniazda zapalniczki a w tablecie instalujesz program pozwalający na ustawienie zachowania po podłączeniu ładowania.
Np. https://play.google.com/store/apps/d...crodroid&hl=pl
ja u siebie posiadam tablet Lenovo AH3300 3g spełnia wszystkie moje wymagania
co do włączenia tabletu po otrzymaniu zasilania jest od groma aplikacji, ja posiadam Autosleeper
https://play.google.com/store/apps/d...s.powerchecker
Ja właśnie kończę zabudowę tabletu Lenovo a7-30hc. Dzięki tabletowi z 3g można upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Duża nawigacja/baza multimedialna i zestaw głośnomówiący. Jeśli uda mi się wszystko złożyć w całość to mój tablet będzie po części sterowany głosowo(dzwonienie, pisanie smsów, odpalanie nawigacji itp) A co do uruchamiania po przekręceniu kluczyka to ja korzystam z jeszcze innej aplikacji a mianowicie: Magnet Unlocker.
panowie a jakieś praktyczne wskazówki co do montażu? jak podłączyliście głośniki? Wzmacniacz? Podrzućcie schemat jak podłączyć
Musisz pobawić się wyjściem słuchawkowym i wyprowadzić sygnały lewo oraz prawo i dać to na wzmacniacz. Ewentualnie kupić emulator zmieniarki do radia i podłączyć tablet wprost do niej. Trzecia opcja to transmiter fm. Najtańsza i najszybsza ale z najgorszej jakości dźwiękiem.
ktos może mi pomóc z opcja przycisku gdzies schowanego od włączania tableta? Bo jak bateria padnie to tzreba wyciągac aby odpalić go :)
Wlutowac sie w przycisk ? da sie tak ? i pociagnąć kabelki ?
oczywiście ze sie da kwestia twoich sprawności manualnych, złącza tam są bardzo male i domowa lutownica może być problem
co do montażu to ja u siebie mam wstawione inne radio i nie musiałem z niczym sie bawić i wszystko działa ;]
tylko że nie mam przycisku a taśmę ze stykami od podgłaszania/sciszania i przycisku power, da się coś z tym zrobić aby kable pociągnąć ?
takie cośm : Załącznik 193999
Wyjeżdżam za granice i samochód będzie sprzedawany więc leci nawigacja do sprzedania.
opis skopiowany z aukcji w której kupiem to od naszego forumowicza:
Witam, przedmiotem aukcji jest navigacja do samochodu alfa romeo 147 zrobiona z tabletu ASUS memo pad 7 bez modułu FM. Urządzenie jest podłączone do wzmacniacza 2 kanałowego , oraz przerobionej ładowarki samochodowe. Urządzenie uruchamia się wraz z przecenieniem zapłonu, oraz wygasza się przy wyjęciu kluczyka. Tablet zakupiłem jako nowy. Sprzedaje z powodu sprzedaży samochodu. Polecam i zapraszam do odbioru osobistego w Jaśle.794 597 921 Przedmiotem aukcji jest zestaw: Tablet + pudelko wraz z dokumentami wzmacniacz schemat podłączenia zasilacz tabletu oraz folia do oklejenia pozostałych elementów wedle uznania.
Wszystko działa jak należy, prezentuje sie perfekcyjnie co mozna zobaczyć na zdjeciach z tego postu, pozdrawiam.
cena: 300 zł
Załącznik 194000Załącznik 194001
Cena dobra jak za cały komplet ale jak dla mnie nie ma sensu zakładanie tabletu bez modemu 3G. Przynajmniej dla mnie to duże udogodnienie i możliwość rozwoju bazy multimedialnej. Ja za swój tablet zapłaciłem 220zł, wyrwałem go w kieleckim lombardzie. Wygląda jak nowy i co najważniejsze bateria trzyma bardzo długo nawet na włączonym wifi.
dla mnie miało sens ponieważ mam w telefonie paiet internetowy i tylko właczyłem sobię router wifi i już neta w tablecie mam :)
Wszystko zależy od upodobań. Mi zależało jeszcze na możliwości dzwonienia i pisania smsów z tableta. To też dość fajna funkcja, u mnie zostało wlutowanie zewnętrznego mikrofonu i będę miał zestaw głośnomówiący, a na tym także mi zależało.
Pisać sms z tableta podczas jazdy w tak niewygodnej pozycji ? Troszkę nieporęczne nawet w postoju miec palec cały czas w powietrzu :)
Rozmawiac można przez BT telefon łaczy sie z tabletem, telefon służy za mikrofon a tablet za odbiornik, testowane i działa :)
Ja mam nieco inny plan na to :) Chcę mieć w pełni działający zestaw głośnomówiący na bazie tabletu, który będzie sterowany głosowo. Pisanie smsów, wybieranie numerów, odpalanie nawigacji, aplikacji, stan baterii. Treść smsów oraz połączenia przychodzące są czytane i nie muszę odrywać rąk od kierownicy. Dlatego też potrzebuję do tego zewnętrzny mikrofon, który umieszczę w okolicy daszka przeciwsłonecznego. Wyjście audio z tabletu mam już zrobione i działa(tutaj poszedłem po najmniejszej linii oporu ale o tym napiszę jak złożę wszystko w działającą całość) Muszę jeszcze wlutować wzmacniacz do mikrofonu i sam mikrofon a potem włożyć to do auta i przetestować.
tak czy siak aby uzywac telefonu z danej karty sim musisz miec połaczony telefon z tabletem, wiec masz rozmowy tak samo jedynie pisanie sms i sterowanie za pomoca głosu zostaje :)
Nie muszę mieć połączonego tabletu i telefonu. Mój tablet ma możliwość wykonywania połączeń. Dzwonię bezpośrednio z niego i telefon jest mi nie potrzebny.
o ile mieści sie we wnękę radia XD
7 calowe tablety to chyba max co da się upchnąć w konsolę.
8" z cienką ramką też się da. A jak ktoś uparty to może wpakować jeszcze większy pionowo wzorem Tesli ;).
Dodajesz macro - jako wyzwalacz wybierasz podłączenie ładowarki (jeśli Twój sprzęt nie ma wybudzenia po podpięciu ładowarki z automatu) a jako działanie włączenie ekranu + uruchomienie trybu samochodowego (np. dla HTC, którego używam jako nawigacji). Z kolei drugie macro - jako wyzwalacz odłączenie ładowarki, a jako działanie wyłączenie ekranu oraz ja miałem dodane zamkniecie aplikacji działających w tle.
Kolejną kwestią jest aplikacja jaką chcesz używać jako podstawowa w HTC miałem dedykowaną, ale w testowanym tablecie miałem Car dashdroid
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/03/223.jpg
Pełna wersja daje możliwość ustawienia jej jako ekranu głównego i mamy z niego dostęp do wszystkich aplikacji. Są oczywiście i inne aplikacje tego typu.
zrobiłem wszystko tak jak mówisz no i to samo, nie uruchamia się po podłączeniu ładowarki, tylko ładowanie