hmm no okej, acz upierdli to na maxa do wytargania nie powiem, a wracajac może warto ten temat i tak u nas podwiesic i jak cos traktowac jako relacje z przygotowan naszych autek do wyjazdu?
Printable View
hmm no okej, acz upierdli to na maxa do wytargania nie powiem, a wracajac może warto ten temat i tak u nas podwiesic i jak cos traktowac jako relacje z przygotowan naszych autek do wyjazdu?
Oni to mnie podwieszą za ten bałagan który zrobilismy w dziale , jutro posprzątam . Zostały przeniesione tematy o kupnie części do 75 do działu bazar a tam mu ktos proponuje do silnika 16V żenada Ja jestem za tym żeby nawet oferty sprzedazy i kupna zwiazane z translaxe zostawic w tym dziale bo jednak ten dział jest wyjatkowy
myślę że przede wszystkim w tym dziale, mimo wszystko to dla nas będzie święto razy dwa i to nasze głównie 75 są ostatnimi prawdziwymi Alfami więc nie widzę innej możliwości :) Z bazarem też byłoby fajnie bo będzie przejrzysto pomiędzy tymi wszystkimi oponami, felgami do całej masy innych modeli i przede wszystkim na miejscu.
eh pewnei ze tak zrobmy poddzial bazar moze w transaxle i tyle. jak mam szukac tak gratow w bazarze to mi sie odechciewa,, zreszta tam nic nie ma, a jak juz cos to sie powie np takie samo masz w 164 i sobie ktos poszuka. A balagan fajny. Dawno nam sie tak zywiolowo nei dyskutowalo:) i dobrze, od czasu do czasu trzeba zrobic rozzruszanie atmosfery:D
kurcze kolejny fajny pomysł, produktywna ta sobota :)
może transaxl shut box??
no cos takiego, tylko ze to musi byc raczej podwieszony temat, a nei modul w forum:) taka loza szydercow:D
nie no trzeba taki temat do pogadania w klimacie stworzyc moim zdaniem dzisiaj b fanie wyszlo:)
U nas było 5, ale jednej się pojechało na mokrym po biało-czerwonych słupkach łączonych łańcuchami. Szczęście, że pieszych po drugiej stronie nie było. W każdym razie Milano 2.5 dokonała żywota. Ale prócz mojej została jeszcze 1.8t QV ASN, TS ASN i 3.0 America. Wrzucę pomysł do nas, myślę, że przynajmniej częściowo się podłączymy, gdyż ideą przednia i czas się zmobilizować do zrobienia tych maszyn przynajmniej tak by nie bały się 1000 km jazdy.
Szlibyśmy na ostro, na średnio pikantnie, czy tez raczej autostradami mijając przełęcze? Jakie macie zdanie? ;)
ja bym polecial jak najbardziej malowniczymi trasami, rozuemiem za ta asn procz 1.8 tb to 2.0 ts majka? a co do 1000km, no bez przesady tyle to wyrobia;) ale można zrobić, żeby to faktycznie nie były pazdzierzaki:D a co dalej z 2.5 v6? graty jakies na wydaniu od niej?
A tych co niemiara :) Tylko nie każdy jest gotów ryzykować wjazd na jeden, czy 1,5 kiloetra w pionie. To takie kryterium górskie, czasem nawet 30 km ciągłego podjazdu na dwójce, wciąż na wysokich obrotach.
Owszem.Cytat:
rozuemiem za ta asn procz 1.8 tb to 2.0 ts majka?
Najlepiej napisz do MarcinaF na forum PyraTeamu. Ma coś tak jeszcze, a że prócz America robi jeszcze samochód torowy i kompletuje jakiegoś rozbitka z obspawaną karoserią 3.0, to w sumie nie wiem co potrzebuje, a czego nie.Cytat:
a co do 1000km, no bez przesady tyle to wyrobia;) ale można zrobić, żeby to faktycznie nie były pazdzierzaki:D a co dalej z 2.5 v6? graty jakies na wydaniu od niej?
ok dzięki za info o a co do wyzwan:D nie nakrecaj;) juz mi się chce:) a ile osób by od was leciało?
Pytanie ode mnie, czy chcecie, żebym rozmawiał z FAPem o potencjalnym wsparciu? trochę się z nimi znam:)
dobrze dobrze to ja grzecznie jade do Michała do centrali....:) a ze sam Brerą gania.... chyba pomoże:D będzie okej myślę, niedawno gadałem z Tomkiem Czopikiem i chcieliśmy z współpracy z FAP zrobis kursy jazdy Alfa Exclusive:) byłoby zainteresowanie?:>
Zainteresowani takim kursem jazdy pewno by byli ale najlepiej byłoby to połączyc z jakims zlotem bo tak frekwencja może byc marna . 100 lecie Alfy Romeo pod patronatem FAP to jest jaknajbardziej wskazane
z tego co wiem 100lecie bedzie pod patronatem FAP, ale oni nie maja na to idei widze:/ , ma byc wystawa na ktorej ma stac min moja 75ka, a kurs mialby byc cykliczny (2-3 razy w roku) i dotyczyc Alfisti, pewnie w jakis sposob zrzeszonych, moze wyjdziemy z inicjatywa organizacji tego 100lecia przy udzialem FAP? w sensie polskiej edycji, tiu w kraju jako ogolnkrajowego miedzyklubowej imprezy pod ich patronatem i z ich zapleczem? rok powinien nam starczyc na jakies ogarniecie sie z tematem nie? taka luzna idea:)
Siemka
Tak mi to jakoś amigas włożyłeś do głowy ( ten pomysł z wyjazdem w przyszłym roku ) że chyba zacznę poważnie rozważać ewentualność wybrania się na niego. Dołączę do kolumy paździerzaków :)
no wreszcie:D
za tą inicjatywę masz ode mnie kiełbaskę z grilla na najbliższym spocie:) ty sie maluj, lakieruj a nie pazdzierzem będziesz jechał:)
To już w sumie będą 2 kiełbaski z grilla. Spoko pojadę na spocik bez śniadania.
No moją AR cały czas się robi - wczoraj właśnie części wyruszyły z USA do mnie - 4-6 tygodni i jak będą już u mnie to jadę na serwis, to chyba do przyszłego roku się wyrobię
Też się chętnie wybiore, całą paczką zawsze symaptycznie !
Podpisuję się pod wyprawą oburącz !!!
Jedziemy Paździerzakami !!!:D
tylko tych na których mogę stosować przymus bezpośreni;) Także narazie jesteś na 1szej linii;)
W ramach postępów prac nad autem raportuję, że wymieniłem paski:) Byy jeszcze org AR:) TEraz przyjmuję zamówienia na ograniczoną ilośc org bransoletek gumowych;) z lini Accesoria Amigasa;;)
rewelacyjny pomysł na uczczenie tego pięknego okresu 100 lat w tym zacnym miejscu
no ja też sięz chęcią wybiore! i już namawiam kilku innych Alfistów :D
ale jaka dokładnie data ?
i czy sama Alfa jako firma coś organizuje ?
pozdrawiam
już mówię generalnie możliwe sa 2 terminy albo maj (wtedy wypada 25lecie 75ki), albo pazdziernik wtedy Alfa robić ma niby odicjalnie obchody, ale tak na 100% to nic nie wiadomo:)
To może uczcimy to po swojemu chociaż raz nie forumowicze się zbiorą gdzieś w jakims miejscu grilek itp. milo by bylo mozna sie przeciez ugadac i swoimi niuniami podjechac pogadalo by sie i wogole
ha no i coś wiadomo wkońcu
http://www.alfanews.pl/2009/12/11/of...ki-alfa-romeo/
to na jakie 75ki prócz mojej mogę liczyć:>
Przecież na wiosnę sprzedajesz :P bimski pewnie będzie :)
nie jedną 75 ziemia nosi;) narazie plan sprzedażowy wstrzymany bo nie mam pracy obecnie więc narazie klejnoty rodzinne trzymam w garści. Bimski zrobisz paździocha?:>
ok, jeden z tematów o 100-leciu można zamknąć?
ekhm ten sie tyczy 1000 lecia tamten wycieczki w roku stulecia;) poza tym zostaw ten dla zebrania 75ek ok?
Moje Transaxle byłyby tylko duchowo. Ale za to 6V będzie na 95% :)
ale napęd dla dziewczynek:) ps ja miesiąc temu prawie 156 v6 kupilem....:/ a potem kicha z robota:/
Z dwudziestopięcioleciem 75 wiąże się coś takiego:
http://dyfer.pl/joomla/index.php?opt...=1016&Itemid=1
Ciekawe, kiedy pojawi się pierwsza 75 na żółtych blachach?
to jak tam przygotowania? u mnie bilstein czeka na montaż;)
A czemu Bilstein, ja mam świeżo założone Koni ;-))