Z tego coś dopasujesz a jeśli nie w schowek centralny za ok 400 E
Wysłane z mojego QUANTUM_2_500 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Z tego coś dopasujesz a jeśli nie w schowek centralny za ok 400 E
Wysłane z mojego QUANTUM_2_500 przy użyciu Tapatalka
Ucoonect nie chce odtwarzać komunikatów z navi w smartfonie, sprawdzałem na kilku i ... ten model tak ma.
U mnie z Windows Phone odtwarza í ½í¸Š
- - - Updated - - -
U mnie z Windows Phone odtwarza
Potwierdzam, WP działa.
Z innej beczki - Alfa oficjalnie potwierdziła, że nie będzie aktualizacji Uconnecta z samochodów MY14 do LIVE. Alfa :D.
Hm to chyba jakiś żart... Teraz tylko pozew grupowy :)
Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka
NIE POLECAM UCONNECT, brak wsparcia, brak aktualizacji, wynalazki supermarketowe o niebo bardziej ergonomiczne i tańsze. Ja toto kupiłem w komplecie, ale ...
Uconnect 5 jest spoko, bo za darmo (chociaż DAB mógłby być), ale gdybym dopłacił do 6.5", to byłbym zły :).
Wlasnie, mam 6.5" i chyba jestem...powinni w ramach gwarancji wymieniac caly modul. Zastanawiam sie czy to nie jest z ich strony zlamanie umowy ;)
Jest ok, kupując go liczylem jednak co jest naturalne na update oprogramowania. Właściwie dostałem "jednorazowke". Zakladajac, że kiedyś będę chciał sprzedać auto, potencjalny kupiec otrzyma niepelne urządzenie. UC to centrum multimedialne ale ważną jego częścią jest GPS. Za 3-4 lata mapy będą mocno nieaktualne. Chyba, że ten element będzie zaktualizowany - to nie ma sprawy. Nie spotkałem się z czymś takim wcześniej.
Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka
Poczytaj o aktualizacjach fabrycznych GPS w samochodach. Czegoś innego się spodziewałęś?
Bez przesady, ostatnie mapy do Peżo 307 są z grudnia 2014. A skończyli go produkować (moja wersja przedliftowa na VAN, a nie CAN jeszcze, z zupełnie inną jednostką) w 2003 roku :).
Tadzikpl: w sumie tak :), ze przynajmniej jedna aktualizacje bede mial mozliwosc wgrac.
problem w tym że Uconnect-a jako tako nie ma czym zastapić- nie mówię o uniwesalnych stacjach multimedialnych, ale wyglądających podobnie jak Uconnect brak na rynku- no chyba że mnie coś ominęło.
Uconnect 6,5 jest zintegrowany z autem np. niektóre ustawienia tylko u Uconnect
Czy działa u Was w Uconnect 5 automatyczna jasność ekranu? Jechałem wczoraj w całkowitych ciemnościach (okolice północy na pustej S3 - jedyne oświetlenie z instrumentów w samochodzie) i ekran świecił ewidentnie zbyt jasno - jak na mój gust to pełną jasnością. Musiałem go sobie ręcznie przyciemnić. Wniosek jest taki, że albo ta funkcja nie działa, albo u mnie jest coś nie tak.
EDIT: WnioskujÄ…c po tym wpisie:
http://www.promasterforum.com/forum/...ad.php?t=37241
chyba faktycznie nie działa...
Uconnect Live - to po prawej. Działa super :) Uconnect odtwarza komunikaty po wybraniu źródła Bluetooth, a dla niektórych programów odtwarza komunikaty jako telefon od private.
Załącznik 195882
Jest jakaÅ› aktualizacja?
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
Nie ma aktualizacji, nic nie ma. Kto kupił Uconnect 6,5 został "wykiwany". Ja pokazuję jak sobie radzić czyli np. mapa Google + odtwarzanie za pomocą Bluetooth, niestety nie ma wtedy np. radyjka. Mapa HERO z kolei odzywa się jako telefon :) . Trzeba poszukiwać rozwiązań.
HERE na Androida gada? Muszę sprawdzić, myślałem, ze tylko na WP.
Może być - pod WP gada jako Cortana. Jedyny minus to to, że nie wraca do poprzedniego ekranu, tylko zostaje na telefonie.
Z moich eksperymentów wynika, że programiści jakby nie przywiązują wagi do opisu strumienia i czasami jest to po prostu dźwięk, czasami komunikat systemowy (najlepiej), albo telefon itp. Ciekawe jak gadają wersje płatne - nie testowałem. Najbardziej szkoda, że USB milczy.
U mnie Yanosik też gada jako telefon, a google maps już nie... Co ciekawe jak wyłączę w Yanosiku opcję "zestaw bluetooth" to milknie i już nie odtwarza żadnych komunikatów kiedy telefon jest podłączony do uConnecta.
Wiecie może jak poustawiać żeby Yanosik gadał z telefonu, a nie jako połączenie od anonima?
A o co chodzi z tym "jako telefon"?
U mnie HERE nie gada. Przynajmniej nie ma radiu i MP3.
Lel, niezłe. :D
Dzięki.
Mam "ciekawy" problem z Motorolą G3 (Android 6.0). Otóż co jakiś czas, mimo, że wszystko wydaje się pracować poprawnie, przez głośniki nie słychać żadnego dźwięku z telefonu - można się przełączyć na telefon i prowadzić rozmowę, ale przez głośniki nie da rady. Po resecie telefon problem się rozwiązuje. Do następnego razu. Miał ktoś podobnie?
Ciekawe... A myślałem, że będzie lepiej niż z B&M.
U mnie z kolei nie wiadomo od czego to zależy, ale komunikaty z Janosika czy Google Maps idą z telefonu po kablu albo nie :/ iPhone 6
Sent from iPhone using Tapatalk
Zaraz, po jakim kablu? Wyjście słuchawkowe do AUXa? Tutaj to prosto działa, musi być włączony media -> źródło -> aux. On sam nie "przejmie" dźwięku.
Po kablu do usb
Yyyyy, ale po USB tylko działa USB mass storage, czyli pendrive'y. Ew. telefon moze emulowac USB-MS i udostepniac swoje pliki mp3 w jakiejs strukturze katalogow, ale dzwieki "generowane" na telefonie (rozmowa, youtube, komunikaty z nawigacji) nie maja jak isc przez USB. To idzie po BT.
CO to jest ten "Janosik" ? :-/
[MENTION=29400]MiLykie[/MENTION] a to dziwne, bo telefon daje mi komunikat "USB audio out". Też wydawało mi się, że dźwięk idzie po BT, ale uznałem że może w niektórych przypadkach BT a w innych USB. Nie wiem jak to działa.
Czasem też mam pełny katalog muzyki na telefonie a czasem mogę wybierać tylko przełączając po kolei utwory. Może kwestia telefonu a może jakichś ustawień.
[MENTION=55838]Lemolub[/MENTION] yanosik.pl
iPhone? Jak w podpisie pod pierwszą wiadomością? Jak tak, to pójdę sprawdzić, bo zaintrygowało mnie, co będzie jak go podepne do USB.
Mi dźwięki z telefonu (ze srajfona 5S) przechodzą różnie. Yanosik - działa. Google maps - nie. Ale, jeśli mam odpaloną nawigację w google mapsie i rozmawiam z kimś przez telefon (przez głośniki Julki, ofc) to... komunikaty nawigacji są. ;)
Akurat mi to mało przeszkadza, bo tak normalnie tłuste beaty lecą z pendrive'a, jak chcę przycisnąć to Yanosik też działa (wywłaszczając muzykę na czas komunikatu), rozmowy przez telefon też działają, a z nawigacji korzystam od wielkiego dzwonu...
Ha, to podobnie jak u mnie. Widocznie tak już jest :)