Wymiana oleju nie rozwiąże problemu, testowałem, szkoda kasy, chyba że chcesz mieć poprostu świeży olej.
Wysłane z mojego SM-G930F
Printable View
Zrozum że nikt nie wie co rozwiąże. Napisałem Ci że olej nie rozwiąże bo już to testowałem, tak jak wymianę lozysk, sprzęgła, dwumasy.
Wysłane z mojego SM-G930F
Zwróć uwagę na kolor oleju, który spuścisz ze skrzyni. Ciekawi mnie to ;)
Co do samego faktu wymiany to pewnie nie zlikwiduje to stukania. Może jeśli zastosujesz nieco gęstszy olej, ale i w to wątpię.
Najlepiej gdyby jakiś specjalista rzucił okiem na skrzynię. Wysłałem kilka maili, niestety nikt nie podjął rękawicy żeby chociaż odpisać.
a może zalać skrzynie jakimś rzadszym olejem? skoro temperatura ma wplyw tzn ze jak zimno sie robi i zaczyna stukac to pewnie olej gstnieje. rozgrzeje sie to przestaje. jak mylicie?
Ja zadzwonię jutro w miejsce gdzie robiłem kiedyś łożyska, zapytam czy problem jest im znany.
Po wymianie dwumasu wlałem rzadszy (Tutela Car Matryx 75W85, ale był wyraźnie rzadszy od Penrite Pro Gear 75W85) i dopiero zaczęło napierniczać ;) Wypłukało zanieczyszczenia.
dobry pomysł. Bede wdzieczny za info co powjedzieli bo to stukanoe nie daje mi spokoju
aby było jasne w 100% o jakim dźwięku rozmawiamy poniżej link do filmiku z tym grzechotaniem
może to pomoże zdjagnozować przyczynę
https://www.youtube.com/watch?v=g3mx...ature=youtu.be
Mam dokładnie ten sam objaw czy rozwiązał to ktoś ?
No właśnie też tak początkowo myślałem ale w tym temacie pisali ze wymieniali dwumas sprzeglo lozysko hydrauliczne łożyska olej i dalej dźwięk jest
problem rozwiązany.
To dziwne klepanie na zimnym silniku to koło dwumasowe.
Oddałem stare do regeneracji i teraz cisza. Problem znikał albo po wciśnięciu spręgła albo przy próbie właczenia każdego biegu bez sprzęgła. Teraz problemu nie ma.
A co do gwizdania podczas przyśpieszania to okazało sie że szpilka w kolektorze była urwana i uszczelka puszczała. Problem szeroko opisywany na forum