tylne lampy to renault.... moim zdaniem auto będzie po prostu większą giulią. Jesli będzie, wszelkie artykuły i teksty mówią o tym, że na razie nic z tego.
Printable View
tylne lampy to renault.... moim zdaniem auto będzie po prostu większą giulią. Jesli będzie, wszelkie artykuły i teksty mówią o tym, że na razie nic z tego.
Wiadomo,że będzie większą Giulią
Giulia to 156 po staremu
Alfetta to 166 po staremu :)
Dlaczego nic z tego?przecież w planach było
Jak to było :) Cały czas jest - wszystko idzie zgodnie z planem, nie licząc obsuwy w czasie (podobno spowodowaną rynkiem Chińskim i niedostatecznym rozwojem sieci dystrybucji - info można znaleźć na stronie FCA). W każdym bądź razie duży sedan ma powstać pomiędzy 2017 a 2020 i najprawdopodobniej będzie kolejnym modelem po Stelvio, a po nim dopiero duży SUV (a właściwie to dwa).
I jeszcze giulia kombi niebawem.
Wszystko jest możliwe, nie mam takich źródeł informacji jak AM, ale za to mam internet i dostęp do strony FCA :P
Załącznik 217262
Dla mnie przód wygląda fajnie ale tył, tak jak pisał Waldemar, wygląda jak w Talismanie lub Megane.
Alfetta będzie kosa jak w top wersji wsadzą V8 pod maskę :) W klasie wyższej Włosi ośmielili się raz pójść w tym kierunku, Lancia Thema 8.32 3.0 V8 by Ferrari :) Alfetta 3.9 V8 Twin Turbo z Ferrari 488 GTB :D
Myślę że jednak pojawi się tam V8 w topowej wersji bo inaczej to tak jakby M3=M5 tylko że auto większe.
Załącznik 217669
Colore Giallo ;)
taki wielki..... kanar:))))
Tylko nie takie chromowane pały na zderzaku. Jak bym coś takiego dostał to bym od razu oderwał i wyglądałoby to o wiele lepiej
Jeżeli Alfetta celuje w segment zdominowany przez niemiecką trójcę to nie ma wyjścia, musi mieć w palecie V8.
E63 AMG, RS6, M5, XFR to V ósemki :)
Musi mieć to czego brakowało w Alfie 166 tego czegoś więcej z technicznego puntu widzenia, V8, Q4, RWD. Design mocną stroną był owszem, ale technicznie to nawiązać mogła rywalizację z Oplem Omegą choć RWD, Peugeotem 607, Renault Safrane ;)
Nie zapominajmy że kombinowali ze 166 aby tam włożyć v8 i zrobili jeden prototyp. Ale konkurencja wewnętrzna z Maserati zabiła ten pomysł.
Design byłby mocną stroną, gdyby nie te małe lampy z przodu, za małe do całej bryły.... świńskie oczka... to własnie poprawiono w lifcie i wtedy już od razu widać było lepszy wizerunek.
A alfetta poczeka, duży suv, spider, nowa Julka, może Julia SW i dopiero... jak finanse się zepną, będzie alfetta. Oceniam ostrożnie na 2020.
Niestety nie znam holenderskiego, ale w artykule wizualizacje "dużego" sedana AR
http://www.autoweek.nl/nieuws/blik-t...utm_source=rss
Edit:
Nie spojrzałem, że to te same co w 1-ym poście. Dzięki za zwrócenie uwagi, Mea culpa. Post do kasacji
Te wizualizacje zawiera pierwszy post tego tematu.
do 2020 nie bedzie zadnego dużego sedana AR.
poczytaj dokładnie o planach... alfetta jest teraz najmniej ważna, kluczowe są:
sprzedaż obecnych modeli
wprowadzenie większego suva
lifting julki
spider
i na końcu alfetta, przewidują, że do 2019-2020 nie ma co liczyć na ten model.
Co do Giulii: przypomnę, że następca 159 miał się pojawić kilka lat zanim się realnie pojawił. W 2014 auto miało być w normalnej sprzedaży. Pojawiło się dwa lata później.
http://blog.caranddriver.com/report-...an-on-the-way/
Z najnowszego artykułu wynika, że na Alfettę trzeba będzie czekać do 2021 roku a Giulietta ma być zastąpiona crossoverem... Jeśli to prawda to jest to trochę strzał w stopę. Giulietta trzyma tą markę przy życiu od 2011 roku...
Widać że chłopcy się miotają od lewej do prawej, od grubego sedana konkurującego z 5er po małego crossovera, nie ma spójnej polityki.
Giulia sprzedaje się marnie, Giulietta i Mito to modele schodzące, 4C to zabawka wizerunkowa... jak Stelvio nie utrzyma rynku dla AR to zobaczysz jeszcze wiele dziwnych działań.
O alfettcie przed 2020 rokiem zapomnij. NIKT nie wypusci w takiej sytuacji biznesowej i rynkowej dużego sedana na rynek. Koszty ogromne, sprzedaż coraz bardziej wąska, zyski, o ile przyjdą, to po dłuuugim czasie.
Prędzej pojawi się na sto procent duży SUV.
Mi tego nie tłumacz, przecież to co się sprzedaje widać gołym okiem, pytanie tylko za co płacą ludziom w AR? Bo chyba wystarczyło by jasne "wchodzimy tam gdzie jest hajs a jak się odkujemy to wypuszczamy co nam się zachce" a nie pitolenie jednego dnia o konkurencji BMW5 a drugiego "wiecie co... jednak wypuścimy konkurencję dla kaszkaja", są po prostu śmieszni.
Alfetta o ile powstanie i tak będzie się nazywać mogła by powstać na wspólnej technice następcy Maserati Quattroporte VI :) Było by rewelacyjnie - RWD, V6, V8, Q4 i diesel V6 3.0 TwinTurbo :cool:
Niedługo zdechnie cała motoryzacja spalinowa. W 2020 się zacznie, w 2040(?) skończy i co najwyżej na zadupiach jak Polska czy inna afryka będą jeszcze smrody jeździć. A tymczasem Porsche planuje wsadzić do Panamery kombi diesla.
Niestety, ale Pan w sweterku pogrzebał Lancię i w bardziej zwolnionym tempie robi to samo z Alfą.
Niedługo to będziemy mieć autonomiczne samochody ;)
Marchionne
Tak.
Plany, plany, plany... czekam na wyniki sprzedaży za cały bieżący rok.
To nam wiele powie.
Niemal na pewno dużym rozczarowaniem będzie Giulia, zerżnięcie auta z BMW plus wysokie ceny nie dają szans na sukces. Tragicznie niską sprzedaż,w stosunku do planów i oczekiwań już widać zresztą.
Model, zaprezentowany dwa i pół roku temu, jest niemal niezauważalny na rynku.
Cała nadzieja w Stelvio. W alfettę nie wierzę w ogóle: to wyłącznie wizerunkowy blef. Pokazuje, patrzcie, rozwijamy sie, bedzie cała gama.
Nie będzie.
ktoś mi mówił ostatnio jako miałby sie pojawić nowy spider 2018? Prawda ci to