Chodzi o liczbę zapaleń palnika. Jazda na krótkich dystansach
Wysłane z mojego ZTE Grand S II LTE przy użyciu Tapatalka
Printable View
Chodzi o liczbę zapaleń palnika. Jazda na krótkich dystansach
70W to nie tak mało.
Jak się uda to ja też się piszę na takie lampy. ;)
Białe neony świeca mocno i jednolicie więc na przednie lampy napewno sie nadadza..
Wygląda na to że owiałeś tajemnicą skąd kupiłeś te paski ? zadałem Ci dwa razy to pytanie i zero odpowiedzi ?? :P
nieraz niema co zdradzac tajników:)Kucharz tez przepisu nie zdradza:)))
Nie ukrywam że projekt jest robiony dla mnie jak i w celach usługowych, więc nie wszystko będzie tu do końca wyjaśnione.
Usługa sprzeda się tak czy tak bo mieć zdolności manualne żeby to ładnie zmontować to też sztuka.
Ja na przykład być może będę zainteresowany (zalezy od ceny) ale mimo, że znaleźć te "neony" nie jest wielka sztuka
( http://allegro.pl/elastyczne-swiatla...830169690.html ) różne długości, poza tym nie jedyny sprzedawca, są inni z innymi rodzajami
to: 1. nie wiem czy ładnie, estetycznie bym to ogarnął 2. nie chce mi się :P
Najcieższą kwestią jest rozklejenie lampy. Bo nie widziałem żeby ktoś to zrobił bez cięcia... Nawet włosi których podpatrywałem..
Mówisz teraz o przednich czy tylnych? A jak przednich to o zwykłych czy ksenonach?
Zwykłe rozklejałem do czyszczenia wiele razy w różnych autach (w tym w poprzedniej GT)
i bez problemu. Nie wiem czy z ksenonowymi jest więcej zabawy ale mam w jednej listek w kloszu :P
więc będę się musiał pochylić nad tematem...
Tylnychj nie mam pojęcia jak się rozkleja
Pisałem o tylnej.. Przednią jeżeli jest oryginalnie klejona to w miarę prosto rozkleić
Ja jak zobaczę efekt końcowy...i jak zakładam spodoba mi sie to biorę na 100%
Na około półtora tygodnia będzie cisza w temacie z powodu zimowego wyjazdu.. Wracam i ostro biorę sie za pracę nad lampami... Pozdrawiam
Coś ruszyło z tematem?
Drugie pytanie czy tylne lampy angielskie różnią się od europejskich?
Narazie pracuję nad wypełnienien lampy.. Czekam na przesyłkę z różnymi tworzywami. A co do anglika to nie wiem. Ale raczej nie powinny się róžnic bo to tylko światlo stopu i kierunek
seba Paweł dopiero w niedz.wrócił:)),tylnie anglik to to samo :)
No narazie pilnik w dłoń i docinam formatkę pod frezarkę...
te górne angliki to samo
w zderzaku - inne, zamienione stronami wsteczny/pmgielne
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...47&oe=56BEA5B4
- - - Updated - - -
Moje już niebawem będą skończone:)
Jak to są fotki z "sicily retrofit".. A poza tym nie podoba mi się wypelnienie lamp.. Może być widać te łączenia po zapaleniu swiateł mijania.. + czarny kolor bardzo przyciemni klosz..
Jak przyjdą i zamontuje to zobaczymy.
- - - Updated - - -
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/02/278.jpg
- - - Updated - - -
to jest nieładnie zrobione?
Nikt nie powiedzial że nie ładnie. Poprostu zastanawiam się czy tych łaczeń w lampie nie bedzie widać.. To czekamy na relacje po otrzymaniu + jakies foty..
ok zdam relacje i zobaczymy.
Mysle ze tez sie skusze jesli bedzie mozna takie zamowic ;d Czekam na wiecej zdjec :)
Kolego, jak będziesz robił te lampy jako usługa - piszesz się też na taką opcję żeby ci własnych nie wysyłać? W sensie sam ogarniesz lampy, przerobisz i wyślesz? Byłbym chętny na takie coś, bo na moich się porobiły pajączki przez nieuwagę i chciałbym wymienić.
Wszysko bedzie zalezec od dostepności lamp...
To w takim razie jakbyś rozbił jakiś bank z lampami tylnymi do GT i miał ich w nadmiarze - zarezerwuj komplet dla mnie, oczywiście po przeróbce ;)
Ja pierdziu !.. ale robota z tymi lampami !
pięęęknie to wygląda :)
ciekaw jestem jaki koszt ?
Koszty będą podane po zakończeniu projektu... Ponieważ caly czas zmieniam materiały i testuje nowe, obecnie pracuje nad wypełnieniem lamp. Wykonałem dziś dwie formarki, i teraz czekam na próbki różnych materiałów ( hips, poliwenglan, pet).
Mysle ze rownie fajnie wygladaloby to w Giulietcie, myslales zeby pomajstrowac przy lampach od niej w przyszlosci?
Dziś otrzymałem próbki materiałów na wypełnienie. Jutro zaprezentuje formatki czerwone i czarne.. Załącznik 190901
Pierwsze zdjęcia wstępnie zamocowanego leda.. Niestety zdjecia w żaden sposób nie odzwierciedlaja rzeczywistego efektu a jest bardzo fajny... I jednak czerwone wypełnienie moim zdaniem lepiej wygląda niż czarne, (przymierzałem oba) lampa w dzień wygląda naturalniej i na pozycyjnych lepiej światło rozprasza.. Jutro dołoże kierunek... Czekam już na całe dobre lampy...
Załącznik 191101Załącznik 191102
+ filmik https://www.facebook.com/10000471801...2290969271499/
Lewe zdjęcie jakoś słabo wyszło, bardzo grube światło. Na prawym już to lepiej wygląda. Czekam na efekt końcowy i najlepiej pokazane na samochodzie.
Przednie lampy też będziesz robił?
Do jazdy dziennej bede wklejał.. Na fotkach tak widać w rzeczywistości jest znacznie lepiej.. A to lewe zdjecie to stop
jakbyś miał to na aucie i przejeżdżał przez Łódź daj znaka, zrobię Ci za free porządne zdjęcia
Filmik z dzisiejszego podłączenia..
https://www.facebook.com/10000471801...2652492568680/
Prawdopodobnie w weekend lampa będzie włożona do Alfy, bo cała lampa dziś do mnie doszła i się rozkleja.
Czytam i oglądam wygląda to na prawdę zacnie, chcę zobaczyć to na aucie! :D
Myślałem nad zrobieniem czegoś podobnego ale w stylu: http://st.motortrend.com/uploads/sit...eries-rear.jpg
Co myślicie o lampach jak z sls?
Mysle ze powinny zostac w sls.