jezeli mozesz to zrob pomiar z jednym przewodem wypietym a najlepiej z dwoma a z wlozona wtyka
Printable View
jezeli mozesz to zrob pomiar z jednym przewodem wypietym a najlepiej z dwoma a z wlozona wtyka
Pomiary robiłem z włożoną wtyką do kompa i z wypiętą wtyczka od sondy. Na przewodach między sondą a kompem na pewno nie ma zwarcia.
No nic, poszukam szpeca od tych rzeczy i jak się uporam to napisze tutaj.
Kolego, a na dobry zakres masz ustawiony ten miernik? To nie jest automat i może popełniłeś ten banalny błąd?
No oczywiście. Miernik jest dobry i dokładny.
No i jest jakieś rozwiązanie? Co ustaliłeś?
Jeszcze nic, najpierw wymienie wariator i później jadę na kompa
I pojechałem w końcu na kompa do ASO (Auto-Res Rzeszów). Jedyny błąd jaki został zdiagnozowany to właśnie sonda lambda - brak jakiejkolwiek reakcji. Diagnosta mówił, że nie możliwe jest żeby coś w kompie było nie tak i na 100% wina sondy.
Chciałbym sprawdzić u siebie działanie sondy lambda. Moja sonda posiada 3 przewody (wyjścia): czarny, czerwony i biały. Czytając poprzenie posty doszedłem do wniosku, że musiałbym po wcześniejszym rozgrzaniu silnika (5-10 min.) wypiąć kostkę sondy i podłączyć jedną końcówkę woltomierza pradu stałego do przewodu sygnałowego tj. czarnego przewodu (bo biały i czerwony to najprawdopodobniej grzałka) drugą natomiast do masy lub poprostu bieguna ujemnego akumulatora. Czy dobrze myslę? Wiem, że napięcie powinno oscylować w granicach 0,1-0.9 V. Czy wyższym obrotom silnika odpowiadają wyższe napięcia czy na odwrót tj. przy jakich obrotach na sondzie powinno pojawić się napiecie 0,1 V a przy jakich 0,9 V?
ja takze chcialem sie spytac, czy sonde podpinajac do miernika trzeba odlaczyc?
absolutnie nie.wpinasz sie w kostke przy pomocy np.agrafki.Cytat:
Napisał georgeous
No i pojechałem na diagnostykę do serwisu AR.. Wykryło tylko błąd sondy. Niby napięcie się na niej zmieniało, co wcześniej sam też sprawdziłem, ale mechanik mówi, że amplituda tych zmian jest zbyt długa, niby sonda działa ospale.. Zacznę więc od sondy, choć objawy mam typowe dla przepływki. Zastanawiam się, czy kupić ngk czy boscha, bo na forum są różne zdania.. Gdyby ktoś miał sprawdzone źródło to ja bardzo poproszę o info. Dzięki
Czy sonda w boxerze ma 3 czy 4 kable? Jaki jest model dokładnie?
Bo mi powiedziano że BOSH INDEKS: 0 258 003 772
ma 3 kable
A właśnie że nie prawda. Mój Boxer 1,6 ma 4 przewody. Dwa brązowe, fioletowy i biały. I podobno nie idzie pod takie coś podłączyć zamienników, gdyż ma nietypowe kolory kabli. Elektryk mi powiedział, że dwa białe to nie to samo co dwa brązowe. I nie po to są inne kolory kabli, aby zamontować zamiennik niby dedykowany, ale o innych kolorach.
Dołączam załacznik. Kable u góry zdjęcia idą do sądy, te na dole do ECU
te dwa brazowe to napewno grzalka(w innych wlasnie biale,wystarczy dla pewnosci sprawdzic omomierzem))wystarczy miernikiem po odlaczeniu sondy teraz znalesc mase i zostaje ci sygnalowy..kiepski ten twoj elektryk.Cytat:
Napisał solaris2007
taak czarny sygnał a szary to dodatkowa masa jednak dwa brązowe to to samo co dwa białe ...
A ja wrócę do pytania - jaką konkretnie sondę wybrać ? Mam mętlik w głowie i nie wiem co wybrać.
najlepsze rozwiaanie to sonda BOSCH z numerem przewidzianym dla danego modelu.troszke drozsza od tych uniwersalnych,ale zakladasz i masz swiety spokuj.Cytat:
Napisał velpol
dzięki za poradę - nieomal zdecydowałem się na jakiś badziew za 80 zł ale ostatecznie wybiorę wg twoich zaleceń coś takiego :
http://moto.allegro.pl/item502364061...5_146_930.html
moim zdaniem to najlepsze rozwiazanie.ale upewnij sie jki numer producent przewidzial dla twojego auta.w opisie z allegro wynika ze do mojej (1,6ts)tez ta sonda pasuje.ale na sto procent moja ma inny numer.Cytat:
Napisał velpol
Ja mam NTK i nie mam z nia żadnych problemów, daje prawidłowe odczyty i zapłaciłem z nią 160 zł. O sondzie rozmawiałem z mechanikiem który pracował w ASO i powiedział mi coś takiego NTK może być jeżeli samochód jeździ na benzynie wspomniał coś o gazie i sondach NTK że tam się średnio sprawują.
NOWA UNIWERSALNA SONDA LAMBDA 4-PRZEWODOWA BOSCH (543600167) - motoAllegro
co myślicie o takiej sondzie?? to naprawde jest BOSCH , bo coś za tanio
witam .
po czym poznam ze moja sonda w AR 145 1,7 16v Boxer (1994r) jest do wymiany??
-Wzrost spalania ?
-Coś jeszcze?? czy to tylko objawia się wysokim spalaniem ??
apropo osiągów moja lafa 2 bieg leci do 100(odcięcie) 3 do 160 (dalej się bałem zbytnio nie mam gdzie tego sprawdzić) czy te osiągi są dobre jak na ten motor??
Mi Alfa szarpała strasznie.
Ja sprawdzalem swoja Alfe 146 1,6 boxer no i setke robi w 16sek. to jest max juz szybciej sie nie da.
Napewno mam sonde do wymiany, ale czy to przez nia taki slaby wynik ?
Mam zalany nowy olej + filtr
silnik byl rozgrzany
nowe przewody i swiece
Yyogi22 sonda z twojego linku to oryginalny bosch(nawet moj mechanik tak stwierzdził)! wiem bo sam zamowiłem u tego kolesia, zamontowałem, zrobilem okolo 3000km i wszystko działa tak jak powinno
jesli chodzi o objawy zdechnietej sondy to musze sie zgodzić z siwy144! moja tez szarpala i to bardzo! po za tym zapalajaca sie "marchewa" no i drastyczny wzrost spalania(u mnie nawet do 18l/100km)
Przepływomierz możesz pokombinować bo taki słaby wynik może być powodem padniętej przepływki. Sonda może powodować wyższe spalanie, ale nie pogorszenie osiągów i to na pewno nie w takim stopniu. Miałem podobne objawy, spadek dynamiki i ogólne zamulenie, wymiana przepływomierza załatwiła sprawę, część używana ale efekt byl.
Pozdrawiam.
Ale chyba w boxerze przepływomierz jest inny niż w T.S, i nie wiem czy objawy są podobne. Sprawdź wydech czy nie ma dziur bo ja wymieniłem sondę a dalej miałem problemy z silnikiem bo wymianie wydechu ustąpiło.
Powiem wam,ze mialem problem z sonda wiec ja wymienilem,ale na jakas uniwersalna (juz nie pamietam). Auto zaczelo mniej palic, w tej chwili spala kolo 10-12l na 100km jednak marchew sie palila dalej. Pojechalem na kompa (dopiero wtedy) i wyszedl blad sondy. Chodzi o to ze ona pracuje,ale jakby nie do konca. Po prostu ze zmianami pochylenia pedalu gazu pokazuje stala wartosc napiecia. U mnie prawdopodobnie za bogata mieszanka. Tak stwierdzil ziomek co mi sprawdzal to komputerem.
Wydech mam nowy a przeplywki w boxerze jako takiej chyba nie ma.
jest dokładnie tak jak piszesz! u mnie po wymianie też wszystko niby było OK ale marchewa sie czasami zapalała! spalanie spadło z 18 do około 11l. ale dopiero jak pojechałem na kompa wykasowac błedy to marchewa sie uspokoiła :) i co mnie jeszcze bardziej ucieszyło spalanie spadło do około 9l/100km i teraz utrzymuje sie mniej wiecej na takim poziomie ;D
No widzisz,a ja juz po kasacji bledow i marchewa sie zawsze zapala jak podskoczy temperatura do normalnej wartosci (ok 80 stopni na tej skali). Jak silnik zimny to sie nie pali,ale pozniej zawsze. Wkurza mnie juz to bo mam choinke na desce,bo doszedl jeszcze zwalony czujnik abs-u, a narazie nie mam kasy na jego kupno;/
koleś u którego byłem sprawdzić i usunąc błedy z kompa mówił mi, ze jesli marchewa dalej bedzie sie zapalać po wymianie sondy to prawdopodobnie jeszcze jakiś czujnik jest walniety. tylko teraz nie moge sobie szybko przypomniec jaki.
...nie jestem pewny czy to czasem nie chodziło o czujnik temp cieczy, ale pewny nie jestem.
no,ale wtedy to na kompie powinen wyjsc blad czujnika cieczy,a nie sondy lambda. Tak na chlopski rozum ;)
ja sie na tym za bardzo nie znam. pisze tylko co mi mój znajomy spec-majster od elektro-mechaniki powiedział :D
...ale faktycznie! tak na chłopski rozum biorąc, to powinno wyjsc tak jak mówisz :)
Ja tez szpecem nie jestem i tak kombinuje teraz, ale widze ze nie tylko ja mam taki problem ;p
nic nioe trzeba resetowac ani rejestrowac, wystarczy wykasować błędy i wsio
Co myślicie o tej sondzie do mojego boxerka?
http://moto.allegro.pl/item719818875...56_166_gt.html
Ja myślę że szkoda kasy sprawdź jaką masz tu jest oryginalna http://www.eter-mot.info/?721,sonda-lambda-afs-94l można kupić uniwersalną AC 91l która kosztuje 120zł i działa dobrze u mnie. Bosche i ntk z allegro odpadają u mnie żadna nie zdała egzaminu