Tak u nich z racji tego, że kumpel czasu nie ma, a i też na ich plus jest odległość ode mnie - dosłownie kawałek.
Tylko zastanawia mnie cena - czy faktycznie mają tanio?
Printable View
Tak u nich z racji tego, że kumpel czasu nie ma, a i też na ich plus jest odległość ode mnie - dosłownie kawałek.
Tylko zastanawia mnie cena - czy faktycznie mają tanio?
chlopaki a w gnieznie albo okolicy jest ktos komu warto Belle oddac? szykuje mi sie rozrzad i przednie zwieszenie. ale boje jsie dawaj ja byle komu. jakbym mial lepiej wyposazony garaz to chcetnie sam bym to porobil....
Jeszcze nie byłem. Z rozmowy wydaje mi się si, ale nie wiem jak z cennikiem.
150zł za wymianę hamulców przód to chyba trochę dużo? Choć w porównaniu z ASO czy Kotowiczem to pewnie tanio.
EDIT: Dzwoniłem do warsztatu, w którym ja się serwisowałem koło Śremu (Szymanowo) ta sama wymiana ok. 70zł. To generalnie połowa taniej, więc lepiej stracić 20zł na dojazd tam, bo tak jeszcze 60zł zostaje mi w kieszeni.
Mam pytanie co do jakiegoś ZAUFANEGO warsztatu, gdzie moge w okolicach Poznania (max 20 km ) naprawić Belle , nawaliła mi na Bałtyckiej (olej gubiła) stoi na parkingu Univeler , mam nadzieję że ktoś odpisze dość szybko , zależy mi na opinii znawców lecz także na czasie , bo jestem bez samochodu
I jakby się trafił jeszcze jakiś samarytanin coo pomógłby (za połóweczke :P )mi Belle zaholować byłbym mega wdzięczny .....
Polecam po raz kolejny ASO NAGÓRSCY w Łęczycy-Wiry. Stacja obsługi pojazdów, do tego fachowy zakład ceny niższe niż u Kotowicza no i mają profesjonalny sprzęt. A przy tym właściciel - maniak Alf, jak będziesz grzeczny to ci pokaże swoją kolkcję :)
http://www.asonagorscy.best.net.pl/stacja.html
No właśnie z tą grzecznością to oni lekko stoją na bakier. Otóż w tym tygodniu dzwoniłem dowiedzieć się cenę sprzęgła i takie tam. Pan z którym rozmawiałem poprosił o nr vin odpowiedziałem, że jeśli chce sprawdzić jaki koszt w ASO to już wiem i interesuje mnie jakaś alternatywa na co odpowiedział już niegrzecznie ,,...to po co Pan dzwoni a poza tym mam klienta i zadzwoń Pan za 15 min..." Gość nie wiedział, że stąpał po cienkim lodzie i miał szczęście, że była to rozmowa telefoniczna, wzięła mnie kur...ca! I właśnie w taki głupi sposób traci się potencjalnych klientów.
Ja osobiście nigdy tam nie pojadę, może przesadzam ale taki jestem.
Jaki Pan taki kram i mam gdzieś jego kolekcję a jak będą grzeczni to może pozwolę im popatrzeć na moją Bellę ;)
I paradoksalnie u niego zostawiłem Włoszkę :). Nie twierdzę, że Nagórscy są złymi fachowcami żeby była jasność tylko ten mały incydent zaważył na tym, że w ogóle tam nie pojechałem.
Pierwszy raz robię u Kotowicza choć nie pierwszy raz tam byłem zawsze grzecznie ze spokojem wszystko wyjaśnione i sprawdzone, podoba mi się np. jak mechanik wsiada do auta na jazdę próbną kładzie pokrowiec na fotel i zakłada rękawiczki żeby niczego nie pobrudzić zwróciłem również uwagę na to jak auto zostawiłem zaparkowane tyłem do budynku i za chwile pojawiły się klocki pod kolami mimo, że auto na biegu. Ktoś się będzie śmiał ale ze szczegółów składa się całość ja zwracam na to uwagę może jestem skrzywiony. A co do ceny cóż z doświadczeni wiem że czasami można oszczędzić stówkę czy dwie a finał naprawy taki że trzeba poprawiać a auto zgnojone od brudu.
Gino i tu masz rację. Mimo że Kotowicz jest droższy to naprawdę fachowo i profesjonalnie podchodzi do swojej roboty, nawet jak na te cenki to i tak na brak roboty nie narzeka, ja tam nigdy nie zdołałem się wbić od razu, zawsze na termin.
Pierdoły robię u innego gościa (wcześniej wkleiłem wizytówkę) ale rozrząd już u Kotowicza bo mam 100% pewności że będzie zrobione jak trzeba.
Pzdr i trzymam kciuki za "dwumasę" !!!!
Pzdr
U Kotowicza najlepiej robić rzeczy które są wyjątkowe ze względu na specyfikę AR.I tak robię. Ale zwykłe klocki czy wymianę świec można robić gdzieś gdzie jest taniej ;) W każdym razie potwierdzam, że facet wyjątkowo grzeczny, aczkolwiek w ASO na Gorzysława też jacyś wyjątkowo mili ostatnio.
Ostatnio jak były pustki pytałem co się dzieje, a oni się śmiali że po prostu Alfy się nie psują :D
orientujecie się jakie są stawki za wymianę świec żarowych do 1.9 jtd?
Czy warto zgłosić sie do pana kotowicza o wymiane kompletnego rozrządu ???, czy lepiej szukac u zwykłych innych mechaników ???
"Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson
"Duzo jest tych powiedzen, a to wszystko swiadczy o tym ze Alfa Romeo jest chyba najbardziej kontrowersyjna marka na swiecie, albo ja kochasz, albo nie nawidzisz" - X
facet zna się na rzeczy i jak zrobi to na 100% bedzie dobrze, ale licz sie z większymi kosztami niz u "innych", jak masz kogoś innego na oku i masz pewność ze wszystko zrobi jak trzeba to idź do niego, ale jesli masz wątpliowści to zainwestuj i bedziesz miał zrobione na glanc...
Pan Nagórski ???
Mozesz podac jakies namiary z góry dziękuje no i krówka hmmm:D
polecam Piotra Nagórskiego, zna się na rzeczy jak nikt inny. Wymieniałem u niego rozrząd, olej, filtry, examiner, regulacja sprzęgła i wziął za robotę 480 zł.
Ma pojęcie o AR. POLECAM!!!
Proszę bardzo http://www.asonagorscy.best.net.pl/kontakt.html
ja muszę wymienić termostat, łączniki stabilizatora i zamontować osłonę silnika...
Polecicie gdzie zaopatrzyć się w klamoty i je wymienić??
W Poznaniu masz tak naprawdę dwóch których mogę polecić , Kotowicz i Nagórscy...czytaj post w którym piszesz, te dwa nazwiska się przewijają wciąż..
Kotowicz na Starołęce a Nagórscy kawałek za Luboniem:)
to już wiem gdzie ew zrobić.
A gdzie kupujecie części ??
Ja ostatnio w Italparts (Wysogotowo) i Italtechnik się zaopatruje. Części głownie w sieci kupuję, choć zawsze zanim podejmę decyzje dzwonie do ASO bo czasami można dostać taniej albo w podobnej cenie oryginałki...
czytam i czytam i widzę że koledzy mają problemy gdzie serwisować. Z mechanikiem jest jak z lekarzem musisz się do niego przekonać. Byłem u p. Kotowicza raz. Duży warsztat ale brud, moze zawieszenie bym u Niego zrobił ale w silniku gmerać ????, raczej nie. Mówiąc szczerze to co miał zrobić robił przy mnie ze wzgledu że jestem dojezdny ze Żnina, ale dla mnie to była naprawa intuicyjna a nie osoby wiedzącej co ma zrobić, by usunąć usterkę. na moją prośbe pilniczkiem usunął rand na tarczy hamulcowej ale szczerze to ja sam to robię lepiej podnoszę jedną stronę wkleszczam jedynkę i tarcza sie kręci i pilnik sam bierze na wolnych obrotach. Po wyjeżdzie i tak hamulce piszczały mimo wymiany klocków. W domu poprawka sposobem tak jak pisałem i ustało.
Wyrzucony pieniądz. Przeprosiłem więc starego mechanika do którego jeżdżę od osiemnastu już lat i rozrząd mnie kostwał bez pompy 700 zł z materiałami a wymiane zawieszenia z przodu 70 zł
Odnośnie części ... Sklep Fiata na śródce najlepszy w Poznaniu pręzny załatwisz wszystko przez telefon i nawet są wstanie nawet do Znina dostarczyć bez kosztów dodatkowych, mają umowę kurierską. Może dziwicie się że ze Znina załatwiam w Poznaniu, ale jestem uchodźcą z Poznania od czterech lat
kolego na tarczy hamulcowej masz nawiercone technologicznie wgłębienia które jezeli są widoczne tzn. że grubość jest prawidłowa są one w miejscu gdzie klocki trą a nawiasem skoro sławetny p. Kotowicz nie zalecił ich wymiany tzn. ze też uznał że tarcze nie są zużyte :)
Każdy naprawia gdzie chce i jak chce...
Tutaj tylko można liczyć na podpowiedzi i tyle, a ile ludzi tyle opinii o każdym warsztacie.
A ja mam do zrobienia sprzęgło tudzież pierdołki w skrzyni (prawdopodobnie samo sprzęgło. Mam pod nosem warsztat Bosha. Nie odpierdzielają tam chały - pełen profesjonalizm. Tylko pytanie czy ze sprzęgłem iść do nich czy do kogoś kto się na Allfach po prostu dobrze zna?
A ja po swoich doświadczeniach raczej odradzam PolCar
Witam
Jako, że od jakiegoś czasu pracuję w Centrum motoryzacji Satori udało mi się wynegocjować rabaty dla klubu ( 5 - 15 % ).
Co jakiś czas będą akcje promocyjne.
Usług z zakresu motoryzacji, tj:
- salon samochodowy wielomarkowy (samochody nowe i używane),
- serwis – obsługujemy wszystkie marki – wykonujemy przeglądy, naprawy mechaniczne, blacharskie oraz lakiernicze
- usługi wulkanizacyjne,
- myjnia samochodowa,
- sprzedaż części samochodowych,
- sprzedaż akumulatorów.
ZAPRASZAM DO ZAPOZNANIA SIĘ Z NASZĄ STRONĄ INTERNETOWĄ www.asosatori.pl, W SZCZEGÓLNOŚCI Z DZIAŁEM „PROMOCJE”
Dane kontaktowe:
Centrum Motoryzacji SATORI
Ul. Grunwaldzka 507
Poznań/Plewiska
tel. 61 65 01 450 – salon
61 65 01 470 – serwis
e-mail: satori@asosatori.pl
web: www.asosatori.pl
A ja z innej beczki. ZDECYDOWANIA ODRADZAM: http://www.ekogas.pl/
Panowie, potrzebuję teraz waszego zdania (dosłownie teraz, nie wiem gdzie pojechać a sprawę chce załatwić dziś...)
Mam do wymiany amortyzatory + sprężyny przód - części już mam swoje, pytałem tylko o robociznę. I tak:
Nagórscy - 350 całe ze zbieżnością, (trochę daleko)
Kotowicz - 280 + zbieżność w cenie "jeśli nie będzie większych problemów"
Napierała - 246 wymiana, +70 zbieżność
No i się zastanawiam, co wybrać? Jak wy sądzicie oraz może wiecie kto "specjalizuje się" w zawieszeniach, bo wiadomo jeden może być lepszy drugi gorszy. Czy wybrać np. Napierałę bo mogę wyjść na tym najtaniej (jeśli u Kotowicza byłyby większe problemy...) czy jednak np. Kotowicza, bo nóż widelec zmieszczę się w cenie.
Sam byłbym za Kotowiczem, bo przewertowałem całe 8 stron i złej opinii nie znalazłem, o Napierale był chyba jeden post tak więc p.K ma większą renomę i ku niemu bym się uchylał. Ale chciałbym poznać Wasze opinie.
Pozdrawiam.
Nagórski i sie nawet nie zastanawiaj, Piotras zna się na rzeczy.
Kotowicz...cóz swojego czasu sobie go chwaliłem i robiłem u niego obie Alfki ale...kilka razy podpadł tak mi jak i koledze Gino...ja odpuściłem sobie Kotowicza, jeśli zaznaczył że "jeśli nie będzie większych problemów" to pewnie jakieś się pojawią i jak Ci Stary Kotowicz podliczy to pewnie spadniesz z krzesła:)
Dawaj do Piotra Nagórskiego.
Od niedawna stałem się szczęśliwym posiadaczem AR i niestety zaczął kopcić na czarno jak wcisnę...
z tego co wyczytałem to mogą być trzy przyczyny - filtr powietrza, przepływomierz lub nie daj boże wtryski.
jaki warsztat polecacie by to zdiagnozować/naprawić? coś poza ASO by koszta zbić...
Post wyżej masz napisane...jak chcesz bić koszta i u Pana Kazia robić, to na własną odpowiedzialność...Jedź do niego niech podepnie pod kompa i się dowiesz co jej dolega, na podpięciu pod egzaminer nie zbańczysz a dowiesz sie co i jak.
Mam pytanie - w drugiej połowie czerwca pewnie będzie trzeba zerknąć na auto (podpiąć pod kompa, rozrząd, zawieszenie i inne takie tam) - niedawno je zakupiłem więc mogę trochę $$ poświęcić na "dopieszczenie".
Nagórscy widzę częściej polecani, ale to trochę za Poznaniem, więc jak będzie trochę do robienia pewnie będę musiał się stamtąd wydostać bez Auta - są tam jakieś autobusy? Pytam, bo nie wiem czy sobie skołuję transport alternatywny ;)
Oczywiście przegląd okresowy tez tam mogę zrobić? (mam do 1 lipca, więc już zrobię przy okazji).
No i ciekawe, czy jak przyjdzie mu ktoś taki, kto paliwa we krwi nie ma, a zamiast serca pompy, to mnie mocno nie naciągnie (powymienia sprawne rzeczy, by więcej kasy nabić itp ...)
Dogadaj sie z autem zastępczym, bo jest możliwość zwłaszcza ze masz kawałek.
Nie, Piotr nie jest naciągaczem i nie jest też wymieniaczem jak te nieuki z innych ASO w Poznaniu.
Kawałek mam z Konina, ale sporo czasu jestem na Dębinie w Poznaniu ... więc tam rzut beretem ;)
W sumie jakby wyszło, że zostawię w warsztacie kilka tys PLN to może i faktycznie da mi czym wrócić :)
Kupię szybko klubowe ramki, to może na mnie przychylnie spojrzy :D
a co masz do zrobienia ??:>
mogę zapytać ile u mnie by to kosztowało... z transportem też nie byłoby problemu..